16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 1:26

Η στροφή της Jaguar στην ηλεκτροκίνηση φέρνει μείωση προσωπικού

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover (JLR) θα καταργήσει σχεδόν 2.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, το επόμενο έτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά απόψε.

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση μιας στρατηγικής με στόχο την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2039 και το πέρασμα της μάρκας Jaguar κατά 100% στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2025, ο όμιλος που ανήκει στον ινδικό Tata επικαλέστηκε την ανάγκη μείωσης του κόστους του προκειμένου να μετασχηματιστεί σε έναν “πιο ευέλικτο οργανισμό”.

“Προβλέπουμε μια καθαρή μείωση σχεδόν 2.000 ατόμων από τη μισθοδοσία μας παγκοσμίως κατά το επόμενο οικονομικό έτος”, αναφέρει η ανακοίνωση του ομίλου που διευκρινίζει ότι το προσωπικό των εργοστασίων δεν θα επηρεαστεί από το μέτρο αυτό.

Όταν ανακοίνωσε τη στρατηγική του τη Δευτέρα, ο όμιλος του οποίου ηγείται ο Τιερί Μπολορέ, είχε αναφέρει ότι ο μετασχηματισμός του θα οδηγήσει σε αισθητή μείωση των μη παραγωγικών δραστηριοτήτων του στη Βρετανία, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο βαθμό.

Αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία είχε διαβεβαιώσει ότι δεν ήθελε να κλείσει εργοστάσια, εξηγώντας ότι σε εκείνο στο Σόλιχαλ (κεντρική Αγγλία), όπου κατασκευάζεται επίσης το Land Rover, θα στεγαστεί η 100% ηλεκτρική πλατφόρμα της Jaguar.

Στις ερωτήσεις σχετικά με το εργοστάσιο στο Καστλ Μπρόμγουιτς — στην ίδια περιφέρεια των Μίντλαντς — όπου παράγονται ορισμένα μοντέλα της Jaguar, ο Τιερί Μπολορέ είχε διαβεβαιώσει ότι ο όμιλος έχει “πολλές ιδέες” για τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής.

Η Jaguar Land Rover υποσχέθηκε να επενδύει 2,5 δισεκατομμύρια στερλίνες (2,8 δισεκ. ευρώ) ετησίως, σε μεγάλο βαθμό στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο όμιλος θέλει να εργαστεί για την ανάπτυξη του υδρογόνου για να ανταποκριθεί στη μελλοντική ζήτηση και σκοπεύει εξάλλου να συνεργαστεί με τον όμιλο Tata για την καθαρή ενέργεια και το λογισμικό υπολογιστών.

Ο στόχος για την Jaguar Land Rover είναι να γίνει ένας όμιλος με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα για την αλυσίδα εφοδιασμού του, τα προϊόντα του και τις επιχειρήσεις του έως το 2039.

Από οικονομικής πλευράς, ο στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να μπορεί να ξαναβρεί διψήφιο λειτουργικό περιθώριο και θετική καθαρή ταμειακή ροή έως το 2025.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!