15.9 C
Nicosia
Τετάρτη 17 Απρίλιος 2024 | 2:44

Πρωταθλήτρια η Λάρνακα στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και του ξενοδοχειακού δυναμικού της Λάρνακας καθώς και άλλοι παράγοντες όπως η βολική της τοποθεσία και οι καλές κλιματολογικές συνθήκες και κατά τη χειμερινή περίοδο, την καθιστούν ως ένα πολύ ελκυστικό προορισμό για τη διοργάνωση ευρωπαϊκών και διεθνών αθλητικών αγώνων.

Γι’ αυτό και την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στην πόλη και επαρχία Λάρνακας αθλητικοί αγώνες που συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, και στην απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας που είναι και ένας από τους διαχρονικούς στόχους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Μετά την πρόσφατη επιτυχή διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο όπου συμμετείχαν 700 περίπου αθλητές 8-21 ετών εκ των οποίων οι 300 προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού, ο ολοκαίνουριος Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας ετοιμάζεται να υποδεχτεί και άλλες αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ των οποίων το Open International SAMBO Tournament στις 22-24 Φεβρουαρίου που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο με τη συμμετοχή πέραν των 200 αθλητών από περίπου 15 χώρες ενώ θα ακολουθήσει και προπονητικό camp. Επίσης, για πρώτη φορά διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Κοινωνικού και Αθλητικού Χορού ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορού στις 21-23 Απριλίου όπου θα παραστούν πέραν των 200 αθλητών από το εξωτερικό.

Στο Αθλητικό Κέντρο Κίτιον θα φιλοξενηθεί μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις του Καράτε, από τις 3 μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το 50ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε για τις ηλικίες U16, U18, U21 και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν 1136 αθλητές από 48 χώρες. Οι αγώνες διοργανώνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε.

Στο άθλημα της ποδηλασίας, αθλήτριες και ομάδες αθλητριών από όλο τον κόσμο θα βρίσκονται στην ορεινή Λάρνακας από τις 4 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου για να διαγωνιστούν στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες Aphrodite Women Cycling Races.  Η διαδρομή καλύπτει τα χωριά Τόχνη, Σκαρίνου, Κόρνο, Λεύκαρα, Βαβατσινιά, Ορά, Κάτω Δρυ, Βάβλα και Αγίους Βαβατσινιάς. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην κατηγορία 1.2. και διοργανωτής είναι η Activate Cyprus.

Άλλος ένας ποδηλατικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην ορεινή Λάρνακας και συγκεκριμένα στα Λεύκαρα το διήμερο 8-9 Απριλίου. Το Lefkara Country Run & Vertical Challenge περιλαμβάνει αγώνα Vertical Challenge 4 χιλιόμετρων καθώς και αγώνες Cross Country σε αγροτική διαδρομή, εντός του γραφικού χωριού των Λευκάρων και με θέα τον φράχτη του Διποτάμου.

Δεδομένου ότι αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024 το  Breakdance θα είναι ολυμπιακό άθλημα, οι διεθνείς αγώνες Non Stop Battles International περιλαμβάνονται πλέον στις αθλητικές διοργανώσεις. Η υπό αναφορά εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας και στο Metropolis Mall αντίστοιχα και θα συμμετάσχουν πέραν των 100 διαγωνιζομένων από 20 και πλέον χώρες μεταξύ των οποίων και ονόματα του χώρου με παγκόσμιες διακρίσεις.

Το γνωστό τουρνουά γυναικείων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου γυναικών Cyprus Womens Cup’, επανέρχεται μετά από μια παύση δύο ετών λόγω πανδημίας, και θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου. Σ’ αυτό θα αγωνιστούν οι εθνικές ομάδες της Κροατίας, Φινλανδίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας και οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΑΕΚ Αρένα και στο ΓΣΖ. Το διεθνές αυτό τουρνουά που πραγματοποιείται από το 2008 θεωρείται μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις γυναικείου ποδοσφαίρου.

Οι αγώνες αντισφαίρισης Tennis Europe U16 θα λάβουν χώρα από τις 25 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας. Εντάσσονται στην κατηγορία 3 και σ’ αυτούς αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των 100 αθλητών από περίπου 20 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας προγραμματίζει εντός του 2023 να διοργανώσει τουλάχιστον 6 ευρωπαϊκά και παγκόσμια τουρνουά.

Σκοπευτές από 50 περίπου χώρες που θα ξεπεράσουν τους 500 αναμένεται να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής ISSF ΣΚΗΤ-ΤΡΑΠ από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου. Οι αγώνες, που διοργανώνονται από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου σε συνεργασία με τη Σκοπευτική Οργάνωση Λάρνακας, αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο ενδιαφέρον καθότι οι αθλητές θα επιθυμούν να πάρουν πρόκριση για τους ολυμπιακούς αγώνες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Λάρνακας, οι οποίες αναβαθμίζονται κάθε χρόνο, είναι πολύ ψηλού επιπέδου και συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες παγκοσμίως.

Μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις της Λάρνακας είναι και ο Radisson Blu Larnaka International Marathon που για το τρέχον έτος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί για 6η χρονιά στις 19 Νοεμβρίου 2023.

Υπάρχουν ασφαλώς αρκετές άλλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις σε πληθώρα αθλημάτων – περιλαμβανομένων και αθλημάτων παραλίας και θαλάσσης – που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου οι οποίες στηρίζονται από το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και τις Τοπικές Αρχές της Περιφέρειας καθότι ο αθλητικός τουρισμός εντάσσεται ψηλά στις προτεραιότητες της Στρατηγικής Τουρισμού της Λάρνακας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

DBRS: Αναμένεται επιδείνωση στα ΜΕΔ ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών

Κάποια επιδείνωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) σε ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, ιδιαίτερα σε σχέση με ορισμένους τομείς που δέχονται πιέσεις, όπως τα εμπορικά...

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων

Το Εφετείο απέρριψε έφεση σε απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για αγωγή ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με την...

Πάφος: Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο

Οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο για την επαρχία Πάφου ήταν συνολικά 6.359 ανέφερε ο Αναπληρωτής Έπαρχος Πάφου και Έφορος Εκλογών της Εκλογικής Περιφέρειας...

ΥΠΟΙΚ: Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας

Καθοδήγηση, για την ορθή εφαρμογή του νέου άρθρου 5ιη (5r) του Κανονισμού 833/2014 της 12ης δέσμης περιοριστικών μέτρων, σε νομικά πρόσωπα, οντότητες και φορείς με...

Λεμεσός: Διασώθηκαν ενώ το σκάφος τους βυθιζόταν

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος που βυθιζόταν στον κόλπο της Λεμεσού, διασώθηκαν από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Σε ανακοίνωση του ΚΣΕΔ...

Πτώση παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο

Πτώση παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ανησυχιών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!