29.8 C
Nicosia
Τρίτη 30 Απρίλιος 2024 | 16:26

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Συμπράττει με Hellenic Healthcare και ανοίγει ιατρική σχολή στην Ελλάδα

Στη δημιουργία ιατρικής σχολής στην Ελλάδα με την επωνυμία University of Nicosia Greece Branch Medical Ltd, προχωρεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σύμφωνα με σχετική κοινοποίηση συγκέντρωσης που παραλήφθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Το University of Nicosia Greece Branch Medical Ltd θα είναι κοινή επιχείρηση και θα ελέγχεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (μέσω της Nareliz Ltd) και την Hellenic Healthcare Holding 3 (Cyprus) Ltd, θυγατρική της ελληνικής εταιρείας Ηellenic Healthcare Holding Single Member S.A., που είναι εταιρεία χαρτοφυλακίου του ομίλου της Hellenic Healthcare.

Πρόκειται για όμιλο υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, ο οποίος αντλώντας κεφάλαια από το αμερικανικό επενδυτικό fund CVC, έχει μέσω της θυγατρικής της στην Κύπρο παρουσία στο νησί μας έχοντας στην ιδιοκτησία του το Απολλώνειο και Αρεταίειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού:

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με

1) τη δημιουργία της επιχείρησης University of Nicosia Greece Branch Medical Ltd από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέσω της Nareliz Ltd, και τη Hellenic Healthcare Holdings Single Member S.A., μέσω της Hellenic Healthcare Holding 3 (Cyprus) Ltd και

2) την απόκτηση κοινού ελέγχου της εταιρείας VANES Ltd από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέσω της Neroulio Ltd, και την Hellenic Healthcare Holding 3 (Cyprus) Ltd.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με τον περί Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ίδρυση, λειτουργία και έλεγχος) Νόμο του 2005 (Ν.109(Ι)/2005) ως ιδιωτικός κερδοσκοπικός οργανισμός.

H Hellenic Healthcare Holding 3 (Cyprus) Limited είναι θυγατρική της ελληνικής εταιρείας Ηellenic Healthcare Holding Single Member S.A.

Η Hellenic Healthcare Holding Single Member S.A. είναι ελληνική εταιρεία χαρτοφυλακίου του ομίλου της Hellenic Healthcare («ο Όμιλος»), ενός ιδιωτικού ομίλου υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Η εταιρεία Nareliz Ltd έχει συσταθεί εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί όχημα ειδικού σκοπού, είναι θυγατρική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα αποκτήσει το μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της University of Nicosia Greece Branch Medical Ltd.

Η εταιρεία Neroulio Ltd έχει συσταθεί εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί όχημα ειδικού σκοπού, είναι θυγατρική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα αποκτήσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της VANES Ltd.

Το University of Nicosia Greece Branch Medical Ltd είναι κοινή επιχείρηση και θα ελέγχεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (μέσω της Nareliz Ltd) και την Hellenic Healthcare Holding 3 (Cyprus) Ltd.

Η κοινή επιχείρηση έχει ως στόχο τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής στην Ελλάδα και μέσω αυτής να διαχειρίζεται τις οικονομικές δραστηριότητες της Ελληνικής Ιατρικής Σχολής.

Η VANES Ltd είναι κοινή επιχείρηση και θα ελέγχεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (μέσω της Neroulio Ltd) και την Hellenic Healthcare Holding 3 (Cyprus) Ltd.

Η κοινή επιχείρηση θα είναι η ιδιοκτήτρια της ακίνητης ιδιοκτησίας επί της οποίας θα βρίσκεται και θα λειτουργεί η Ελληνική Ιατρική Σχολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τιτανικός: Ρολόι επιβάτη δημοπρατήθηκε στο δεκαπλάσιο της αξίας του

Ένα χρυσό ρολόι τσέπης, το οποίο ανήκε στον πλουσιότερο επιβάτη του Τιτανικού, πουλήθηκε σε δημοπρασία χθες Σάββατο έναντι 1,175 εκατομμυρίων στερλινών (1,37 εκατ. ευρώ),...

Υφυπουργός Έρευνας: Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Εντός του 2024 θα παραδοθούν 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ Νικόδημος Δαμιανού, την Τρίτη σημειώνοντας παράλληλα ότι όσον...

Η ΔΕΟΚ ζητά ενίσχυση συλλογικών διαπραγματεύσεων για διασφάλιση κατώτατων μισθών

Την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για διασφάλιση δίκαιων και επαρκών κατώτατων μισθών για όλους, ζητά η ΔΕΟΚ, η οποία εκφράζει την ετοιμότητα να μπει...

Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Αννα Βίσση

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ορκωμοσία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο όταν απόφοιτη παίρνοντας το πτυχίο της ευχαρίστησε την Άννα Βίσση. «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ο,τι...

Η Σοφία το ρομπότ τα βρήκε… σκούρα στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί να έχει IQ υψηλότερο από του Άλμπερτ Αϊνστάιν, να μιλά 20 γλώσσες –μεταξύ των οποίων και ελληνικά, να έχει δεκάδες εκφράσεις προσώπου, να...

ΠτΔ: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη δημιουργία θέσης Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Άμυνας,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!