19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:06

Οδηγός B2B: Οι νέες μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις σε Κύπρο και Ελλάδα

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία των οικονομιών Κύπρου – Ελλάδας, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, δίνουν Υπουργοί, οι Πρέσβεις και οικονομικοί φορείς των δύο χωρών.

Σύμφωνα με συνεντεύξεις τους, που δημοσιεύονται στη νέα έκδοση του Επιχειρηματικού Οδηγού Business Κύπρου – Ελλάδας, όλοι δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία των δύο οικονομιών μετά την πανδημία, ενώ τονίζουν ότι διανοίγονται νέες προοπτικές για την επιχειρηματική συνεργασία δύο χωρών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κ. Πετρίδης αναφέρει ότι η Κύπρος το 2021 θα σημειώσει ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 3% του ΑΕΠ. Η Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Νατάσα Πηλείδου λέει ότι Κύπρος και Ελλάδα θα μπορούν και πρέπει να αδράξουν τις ευκαιρίες στη μετά πανδημία εποχή.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και Πρόεδρος της Enterprise Greece κ. Ιωάννης Σμυρλής μιλά για την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός διεθνών εταιρειών κολοσσών.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Θ. Λαλάκος εκφράζει αισιοδοξία για τη παραπέρα εξέλιξη των οικονομικών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας, ενώ ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυρ. Κενεβέζος τονίζει ότι οι οικονομικές σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας είναι θεμελιακά δομημένες.

Στον Οδηγό φιλοξενούνται επίσης συνεντεύξεις του Προέδρου του ΚΕΒΕ κ. Χρ. Αγκαστινιώτη, του Προέδρου του ΕΒΕ Αθηνών κ. Κων. Μίχαλου, του Προέδρου της ΟΕΒ κ. Αντ. Αντωνίου, της Senior Advisor ExportReady του ΣΕΒ κας Βίκυς Μακρυγιάννη και άλλων.

Στον Οδηγό δημοσιεύονται σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για τις οικονομίες των δύο χωρών, ενώ παρουσιάζονται οι τομείς που προσφέρονται για επενδύσεις στις δύο χώρες.

Ακόμα σημαντικές εταιρείες των δύο χωρών παρουσιάζουν τα νέα σχέδια τους για το μέλλον.

Ο Οδηγός κυκλοφορεί στα περίπτερα της Κύπρου, ενώ έχει αποσταλεί σε Υπουργεία, Επιμελητήρια, Οργανισμούς και μεγάλες Επιχειρήσεις των δύο χωρών. Οι ενδιαφερόμενοι να τον αποκτήσουν μπορούν να απευθύνονται στην εταιρεία FMW Financial Media Way.Τηλ. Γραφείου Κύπρου: +357 22342005, Τηλ. Γραφείου Ελλάδας: +302107244293 – 5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!