24.9 C
Nicosia
Σάββατο 30 Σεπτέμβριος 2023 | 23:44

Η Pylones Hellas υλοποιεί λύση Disaster Recovery για τον Όμιλο ΑΒΑΞ στο Cloud της AWS

H Pylones Hellas, πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου, ολοκλήρωσε την υλοποίηση έργου DR (Disaster Recovery) στον Όμιλο ΑΒΑΞ, σε συνεργασία με την AWS.

Στο πλαίσιο περαιτέρω θωράκισης της επιχειρησιακής λειτουργίας των πληροφοριακών του συστημάτων, o Όμιλος ΑΒΑΞ ανέθεσε στην Pylones Hellas τη σχεδίαση και δημιουργία Disaster Recovery Site στο Cloud της AWS. Παρά την κορυφαία αρχιτεκτονική υψηλής διαθεσιμότητας που χαρακτηρίζει την υφιστάμενη υποδομή του Ομίλου, η συνεχιζόμενη ανάληψη κατασκευής νέων έργων αλλά και η παραχώρηση κρίσιμων υποδομών, καθιστούσε επιβεβλημένη την μεταφορά του data center στο cloud.

Η λύση της AWS στο Cloud

H PYLONES HELLAS στρατηγικός συνεργάτης της AWS, δημιούργησε ουσιαστικά ένα Disaster Recovery Site, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση cold standby και σε περίπτωση ενδεχόμενης καταστροφής της onsite υποδομής του Ομίλου ΑΒΑΞ, θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά το down time που θα ήταν αναπόφευκτό σε διαφορετική λύση.

Κατόπιν μελέτης, επιλέχθηκαν 51 servers των οποίων η λειτουργία κρίθηκε απαραίτητη για την διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και ο σχεδιασμός έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε τόσο οι servers, όσο και τα συστήματα Cyber Security να απαιτούν ελάχιστες αλλαγές κατά το συγχρονισμό στο Disaster Recovery Site. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σχεδόν αστραπιαία , η συνέχιση  της λειτουργίας των servers πλέον στο cloud, ενώ ταυτόχρονα, τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο AWS Cloud αποτελούν και off site backup της onsite υποδομής.

Για object storage χρησιμοποιήθηκε το AWS Simple Storage Service (S3), που δίνει built-in security και εγγυάται 99,99999999999% durability, πράγμα που σημαίνει ότι εάν αποθηκεύσετε 10.000.000 objects το ρίσκο σας περιορίζεται στο να χάσετε ένα μεμονωμένο object κάθε 10.000 χρόνια. Παράλληλα το S3 διαθέτει 6 κατηγορίες αποθήκευσης για να καλύψει οποιοδήποτε μοτίβο πρόσβασης δεδομένων, προσφέροντας έως και 95% εξοικονόμηση κόστους αποθήκευσης.

Για την διατήρηση του ίδιου σχήματος IP και των ίδιων ροών δεδομένων, δημιουργήθηκαν VPCs και αξιοποιήθηκε λύση Transit Gateway. Η επικοινωνία ανάμεσα στα VPCs των servers καθώς και των private Subnets, γίνεται μέσω AWS Transit Gateway και σε ότι αφορά στην ασφάλεια, όλη η κίνηση των δεδομένων, διέρχεται και ελέγχεται από συστήματα Firewall.

Για την υλοποίηση αξιοποιήθηκαν εργαλεία στα οποία έχει ήδη επενδύσει ο Όμιλος ΑΒΑΞ για να διατηρηθεί ομοιογένεια μεταξύ των data centers αλλά και να περιοριστεί το κόστος, ενώ τα εργαλεία που προσέφερε η AWS επέτρεψαν την γρήγορη υλοποίηση του Cloud Disaster Recovery site. Ο σχεδιασμός της λύσης έγινε με τέτοιο τρόπο, προκειμένου να είναι εφικτή μελλοντικά η δυνατότητα φιλοξενίας παραγωγικών συστημάτων και της μετάβασής τους  από cold stand by σε ένα υβριδικό σχήμα.

O επικεφαλής της Διεύθυνσης Τεχνολογιών και Συστημάτων του Ομίλου ΑΒΑΞ, κ. Παναγιώτης Αναγνώστου δήλωσε σχετικά: «Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και παραχωρησιούχος κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα, η ασφάλεια και η αδιάλειπτη επιχειρησιακή λειτουργία των εγκαταστάσεων και των έργων του, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη προτεραιότητά του μετά το ανθρώπινο δυναμικό του. Με στόχο την περαιτέρω θωράκιση των πληροφοριακών του υποδομών, ο Όμιλος ΑΒΑΞ βρήκε στο Cloud της AWS το ιδανικό οικοσύστημα για τη φιλοξενία του Disaster Recovery Site και στην Pylones Hellas τον συνεργάτη με την απαραίτητη τεχνογνωσία, εξειδίκευση, ευελιξία, επαγγελματισμό και πελατοκεντρική εξυπηρέτηση για τη σχεδίαση και τη δημιουργία της λύσης.»   

Σχετικά με την συνεργασία για την υλοποίηση του έργου, ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Γεώργιος Λιναρδάκης της Pylones Hellas δήλωσε Είμαστε υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε επιτυχώς το έργο της Ομίλου ΑΒΑΞ, υλοποιώντας Disaster Recovery λύση στο Cloud της AWS που διασφαλίζει τη συνέχεια των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του ομίλου σε περίπτωση αστοχίας ή μη διαθεσιμότητας των υπηρεσιών του κυρίως μηχανογραφικού κέντρου. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε πρωτοποριακές λύσεις που να μπορούν να καλύπτουν, αφενός τις υπάρχουσες ανάγκες των πελατών μας και αφετέρου να προετοιμάζουν για τις μελλοντικές”

Αντίστοιχα, ο Τεχνικός Διευθυντής της Pylones Hellas κ. Νικόλαος Σίμος ανέφερε: «Το έργο του Ομίλου ΑΒΑΞ αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση που μας επέτρεψε όχι μόνο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που παρέχει η AWS σε ότι αφορά στη δημιουργία Disaster Recovery υποδομής, αλλά και να υλοποιήσουμε με απόλυτη επιτυχία το έργο σε πρωτόγνωρα μικρό χρονικό διάστημα. Η άρτια καταρτισμένη ομάδα μας εργάστηκε συστηματικά και δομημένα ώστε να μεταβούν κλώνοι 51 κρίσιμων servers στο cloud της AWS, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εύρυθμη λειτουργία τους. Χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια, o Όμιλος ΑΒΑΞ έχει διασφαλίσει την επιχειρησιακή του συνέχεια , με σχεδόν μηδενικό  downtime.»

«Είμαστε περήφανοι που μέσα από την εξειδίκευση της τεχνικής ομάδας της Pylones, οργανισμοί σαν τον όμιλο ΑΒΑΞ μπορούν να επωφεληθούν από την ανοικτή τεχνολογία της AWS και να αποκτήσουν εύκολα, γρήγορα και με χαμηλό κόστος μία λύση Disaster Recovery στο cloud, εφαρμοσμένη στις ανάγκες τους και που πληροί τα υψηλότερα standards ασφάλειας και ανθεκτικότητας», αναφέρει η κα Εριέττα Τοσίδη, Energy and Industrial Sales Manager, AWS Greece, Cyprus, Malta.

Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας της Pylones Hellas

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, η Pylones Hellas, πιστοποιήθηκε με το πρότυπο ISO 22301:20219 (Security and resilience — Business continuity management systems), με το οποίο η εταιρεία διαθέτει ένα διασφαλισμένο σύστημα, το οποίο φροντίζει να διαχειρίζεται τυχόν κινδύνους από δραστηριότητες και να αναλύει τις επιπτώσεις αυτών των κινδύνων. Με λίγα λόγια εγγυάται πως μπορεί να καταστήσει δυνατή την συνέχεια και την ανάκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε κάθε περίπτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σεισμός στην Κάλυμνο, αισθητός και στην Κω

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (στις 12.38) στην Κάλυμνο όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή αλλά και στην Κω. Σύμφωνα...

Optima bank: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Optima bank μέσω δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε...

Σουηδία: Νεαροί ζητούν να γίνουν δολοφόνοι!

Πόλεμος συμμοριών μαίνεται στη Σουηδία τους τελευταίους μήνες, με άμεσα εμπλεκόμενους νεαρούς, που αντί αντιτίμου αναζητούν συμβόλαια θανάτου για να γίνουν δολοφόνοι. «Βρισκόμαστε σε μια...

Έκλεισε το ΟΑΚΑ: Προκαταρκτική έρευνα για το στέγαστρο Καλατράβα

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με το κλείσιμο του ΟΑΚΑ και του ποδηλατοδρομίου, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος στη στατικότητα...

Στην Κύπρο ο Δένδιας για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για την 63η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκραρίας. Όπως αναφέρει...

Διαμαρτυρία Ουκρανών έξω από Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό

Τις φωνές τους ένωσαν για άλλη μια φορά οι Ουκρανοί της Κύπρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο, στη Λεμεσό, διαμαρτυρόμενοι για...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW