16.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 22:40

Κορωνοϊός, Kode Βryant & κανταΐφι στις κορυφαίες αναζητήσεις Google 2020

Στις δέκα κορυφαίες αναζητήσεις στη μηχανή της Google για το 2020, δεσπόζουν θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την πανδημία του Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με άρθρο του World Economic Forum, η Google ανέλυσε τα «δισεκατομμύρια αιτήματα αναζήτησης  που επεξεργάζεται κάθε μέρα και εντόπισε τους όρους που είχαν την υψηλότερη άνοδο φέτος σε σύγκριση με το 2019».

Μάλιστα τον εν λόγω άρθρο, επισημαίνει πως η αναζήτηση στο διαδίκτυο, εν πολλοίς αποτελεί συνέχεια της αναζήτησης απαντήσεων σε προφητείες και μυστικιστές δασκάλους για διάφορα φαινόμενα που γίνονταν στο παρελθόν.

«Όταν οι καιροί είναι αβέβαιοι, οι άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις. Οι πρόγονοί μας αναζήτησαν βλέποντας, προφήτες και μυστικιστές. Τώρα πληκτρολογούμε τα ερωτήματά μας σε μηχανές αναζήτησης».

Το Έτος 2020 η Αναζήτηση στην Google παρέχει ένα δείγμα των φόβων, των ανησυχιών, των περισπασμών και των εμμονών μιας εξαιρετικής χρονιάς για την ανθρωπότητα. Μερικές από τις αναζητήσεις, είναι παρόμοιες σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Ωστόσο άλλες, δηλώνουν σύμφωνα με το WEF, τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και τις διαφορές μας.

Τηλεργασία και επικοινωνία από διαδικτυακές πλατφόρμες

Οι τάσεις αναζήτησης δείχνουν τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID σε τόσες πολλές πτυχές της ζωής. H σχετικά άγνωστη εταιρεία τηλεδιάσκεψης  «Zoom» έγινε ένα πασίγνωστη (και εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση) καθώς οι εργαζόμενοι προσαρμόστηκαν στην εργασία από το σπίτι και οι φίλοι και οι οικογένειές τους στράφηκαν σε βιντεοκλήσεις αντί να αφού δεν μπορούσαν λόγω των lockdowns  να συναντιούνται αυτοπροσώπως.

Κατοικίδα 

Το Google Classroom ήταν επίσης ένας από τους πολλούς διαδικτυακούς πόρους που παρείχαν εκπαίδευση σε εκατομμύρια παιδιά που επηρεάστηκαν από το κλείσιμο των σχολείων. Οι αναζητήσεις για το «πώς να μεγαλώσετε ένα σκυλί» έφτασαν στο υψηλότερο όλων των εποχών, καθώς η κοινωνική απόσταση προκάλεσε «λαχτάρα για τη συντροφιά ενός κατοικίδιου».

Μαγειρικές αναζητήσεις

Το ψωμί κυριάρχησε στις κορυφαίες δημοφιλείς συνταγές καθώς οι άνθρωποι που παγιδεύτηκαν σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των lockdowns,  έγιναν «ερασιτέχνες αρτοποιοί». Ωστόσο η μαγιά, το ψωμί μπανάνας και το naan δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με την ακμάζουσα δημοτικότητα του κορεατικού καφέ dalgona και του ελληνικού επιδόρπιου ekmek κανταΐφι.

Διασημότητες

Από τις παγκόσμιες διασημότητητες, ο Tom Hanks και ο Amitabh Bachchan ήταν από τους πιο δημοφιλείς αστέρες της αναζήτησης στην Google όχι λόγω της δουλειάς τους το 2020, αλλά ως υψηλού προφίλ ασθενείς  του ιού.

Ακόμη οι εκλογές των ΗΠΑ προκάλεσαν μια πλημμύρα αναζητήσεων, με τον Joe Biden να είναι το πιο δημοφιλές άτομο (όπως επίσης και η σύντροφος του Kamala Harris με επίσης υψηλή θέση στη λίστα). Οι θαυμαστές αναζητούσαν σταδιακά στους θανάτους του σούπερ σταρ του ΝΒΑ Kobe Bryant, του ηθοποιού Chadwick Boseman και του θρυλικού σόλοβα του Bollywood, Sushant Singh Rajput.

Κινηματικές αναζητήσεις

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ επέστηκε την προσοχή στη φυλετική αδικία. Στις ΗΠΑ, υπήρξε μια τεράστια αύξηση στις αναζητήσεις που ρωτούσαν πώς να βοηθήσουν ή να δωρίσουν στο Black Lives Matter. Ο όρος «πώς να είσαι σύμμαχος» ξεπέρασε ακόμη και τη δημοφιλή αναζήτηση «πώς να είσαι επιρροή».

To κρίκετ στις κορυφαίες αναζητήσεις των Ινδών

Η αυξανόμενη διαθεσιμότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην Ινδία ήταν εμφανής, με τις αναζητήσεις για το πρωτάθλημα κρίκετ IPL (Indian Premier League), «Ινδία εναντίον της Νέας Ζηλανδίας» και τις εκλογές στην ινδική πολιτεία του Μπιχάρ να είναι σε όλες οι παγκόσμιες λίστες.

Ψυχαγωγία

Σε μια χρονιά όπου η ψυχαγωγία βρισκόταν σε κορυφαία τιμή, η κορεατική ταινία Parasite που βραβεύτηκε με Όσκαρ, το ντοκιμαντέρ Netflix Tiger King, το τραγούδι του Cardi B, WAP και το διαδικτυακό παιχνίδι για πολλούς χρήστες του διαδικτύου σημείωσαν το μεγαλύτερο το ενδιαφέρον σε ότι αφορά τις αναζητήσεις ψυχαγωγίας.

Τάσεις DIY

Και όταν οι επιχειρήσεις στις οποίες στηριζόμαστε αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους, κοιτάξαμε πώς να κάνουμε τα πράγματα οι ίδιοι, από το να κάνουμε τα δικά μας απολυμαντικά χεριών και μάσκες προσώπου, μέχρι να κόψουμε τα μαλλιά μας. Αυτό μαρτυρούν οι σχετικές αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της Google σύμφωνα με το WEF.

 

ΠΗΓΗ: Economy Today / World Economic Forum

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!