22.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 16:26

Συνέδριο και έκθεση από την iMinder: Απαραίτητη η χρήση της τεχνολογίας

H χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας είναι εκ των ων ουκ άνευ τη σημερινή εποχή για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά πορίσματα του σημαντικού 3ου συνεδρίου και έκθεσης “Technology in Action” που διοργάνωσε η iMinder Academy με την επιστημονική υποστήριξη της iMinder και διεξήχθη με πλήρη επιτυχία στις 11 Μαΐου στο Κτήμα Κουσιουμή.

Οι ομιλητές του Συνεδρίου ανέφεραν ότι η τεχνολογία προσφέρει πολλές και αποτελεσματικές λύσεις για βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας των επιχείρησεων καθώς και για αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων.

Στην πρώτη ενότητα του Συνεδριακού μέρους ο Γενικός Διευθυντής της iMinder κ. Γιώργος Λοϊζίδης ανέπτυξε τη στρατηγική σημασία της τεχνολογίας στις επιχειρήσεις και οργανισμούς του μέλλοντος.

Στο χαιρετισμό του ο ΓΓ του ΚΕΒΕ κ. Μάριος Τσιακκής επικεντρώθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της τεχνολογίας στο σημερινό περιβάλλον των επιχειρήσεων και παρέθεσε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο για διεύρυνση της χρήσης της τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις.

Ο Sales & Marketing Director της Toyota Material Handling Greece and Cyprus κ. Παύλος Μπέσης ανέλυσε τις τάσεις της τεχνολογίας με τα μάτια της Toyota.

Ο Managing Director της Cybersecurity Strategist, Omnius Technology Innovation Ltd κ. Μιχάλης Παπαζαχαρίου ανέπτυξε το σημαντικό θέμα της κυβερνοασφάλειας με έμφαση τη στρατηγική για τις επιχειρήσεις του μέλλοντος.

Στη συνέχεια ο Advisor της iMinder κ. Μιχάλης Λύρας παρουσίασε την Παγκύπρια Έρευνα διάγνωσης εφαρμογών τεχνολογίας στα διάφορα τμήματα των εταιρειών και οργανισμών και την ετοιμότητα για αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων στην Κύπρο.

Ακολούθως τα στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου κυρίες Μαρία Χαβιαρά Πασσάδη και Έλενα Ρούσου ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για το σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη δεύτερη ενότητα του Συνεδριακού μέρους που αφορούσε την πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας για τις επιχειρήσεις και οργανισμούς, παρουσιάστηκαν 6 «case studies» για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρακτικά οι επιχειρήσεις,

Τα case studies που παρουσιάστηκαν είναι:

Case study 1: “Automation and AGV solutions”

Μιχάλης Παληός, Μηχανικός Πωλήσεων Λύσεων Αυτοματισμού, Toyota Material Handling Greece & Cyprus

Case study 2: “Cybersecurity in practice”

Στέλιος Αρχιμανδρίτης, Director, Infrastructure & Continuity Expert, Omnius Technology Innovations Ltd

Case study 3: “Digital Transformation for the Freight Forwarding Industry”

Νίκος Ροδόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data AE και Executive Director της YES Advisory

Case study 4: “WMS of the future at COSTAS PAPAELLINAS ORGANIZATION”

Κυπριανός Κυπριανού, CEO, RichReach Corp (CY) Ltd

Case study 5: “The Future of Work: how to manage your workforce like a pro. Fast-track implementation success stories of human capital management (HCM) solutions”

Έλια Πέτρου, Project Manager at Supernova Consulting Ltd

Case study 6: “ERP of the future at COSTAS PAPAELLINAS ORGANIZATION”

Θάνος Κοτσαύτης, Director, DGSOFT LTD

Η τρίτη ενότητα περιλάμβανε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης από την οπτική γωνιά των Διευθυντικών Στελεχών από όλα τα τμήματα μιας εταιρείας και ενός οργανισμού για την ανάγκη υιοθέτησης λύσεων τεχνολογίας, των κινδύνων από κυβερνοεπιθέσεις στην Κύπρο και τη σημασία του business continuity. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος οι:

  • κ. Μάριος Δημητριάδης, Εκτελεστικός Σύμβουλος, CFO, MITSIDES PUBLIC COMPANY LTD
  • κ. Παναγιώτης Διονυσίου, CIO, CA PAPAELLINAS GROUP
  • κ. Παύλος Παραδισιώτης, CEO, PARADISIOTIS GROUP
  • κ. Στέλιος Λοϊζίδης, Warehousing & Distribution Director, PPD Global
  • κα. Ελένη Σολωμού, Διευθύντρια Marketing, COFFEE ISLAND CY
  • κα. Ισαβέλλα Καϊλίδου, Commercial Manager, GRIGORIOU B.E. LTD

Το Συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων, στελέχη της αγοράς και του εμπορίου καθώς και άνθρωποι του τομέα της τεχνολογίας. Στην έκθεση έλαβαν μέρος με περίπτερα αρκετές επιχειρήσεις.

Το Συνέδριο και η Έκθεση ήταν υπό την αιγίδα των ECR (Efficient Consumer Reponse), Cyprus Supply Chain & Operations, ΚΕΒΕ, CPMA, Cyprus Blockchain Technologies και Cyprus Computer Society. Platinum χορηγοί ήταν Toyota Material Handling και Harnessing Technology και χορηγοί ήταν Online Data, DGSOFT, Supernova και richreach.io.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έρευνα: Απογοήτευση και θυμός των πολιτών στην Ελλάδα

Σαφές κοινωνικό υπόβαθρο έχει το άκρως τεταμένο πολιτικό σκηνικό καθώς όπως δείχνουν οι ποιοτικές μετρήσεις τα συναισθήματα των πολιτών δεν είναι καθόλου χαρωπά. Το ΙΝ...

Πότε διαλύεται πιο εύκολα ένας γάμος;

Ο γάμος και η ηλικία των ατόμων κατά τον γάμο έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα της σχέσης και τη διάρκειά της, σύμφωνα με επιστημονικές...

Αντί για κούρεμα, κατέληξε να κοιμάται… 3 ώρες

Ένας καλόκαρδος κουρέας δημοσίευσε ένα viral βίντεο στο TikTok με το πώς αυτός και οι συνάδελφοί του άφησαν έναν εξαντλημένο πελάτη τους να κοιμηθεί...

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024

Ποσά ύψους €551,8 εκατομμυρίων, έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών (Νοέμβριο 2013) μέχρι το τέλος...

ΤΙΤΑΝ: Ρεκόρ κερδοφορίας για τρίτο συνεχόμενο έτος

Ο ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2023, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του σε...

Η 1η Απριλίου 1955: Βαρύτατες οι ευθύνες πολιτικών  αλλά και πολιτών

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος* Μέσα σε πρωτοφανες κλίμα  πολεμικών συγκρούσεων  στον ταραγμένο πλανήτη και με  το χρονίζον Κυπριακό  Ζήτημα να παραμένει άλυτο,  ο  Κυπριακός  Ελληνισμός...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!