21 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 9:14

Έλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων,  τις ημέρες που ακολούθησαν την προσπάθειά του να πάρει τον πλήρη έλεγχο του Twitter σε μια συμφωνία εξαγοράς αξίας 44 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα αρχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πούλησε 4,4 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του στις 26 Απριλίου και στις 27 Απριλίου, όπως έδειξαν οι καταθέσεις αργά την Πέμπτη.

Οι πωλήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε τιμές που κυμαίνονται από 872 έως 999 δολάρια ανά μετοχή, ήταν οι πρώτες από τον επικεφαλής της Tesla μετά την έκρηξη πωλήσεων στα τέλη του περασμένου έτους με τις οποίες συγκέντρωσε περισσότερα από 16 δισ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων έγινε την Τρίτη, έδειξαν οι καταθέσεις. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 12% εκείνη την ημέρα, αλλά σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη κατά λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα.  Η τιμή της μετοχής της Tesla έκλεισε ως επί το πλείστον σταθερά στα 877,51 δολάρια την Πέμπτη.

Καθώς τα αρχεία έγιναν γνωστά, ο Μασκ έγραψε στο Twitter, «Δεν προγραμματίζονται άλλες πωλήσεις TESLA μετά σήμερα». Έκανε την παρατήρηση ως απάντηση σε έναν λογαριασμό που προωθεί σε μεγάλο βαθμό τις μετοχές της Tesla, τα προϊόντα και τον Μασκ στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Μασκ έχει υποβάλλει προσφορά για να αγοράσει το Twitter και να το κάνει ιδιωτική την εταιρεία για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, συνολικά δηλαδή περίπου 44 δισ. δολάρια. Για να το κάνει αυτό, ο Μασκ εξασφάλισε 25,5 δισ. δολάρια πλήρως δεσμευμένου χρέους, συμπεριλαμβανομένων 12,5 δισ. δολαρίων σε δάνεια έναντι των μετοχών του στην Tesla.

Το Twitter αποδέχτηκε την προσφορά του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αλλά η συμφωνία εξακολουθεί να απαιτεί έγκριση από τους μετόχους και τις ρυθμιστικές αρχές.

Η συμφωνία για το Twitter επιτρέπει στον Μασκ να φέρει και άλλους υποστηρικτές, αφήνοντάς τον ενδεχομένως να δεσμευτεί για ένα μέρος μόνο της επένδυσης 21 δισ. ολαρίων που έχει υποσχεθεί. Παρά τις συζητήσεις με εταιρείες ιδιωτικών επενδυτών, ωστόσο, δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία με άλλους επενδυτές. Οι αναλυτές της Wall Street και οι επενδυτές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχαν υποψιαστεί ότι ο Μασκ μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει κάποιες μετοχές για να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο των 21 δισ. δολαρίων της συναλλαγής που εγγυάται προσωπικά.

Ο Μασκ θα πρέπει να πληρώσει στο Twitter ένα τέλος τερματισμού αξίας 1 δισ.  δολαρίων εάν δεν εξασφαλίσει αρκετή χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του για την αγορά της επιχείρησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με μια ρυθμιστική κατάθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Από την άλλη πλευρά, το Twitter θα χρωστούσε στον Μασκ 1 δισ. δολάρια αμοιβή διάλυσης εάν αποδεχτεί ανταγωνιστική προσφορά ή εάν οι μέτοχοι απορρίψουν τη συμφωνία, σύμφωνα με την ίδια κατάθεση.

naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Εκδρομές ΙΕΠ σε Ελλάδα και Κ.Ιταλία

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού, ανακοινώνει ότι τα αναλυτικά προγράμμα των μέχρι στιγμής εκδρομών 2024  είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδ www.iep.org.cy. Συνοπτικά οι εκδρομές : 24-28...

Δίνει εξηγήσεις για την απουσία της στη Βουλή η Kition

Η Kition Ocean Holdings (Kition) με ανακοίνωση της δίνει εξηγήσεις αναφορικά για τη μη παρουσία της στην Επιτροπή Μεταφορών την Τετάρτη, τονίζοντας ότι είναι...

Β. Μακεδονία: Νίκη υποψήφιας αντιπολίτευσης στον πρώτο γύρο Προεδρικών

Καθαρή νίκη κατήγαγε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών η υποψήφια του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, επικρατώντας με διπλάσιο ποσοστό του...

Πτώματα μεταναστών εντοπίστηκαν στις ακτές της Τζέρμπα

Τα πτώματα 14 μεταναστών έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στις ακτές της νήσου Τζέρμπα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Τυνησίας. «Πτώματα άρχισαν να ξεβράζονται στις ακτές...

Κωνσταντίνος Φλώρος: Απολογείται το μεσημέρι στον ανακριτή

Αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι ο προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος χθες γρονθοκόπησε στη Βουλή τον βουλευτή της...

Μπλίνκεν: ΗΠΑ και Κίνα οφείλουν να χειρίζονται τις διαφωνίες τους

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε τις ΗΠΑ και την Κίνα να διαχειρίζονται τις διαφορές τους με «υπεύθυνο» τρόπο, κατά τη δεύτερη επίσκεψή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!