16.9 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 4:20

Αντίποινα της Αυστραλίας στο Facebook – Το υπ. Υγείας σταματά οποιαδήποτε διαφήμιση

Το υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να σταματήσει να διεξάγει εκστρατείες προώθησης στο Facebook, σε ένα μέτρο αντιποίνων που ελήφθη κατά του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αποκλείει τα ειδησεογραφικά περιεχόμενα σε διαμαρτυρία για σχέδιο νόμου που υποστηρίζει η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Ο αποκλεισμός αυτός συμπίπτει με τη στιγμή έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της COVID-19 στην Αυστραλία, στην οποία η κυβέρνηση έχει επενδύσει περίπου 16,5 εκατομμύρια ευρώ για να την προωθήσει στον πληθυσμό και να προσπαθήσει να καταπολεμήσει τις θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων.

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι το υπουργείο του θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την διαφημιστική αυτή εκστρατεία, αλλά όχι στο Facebook.

“Όλα τα κονδύλιά μας θα χρησιμοποιηθούν”, διαβεβαίωσε ο Χαντ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το υπουργείο του θα συνεχίσει να δημοσιεύει πληροφορίες στο μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν θα το χρησιμοποιεί πλέον για να διεξάγει εκεί εκστρατείες προώθησης.

Η Αυστραλία βρίσκεται σε σύγκρουση με το Facebook για σχέδιο νόμου που έχει στόχο να υποχρεώσει τους γίγαντες της τεχνολογίας να αμείβουν τα μέσα ενημέρωσης για την αναπαραγωγή περιεχομένων τους.

Ο τεχνολογικός γίγαντας αντιτίθεται σε αυτό σθεναρά και την Πέμπτη σε αντίποινα απέκλεισε τα ειδησεογραφικά περιεχόμενα στο δίκτυό του.

Πολλές επίσημες σελίδες υπηρεσιών αρωγής επηρεάστηκαν προσωρινά, προκαλώντας κατακραυγή.

Το σχέδιο αυτό νόμου πρόκειται να υποβληθεί αυτήν την εβδομάδα στο κοινοβούλιο. Ωστόσο το Facebook θα εξακολουθούσε να έχει συνομιλίες με τους ομίλους μέσων ενημέρωσης της χώρας και την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

Η θεαματική κίνηση του αμερικανικού κολοσσού έρχεται σε αντίθεση με την στάση της Google, η οποία συνήψε συμφωνίες με ομίλους των μέσων ενημέρωσης, με τις News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ και τον Guardian να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!