18.9 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 23:09

Γαλλία: Πρόστιμο 220 εκατ. ευρώ στην Google

Η Γαλλία επέβαλε πρόστιμο 220 εκατομμύρια ευρώ στην Google (268 εκατομμύρια δολάρια) για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της διαδικτυακής διαφημιστικής βιομηχανίας.

Η Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Google παρέπεμπε κατά παράβαση επιχειρήσεις στις δικές της υπηρεσίες και έκανε διακρίσεις εις βάρος του ανταγωνισμού. Η Google δεσμεύθηκε να διορθώσει την κατάσταση.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η Google έδωσε προτιμησιακή μεταχείριση στον διακομιστή διαφημίσεων του DFP, ο οποίος επιτρέπει στους εκδότες ιστότοπων και εφαρμογών να πωλούν τον διαφημιστικό τους χώρο και την πλατφόρμα καταχώρισης SSP AdX, η οποία οργανώνει διαδικασίες δημοπρασίας και επιτρέπει στους εκδότες να πωλούν τις «εμφανίσεις» ή διαφημιστικό απόθεμά τους στους διαφημιζόμενους. Οι αντίπαλοι και οι εκδότες της Google υπέφεραν ως αποτέλεσμα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

«Η απόφαση για το πρόστιμο στην Google είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη σε παγκόσμια κλίμακα που αντιμετωπίζει το ζήτημα των πολύπλοκων αλγοριθμικών διαδικασιών δημοπρασίας για τη διαδικτυακή διαφήμιση», ανέφερε η Isabelle de Silva, η οποία ηγείται της γαλλικής Αρχής Ανταγωνισμού.

Η έρευνα αποκάλυψε διαδικασίες με τις οποίες η Google ευνόησε τους ανταγωνιστές της τόσο σε διακομιστές διαφημίσεων όσο και σε πλατφόρμες από πλευράς προσφοράς.

«Αυτές οι πολύ σοβαρές πρακτικές έχουν τιμωρήσει τον ανταγωνισμό στην αναδυόμενη αγορά διαφήμισης στο διαδίκτυο και έχουν επιτρέψει στην Google όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της», δήλωσε η de Silva.

«Αυτή η κύρωση και αυτές οι δεσμεύσεις θα καταστήσουν δυνατή την αποκατάσταση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για όλους τους ηθοποιούς και την ικανότητα των εκδοτών να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους διαφημιστικούς τους χώρους».

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook δέχθηκε δύο αντιμονοπωλιακές έρευνες από ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε ελέγχους στις Amazon, Google και Microsoft τα τελευταία χρόνια, ενώ η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επίσης ξεκινήσει έρευνες κατά της Google και της Apple από τότε που έγινε ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή τον Ιανουάριο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC, Le Figaro και Bloomberg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!