33.9 C
Nicosia
Τρίτη 18 Ιούνιος 2024 | 19:34

Η Pylones Hellas υλοποιεί λύση Disaster Recovery για τον Όμιλο ΑΒΑΞ στο Cloud της AWS

H Pylones Hellas, πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου, ολοκλήρωσε την υλοποίηση έργου DR (Disaster Recovery) στον Όμιλο ΑΒΑΞ, σε συνεργασία με την AWS.

Στο πλαίσιο περαιτέρω θωράκισης της επιχειρησιακής λειτουργίας των πληροφοριακών του συστημάτων, o Όμιλος ΑΒΑΞ ανέθεσε στην Pylones Hellas τη σχεδίαση και δημιουργία Disaster Recovery Site στο Cloud της AWS. Παρά την κορυφαία αρχιτεκτονική υψηλής διαθεσιμότητας που χαρακτηρίζει την υφιστάμενη υποδομή του Ομίλου, η συνεχιζόμενη ανάληψη κατασκευής νέων έργων αλλά και η παραχώρηση κρίσιμων υποδομών, καθιστούσε επιβεβλημένη την μεταφορά του data center στο cloud.

Η λύση της AWS στο Cloud

H PYLONES HELLAS στρατηγικός συνεργάτης της AWS, δημιούργησε ουσιαστικά ένα Disaster Recovery Site, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση cold standby και σε περίπτωση ενδεχόμενης καταστροφής της onsite υποδομής του Ομίλου ΑΒΑΞ, θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά το down time που θα ήταν αναπόφευκτό σε διαφορετική λύση.

Κατόπιν μελέτης, επιλέχθηκαν 51 servers των οποίων η λειτουργία κρίθηκε απαραίτητη για την διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και ο σχεδιασμός έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε τόσο οι servers, όσο και τα συστήματα Cyber Security να απαιτούν ελάχιστες αλλαγές κατά το συγχρονισμό στο Disaster Recovery Site. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σχεδόν αστραπιαία , η συνέχιση  της λειτουργίας των servers πλέον στο cloud, ενώ ταυτόχρονα, τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο AWS Cloud αποτελούν και off site backup της onsite υποδομής.

Για object storage χρησιμοποιήθηκε το AWS Simple Storage Service (S3), που δίνει built-in security και εγγυάται 99,99999999999% durability, πράγμα που σημαίνει ότι εάν αποθηκεύσετε 10.000.000 objects το ρίσκο σας περιορίζεται στο να χάσετε ένα μεμονωμένο object κάθε 10.000 χρόνια. Παράλληλα το S3 διαθέτει 6 κατηγορίες αποθήκευσης για να καλύψει οποιοδήποτε μοτίβο πρόσβασης δεδομένων, προσφέροντας έως και 95% εξοικονόμηση κόστους αποθήκευσης.

Για την διατήρηση του ίδιου σχήματος IP και των ίδιων ροών δεδομένων, δημιουργήθηκαν VPCs και αξιοποιήθηκε λύση Transit Gateway. Η επικοινωνία ανάμεσα στα VPCs των servers καθώς και των private Subnets, γίνεται μέσω AWS Transit Gateway και σε ότι αφορά στην ασφάλεια, όλη η κίνηση των δεδομένων, διέρχεται και ελέγχεται από συστήματα Firewall.

Για την υλοποίηση αξιοποιήθηκαν εργαλεία στα οποία έχει ήδη επενδύσει ο Όμιλος ΑΒΑΞ για να διατηρηθεί ομοιογένεια μεταξύ των data centers αλλά και να περιοριστεί το κόστος, ενώ τα εργαλεία που προσέφερε η AWS επέτρεψαν την γρήγορη υλοποίηση του Cloud Disaster Recovery site. Ο σχεδιασμός της λύσης έγινε με τέτοιο τρόπο, προκειμένου να είναι εφικτή μελλοντικά η δυνατότητα φιλοξενίας παραγωγικών συστημάτων και της μετάβασής τους  από cold stand by σε ένα υβριδικό σχήμα.

O επικεφαλής της Διεύθυνσης Τεχνολογιών και Συστημάτων του Ομίλου ΑΒΑΞ, κ. Παναγιώτης Αναγνώστου δήλωσε σχετικά: «Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και παραχωρησιούχος κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα, η ασφάλεια και η αδιάλειπτη επιχειρησιακή λειτουργία των εγκαταστάσεων και των έργων του, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη προτεραιότητά του μετά το ανθρώπινο δυναμικό του. Με στόχο την περαιτέρω θωράκιση των πληροφοριακών του υποδομών, ο Όμιλος ΑΒΑΞ βρήκε στο Cloud της AWS το ιδανικό οικοσύστημα για τη φιλοξενία του Disaster Recovery Site και στην Pylones Hellas τον συνεργάτη με την απαραίτητη τεχνογνωσία, εξειδίκευση, ευελιξία, επαγγελματισμό και πελατοκεντρική εξυπηρέτηση για τη σχεδίαση και τη δημιουργία της λύσης.»   

Σχετικά με την συνεργασία για την υλοποίηση του έργου, ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Γεώργιος Λιναρδάκης της Pylones Hellas δήλωσε Είμαστε υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε επιτυχώς το έργο της Ομίλου ΑΒΑΞ, υλοποιώντας Disaster Recovery λύση στο Cloud της AWS που διασφαλίζει τη συνέχεια των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του ομίλου σε περίπτωση αστοχίας ή μη διαθεσιμότητας των υπηρεσιών του κυρίως μηχανογραφικού κέντρου. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε πρωτοποριακές λύσεις που να μπορούν να καλύπτουν, αφενός τις υπάρχουσες ανάγκες των πελατών μας και αφετέρου να προετοιμάζουν για τις μελλοντικές”

Αντίστοιχα, ο Τεχνικός Διευθυντής της Pylones Hellas κ. Νικόλαος Σίμος ανέφερε: «Το έργο του Ομίλου ΑΒΑΞ αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση που μας επέτρεψε όχι μόνο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που παρέχει η AWS σε ότι αφορά στη δημιουργία Disaster Recovery υποδομής, αλλά και να υλοποιήσουμε με απόλυτη επιτυχία το έργο σε πρωτόγνωρα μικρό χρονικό διάστημα. Η άρτια καταρτισμένη ομάδα μας εργάστηκε συστηματικά και δομημένα ώστε να μεταβούν κλώνοι 51 κρίσιμων servers στο cloud της AWS, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εύρυθμη λειτουργία τους. Χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια, o Όμιλος ΑΒΑΞ έχει διασφαλίσει την επιχειρησιακή του συνέχεια , με σχεδόν μηδενικό  downtime.»

«Είμαστε περήφανοι που μέσα από την εξειδίκευση της τεχνικής ομάδας της Pylones, οργανισμοί σαν τον όμιλο ΑΒΑΞ μπορούν να επωφεληθούν από την ανοικτή τεχνολογία της AWS και να αποκτήσουν εύκολα, γρήγορα και με χαμηλό κόστος μία λύση Disaster Recovery στο cloud, εφαρμοσμένη στις ανάγκες τους και που πληροί τα υψηλότερα standards ασφάλειας και ανθεκτικότητας», αναφέρει η κα Εριέττα Τοσίδη, Energy and Industrial Sales Manager, AWS Greece, Cyprus, Malta.

Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας της Pylones Hellas

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, η Pylones Hellas, πιστοποιήθηκε με το πρότυπο ISO 22301:20219 (Security and resilience — Business continuity management systems), με το οποίο η εταιρεία διαθέτει ένα διασφαλισμένο σύστημα, το οποίο φροντίζει να διαχειρίζεται τυχόν κινδύνους από δραστηριότητες και να αναλύει τις επιπτώσεις αυτών των κινδύνων. Με λίγα λόγια εγγυάται πως μπορεί να καταστήσει δυνατή την συνέχεια και την ανάκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε κάθε περίπτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Επανήλθε στα κέρδη το ΧΑΚ – Στις 165,03 μονάδες ο γενικός δείκτης

Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,53%, κλείνοντας στις 165,03 μονάδες. Άνοδο 1,57% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 100,39 μονάδες. Ο...

Ο Μπάιντεν θέλει να δώσει αμερικανική υπηκοότητα σε μετανάστες χωρίς χαρτιά

Μισό εκατομμύριο μετανάστες θα μπορούσαν να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο του Τζο Μπάιντεν. Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του AP, ο Αμερικανός πρόεδρος...

Ελληνική Λύση: Διαγραφή του βουλευτή Επικρατείας Π. Σαράκη

Κάνοντας λόγο για «αλαζονεία, αχαριστία, αμετροέπεια, και  υποτιμητική συμπεριφορά» η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε την διαγραφή του βουλευτή Επικρατείας Παύλου Σαράκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα...

Βρετανία: Ύμνοι για τον Χίτλερ από υποψήφιους του κόμματος Φάρατζ

Μπερδέματα για τον Νάιτζελ Φάρατζ. Ο υπέρμαχος του Brexit, εθνικιστής πολιτικός κατηγόρησε την «αξιόπιστη εταιρεία» που ανέλαβε τη στρατηγική επικοινωνίας, η οποία εν τέλει προκάλεσε...

Σεισμός τώρα 3,8 Ρίχτερ μεταξύ Φωκίδας και Αχαΐας – Αισθητός στην Πάτρα

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στην Πάτρα, το Αίγιο και τη Ναύπακτο, σύμφωνα με αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο...

Στο κρατητήριο ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ – Συνελήφθη γιατί οδηγούσε μεθυσμένος

Στο κρατητήριο βρίσκεται ο γνωστός καλλιτέχνης και ηθοποιός, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο οποίος συνελήφθη στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να του απαγγελθούν σύντομα επίσημα κατηγορίες που σχετίζονται με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!