17.9 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 5:53

Σε 32.000 απολύσεις θα προχωρήσει η Disney μέσα στο α’ εξάμηνο του 2021

Η Disney σκοπεύει να απολύσει περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους το πρώτο εξάμηνο του 2021, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης της πανδημίας.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί αύξηση από τους 28.000 που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η εταιρεία και περιλαμβάνει κυρίως υπαλλήλους από τα θεματικά πάρκα της στις ΗΠΑ  σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα η Disney έγραψε: «Λόγω του τρέχοντος κλίματος, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων Covid-19, και του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργούμε, η εταιρεία θα προβεί σε αλλαγές στο προσωπικό της, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της πρόσληψης σε κρίσιμους επιχειρηματικούς ρόλους,  καθώς και τρέχουσες μειώσεις προσωπικού».

«Ως μέρος αυτών των δράσεων, η απασχόληση περίπου 32.000 υπαλλήλων κυρίως σε Πάρκα, Εμπειρίες και Προϊόντα θα τερματιστεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.»

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Disney ανακοίνωσε ότι απέλυσε  επιπλέον εργαζόμενους από το θεματικό πάρκο της στο Anaheim της Καλιφόρνια, καθώς τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην πολιτεία κράτησαν το πάρκο κλειστό από τον Μάρτιο.

Η Καλιφόρνια ανέφερε 18.350 νέα κρούσματα την Τετάρτη, η οποία ήταν ημερήσιο ρεκόρ για την πολιτεία. Από την έναρξη της πανδημίας, η Καλιφόρνια έχει δηλώσει περισσότερα από 1,17 εκατομμύρια περιπτώσεις Covid-19 και τουλάχιστον 18.982 θανάτους.

Τα θεματικά πάρκα της Disney στη Φλόριντα άνοιξαν εκ νέου το καλοκαίρι με περιορισμένη χωρητικότητα, αλλά και με αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Παρόλο που η πολιτεία αγωνίζεται να συγκρατήσει τον ιό, τα πάρκα της Disney στη Φλόριντα άνοιξαν ξανά χωρίς να παρατηρηθούν εστίες μόλυνσης.

Τα θεματικά πάρκα της εταιρείας στη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο παραμένουν ανοιχτά, αλλά αυτό της Disney στο Παρίσι έκλεισε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την επιβολή ενός δεύτερου καθολικού απαγορευτικού στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr, Reuters, Independent.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!