32.8 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 14:02

Η Nokia έχει νέο logo – Γιατί το άλλαξε ύστερα από 60 χρόνια

Η Nokia ανακοίνωσε τα σχέδιά της την Κυριακή να αλλάξει το brand identity για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και νέο logo, καθώς ο φινλανδικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού εστιάζει σε μία στρατηγική επιθετικής ανάπτυξης.

Το νέο logo αποτελείται από 5 διαφορετικά σχήματα που συνθέτουν τη λέξη NOKIA. Το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα που είχε το παλιό logo έχει αντικατασταθεί από μία γκάμα χρωμάτων, ανάλογα με τη χρήση. «Υπήρχε μία σύνδεση με τα smartphones και σήμερα είμαστε πια μία εταιρεία τεχνολογίας για επιχειρήσεις» εξήγησε σε συνέντευξή του στο Reuters o διευθύνων σύμβουλος, Πέκα Λάντμαρκ.

Μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο λίγο πριν την ενημέρωση των δημοσιογράφων, που πραγματοποίησε η εταιρεία την παραμονή του ετήσιου Mobile World Congress, το οποίο ανοίγει στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου.

Αφότου ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 2020 ο Λάντμαρκ χάραξε μία στρατηγική τριών σταδίων: επαναφορά, επιτάχυνση και οικονομίες κλίμακας. Τώρα αρχίζει το δεύτερο στάδιο, η επιτάχυνση.

Αν και η Nokia εξακολουθεί να στοχεύει σε επέκταση του τομέα πώλησης εξοπλισμού σε τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, βασική εστίασή της είναι τώρα να προμηθεύει εξοπλισμό σε επιχειρήσεις άλλων κλάδων.

«Είχαμε πολύ καλό ρυθμό ανάπτυξης 21% πέρυσι στον τομέα πώλησης εξοπλισμού σε επιχειρήσεις, που καλύπτει τώρα το 8% των εσόδων μας ή 2 δισ. ευρώ περίπου» είπε ο Λάντμαρκ. «Θέλουμε να οδηγήσουμε τα έσοδα σε διψήφιο νούμερο όσο το δυνατόν ταχύτερα» πρόσθεσε.

Μεγάλες τεχνολογικές έχουν ενώσει δυνάμεις με εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όπως η Nokia για τη διάθεση ιδιωτικών δικτύων 5G και εξοπλισμού για αυτοματοποιημένα εργοστάσια σε πελάτες – πρωτίστως στον κλάδο της μεταποίησης.

«Το σήμα είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε μόνο να είμαστε σε επιχειρήσεις, όπου μπορούμε να δούμε παγκόσμια ηγεσία» είπε ο Λάντμαρκ. Η κίνηση της Nokia προς τον εξοπλισμό αυτοματοποίησης εργοστασίων και data centers θα τη φέρει σε ανταγωνισμό και με τις Big Tech, όπως τη Microsoft και την Amazon.

«Θα έχουμε πολλών ειδών σχέσεις. Κάποιες φορές θα είναι συνεργάτες μας… κάποιες φορές μπορεί να είναι πελάτες μας… και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν και περιπτώσεις, στις οποίες θα είναι οι ανταγωνιστές μας» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΗΠΑ: 18 πρόσωπα κατηγορούνται για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020

Κατηγορίες εναντίον 18 προσώπων για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Αριζόνα. Μεταξύ...

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του εμβληματικού Moulin Rouge τη νύχτα

Τα φτερά του ιστορικού καμπαρέ του Παρισιού, Moulin Rouge έπεσαν στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι εμβληματικές λεπίδες του καμπαρέ που βρίσκεται στο...

Ταϊλάνδη: Αφόρητη ζέστη – 50 βαθμοί κελσίου η αισθητή θερμοκρασία, 30 νεκροί από την αρχή του έτους

Αντιμέτωπη με φοβερό καύσωνα είναι η Ταϊλάνδη, με συνεχή 40άρια, αλλά αισθητή θερμοκρασία πάνω από 50, ενώ 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους...

Ζαχάροβα: Η ειρηνευτική φόρμουλα Ζελένσκι παρατείνει τη σύγκρουση – Καμία συζήτηση χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας

«Δεν έχουν νόημα τυχόν συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχα», επεσήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Αφορμή στάθηκε...

Χούθι: Επιθέσεις σε δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα αμερικανικό καταδρομικό

Επιθέσεις εναντίον δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ενός καταδρομικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με...

Η φρεγάτα «Ύδρα» έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs στον Κόλπο του Άντεν – Κατερρίφθη το ένα εξ αυτών

Η φρεγάτα Ύδρα έβαλε κατά δύο UAVs, στον Κόλπο του Άντεν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες». Σύμφωνα συγκεκριμένα με το ΓΕΕΘΑ,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!