23.8 C
Nicosia
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 | 23:00

Δυσαρέσκεια ξενοδόχων ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου για μείωση ισχύος Cyprus Flight Pass

Τη δυσαρέσκεια των ξενοδόχων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου προκάλεσε το μέτρο της κυβέρνησης για μείωση της ισχύος του Cyprus Flight Pass, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρο Τάκκα να αναφέρει στο ΚΥΠΕ ότι οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας έστειλαν το μήνυμα ότι η ενέργεια αυτή θα μειώσει τις κρατήσεις πέραν του 20%.

Πρόσθεσε ότι «στο τελευταίο Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας περιλήφθηκε μέτρο το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον τουρισμό. Συγκεκριμένα μειώθηκε σε επτά μέρες μόνο η ισχύς του Cyprus Flight Pass και όταν περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε οι τουρίστες θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test, το οποίο θα επιδεικνύει όταν του ζητηθεί».

Αυτό, συνέχισε, «είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη, το συγκεκριμένο μέτρο δεν αντικρίστηκε καθόλου καλά από τους ξένους τουριστικούς πράκτορες και περισσότερο από τους Ρώσους. Ουσιαστικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχουμε μόνο τουρίστες από τη Ρωσία και μάλιστα μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της χώρας, όπως η Biblio Globus και η Tui Russia, επικοινώνησαν μαζί μου και ανέφεραν πως με το συγκεκριμένο μέτρο η Κύπρος θα σταματήσει να δέχεται τουρίστες πέραν των επτά ημερών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τάκκας είπε πως «οι Ρώσοι τουρίστες δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν στην ταλαιπωρία και τα έξοδα μετά τις επτά μέρες να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test. Πολύ πιο εύκολα οι συγκεκριμένοι τουρίστες μπορούν να πάνε για διακοπές στην Αίγυπτο, η οποία ανοίγει πολύ σύντομα και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα η Κύπρος να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό».

Ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχουν επαρχίες της Ρωσίας απ΄όπου οι πτήσεις είναι κάθε δέκα μέρες, οι οποίες για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι πολύ συμφέρουσες και αποδοτικές επειδή εμείς θέλουμε τουρίστες που να έχουν περισσότερες διανυκτερεύσεις. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας μού ανέφεραν ότι θα πρέπει να αναμένουμε μια μείωση στις κρατήσεις, που θα ξεπεράσει το 20%».

Ταυτόχρονα ο κ. Τάκκας χαρακτήρισε «απερίσκεπτη και αψυχολόγητη την ενέργεια του Υπουργικού Συμβουλίου να υιοθετήσει το συγκεκριμένο μέτρο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο δεν προσφέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα εκτός από ζημιά και έγινε για εσωτερική κατανάλωση και ικανοποίηση του αισθήματος του κόσμου που δεν έχει εμβολιαστεί και διαμαρτύρονται. Εχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στον τουρισμό ειδικά τον Αύγουστο τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, ουσιαστικά «βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως ο ίδιος επικοινώνησε «με όλους τους αρμόδιους φορείς και εξήγησε πως το Cyprus Flight Pass θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, την ίδια ώρα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης ισχύουν για ένα και δύο μήνες. Οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν γιατί η Κύπρος στην καρδιά του Αυγούστου, του κατ’ εξοχήν καλοκαιρινού μήνα, προέβη σε μια τέτοια ενέργεια».

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στα αεροδρόμια της Κύπρου, ο Δώρος Τάκκας είπε πως «αυτά είναι μηδαμινά» και κάλεσε όλους να ανατρέξουν στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, που εκδίδονται καθημερινά για το συγκεκριμένο θέμα.

Κληθείς να αναφέρει τι ζητά ο κλάδος από την κυβέρνηση, απάντησε πως «εμείς διαμαρτυρόμαστε για το συγκεκριμένο θέμα και ζητούμε όπως επανέλθει η ισχύς του Cyprus Flight Pass, τουλάχιστον για δύο εβδομάδες». Οπως είπε, “είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα τόσο με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσο όσο και με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, οι οποίοι μου ανέφεραν πως στο συγκεκριμένο ζήτημα, δυστυχώς πέρασε η άποψη του Υπουργείου Υγείας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τίτλοι ιδιοκτησίας με «σημειώσεις»

Τεράστιο θέμα που αφήνει εκτεθειμένους πολλούς αγοραστές ακινήτων προκύπτει από την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας από το Κτηματολόγιο με «σημειώσεις». Σύμφωνα, με όσα μας καταγγέλθηκαν,...

Φορολογική πολιτική και ανάπτυξη οικονομίας

Η στήλη έχει γράψει πολλές φορές για την ανάγκη μιας νέας φορολογικής μεταρρύθμισης. Επικαλούμενοι την πλήρη διαφοροποίηση των οικονομικών δεδομένων και την εξάντληση των...

Διασωληνωμένος με κορωνοϊό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης

Διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» βρίσκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρώην βουλευτής Βασίλης Λεβέντης, καθώς έχει νοσήσει με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες,...

Η Γερμανία αποφασίζει: Ποιος θα διαδεχθεί τη Μέρκελ

Ποιος θα αναλάβει την εξουσία στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την μακροχρόνια καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν...

Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»- Προσγειώθηκε το αεροσκάφος

Με ασφάλεια προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος που νωρίτερα παρουσίασε βλάβη στα φρένα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση. Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις...

FITCH: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση στο ΒΒΒ- για Κύπρο

Ο οίκος αξιολόγησης Ftich επιβεβαίωσε την μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου στο ΒΒΒ- διατηρώντας σταθερή προοπτική.Σύμφωνα με τον Fitch, τα ατού της Κύπρου, όπως...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!