16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 2:50

Αντιμέτωπη με τεράστια διαρροή απόρρητων δεδομένων η Tesla

Μια τεράστια διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων, που ξεπερνούν τα 100 gigabytes, συγκλονίζει την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Ελον Μασκ, καθώς περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με πελάτες, υπαλλήλους και επιχειρηματικούς συνεργάτες, γράφει η γερμανική εφημερίδα Hansdelsblatt.

Στα έγγραφα που διέρρευσαν, περιλαμβάνονται απόρρητες πληροφορίες για την κατασκευή αυτοκινούμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, την ανάπτυξη νέων συσσωρευτών  και άλλων εμπιστευτικών οδηγιών. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η Tesla έχει μεγαλύτερα τεχνικά προβλήματα με τον υπό σχεδιασμό αυτοκινούμενου ηλεκτρικού οχήματος, από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα.

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε στην εφημερίδα ότι ένας πρώην υπάλληλος θεωρείται ύποπτος ότι είχε διαβιβάσει δεδομένα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων εμπιστευτικότητας». Η Tesla  πρόκειται μάλιστα  να κινηθεί νομικά εναντίον του υπόπτου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας δεδομένων στο Βρανδεμβούργο, όπου η Tesla έχει ένα μεγάλο εργοστάσιο, δήλωσε στην εφημερίδα ότι υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις για πιθανές παραβιάσεις της προστασίας δεδομένων». Ο επίτροπος ενημέρωσε επίσης την ολλανδική αρχή προστασίας δεδομένων, h οποία είναι υπεύθυνη για τα κεντρικά γραφεία της Tesla στην Ευρώπη.

Εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, «το θέμα θα είναι ιδιαίτερα σοβαρό από την άποψη της προστασίας δεδομένων, επίσης λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που επηρεάζονται παγκοσμίως», αναφέρει η Handelsblatt .

Σύμφωνα με έρευνα, ένας πληροφοριοδότης επικοινώνησε με τις αρχές του Βραδεμβούργου τον Απρίλιο. «Ανησυχώ γιατί αυτά τα δεδομένα είναι επίσης προσβάσιμα στην Κίνα ή τη Ρωσία», έγραψε ο πληροφοριοδότης. Τα δεδομένα για τα οποία η Tesla φέρεται να μην είχε επαρκή προστασία, περιελάμβαναν εμπιστευτικές πληροφορίες για περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών διευθύνσεων και μισθών. Ακόμη και ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης του αφεντικού της εταιρείας Ελον Μασκ  ήταν προφανώς διαθέσιμος. Κάποια  αρχεία δεδομένων λέγεται ότι σχετίζονται με τραπεζικά στοιχεία πελατών.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεσμεύεται για τη μέγιστη προσοχή όσον αφορά την προστασία των δεδομένων.

Σύμφωνα με μια εσωτερική οδηγία που διατέθηκε στην Handelsblatt, προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμοί διαβατηρίου και κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να κοινοποιούνται μόνο με προστασία κωδικού πρόσβασης και με την άδεια του επόπτη. Η πρόσβαση θα πρέπει να παρέχεται μόνο σε υπαλλήλους «που πρέπει αποδεδειγμένα να το γνωρίζουν».

Η έρευνα της Handelsblatt εγείρει αμφιβολίες ότι η Tesla εφαρμόζει αυτούς τους κανονισμούς. Η εταιρεία έχει στοχοποιηθεί από τις γερμανικές και ολλανδικές αρχές προστασίας δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!