25.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 17:07

Ενεργή συμμετοχή του Invest Cyprus στο Παγκόσμιο Φόρουμ Επενδύσεων στο Άμπου Ντάμπι

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Επενδύσεων (World Investment Forum) της UNCTAD,  το οποίο αποτελεί πολυμερή συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, υπουργών, διευθύνοντων συμβούλων, υπουργών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών, με σκοπό τη διευκόλυνση του διαλόγου και της δράσης σχετικά με τις τρέχουσες και αναδυόμενες προκλήσεις ανάπτυξης επενδύσεων στον κόσμο, συμμετείχε ο Invest Cyprus. Η συγκεκριμένη εκδήλωση προσέλκυσε πέραν των 8.000 συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων, διεθνών οργανισμών, υπευθύνων χάραξης πολιτικής, 700 CEOs και επενδυτών και κρατικών επενδυτικών ταμείων.

Οι συζητήσεις και ομιλίες είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση βασικών επενδυτικών προκλήσεων, όπως δημιουργούνται από τις σημερινές πολλαπλές παγκόσμιες κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης επενδύσεων στην επισιτιστική ασφάλεια, την ενέργεια, την υγεία, την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού και την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, όλα στο πλαίσιο του καθιερωμένου θέματος του WIF για επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, κ. Μάριος Ταννούσης ήταν ομιλητής σε ένα από τα κύρια πάνελς του συνεδρίου αλλά και σε άλλες κεντρικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Στην ομιλία και στις παρεμβάσεις του, παρουσίασε την επενδυτική στρατηγική της Κύπρου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που θα συνεισφέρουν σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Μιλώντας στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον τομέα του “Invest Tech” και συγκεκριμένα για το πως η τεχνολογία διευκολύνει τους επενδυτές, ο κ. Τανούσης είπε ότι η στρατηγική της Κύπρου στηρίζεται σε τρεις πυλώνες μεταξύ των οποίων και η προσέλκυση εταιρειών και επενδυτών από τον τομέα της τεχνολογίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Deemah Al-Yahya, Γενική Γραμματέας του Digital Cooperation Organization της Σαουδικής Αραβίας και ο Sean Doherty, Επικεφαλής, International Trade and Investment, World Economic Forum.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι, ο Invest Cyprus, παρέχει πληροφορίες κατά τομέα, υποδεικνύει τις επενδυτικές  ευκαιρίες, παρουσιάζει την κυπριακή νομοθεσία, τις πολιτικές και τα κίνητρα της Κύπρου και οργανώνει επισκέψεις επενδυτών στην Κύπρο. Για προσέλκυση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, τόνισε, ο Invest Cyprus έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους ξένους επενδυτές.

Στα πλαίσια της ίδιας εκδήλωσης ο κ. Ταννούσης συμμετείχε και στη συζήτηση με θέμα “Services and Investment Facilitation”, ενώ έλαβε μέρος ως ένας από τους κύριους ομιλητές με θέμα “Investing in time of crisis” μαζί με άλλους αξιόλογους συμμετέχοντες όπως ο κ. Ahmed Khalifa Almehairi, Board Member- Abu Dhabi Chamber of Commerce and Industry, κ. Maher Al Kaabi, Member of the Executive Committee, Emirates Members for Investors Abroad, και η κυρία Anna Chojnowska, FDI Knowledge Team Lead, Boston Consulting Group (BCG). Ο κ. Ταννούσης επισήμανε  ότι οι ξένες και εγχώριες επενδύσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική, χρηματοπιστωτική και κοινωνικοπολιτική κατάσταση μιας χώρας και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Invest Cyprus για υποβοήθηση των επενδυτών σε περιόδους οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο κ. Ταννούσης συμμετείχε και στο Global Council του Παγκόσμιου Συνδέσμου συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (World Association of Public-Private Partnerships), στον οποίο ο Invest Cyprus συμμετέχει και αποτελεί μέλος της επιτροπής. Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του WAPPP, Ziad – Alexandre Hayek.

Ο κ. Ταννούσης παρουσίασε επίσης όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Invest Cyprus για να προσελκύσει ξένους επενδυτές και έδωσε πληροφορίες για τους τομείς που δίνει σημασία η Κύπρος. Επίσης, ανέπτυξε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για υποβοήθηση των επενδύσεων, αναφέροντας την ανάγκη  για παροχή κινήτρων, επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων σε επενδυτές για την ανάπτυξη νέων έργων. Ο κ. Ταννούσης ακόμα αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που δίνει ο Invest Cyprus στον εντοπισμό και προώθηση έργων που έχουν ως προτεραιότητα τα κριτήρια ESG με παραδείγματα από τους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της υγείας και της τεχνολογίας.

Τέλος, ο κ. Ταννούσης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του «Οράματος 2035», η Κύπρος επικεντρώνεται στην εφαρμογή πρακτικών και στην ανάπτυξη έργων που θα οδηγήσουν σε μια πράσινη και ψηφιακή Κύπρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κάτοικοι: Όχι ακόμα μια ρυπογόνος βιομηχανία στο Δάλι

Οι Πολίτες Ιδαλίου-Λατσιών σε ανακοίνωσή τους καλούν το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, την Επίτροπο Περιβάλλοντος...

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, άνεμοι και ίσως βροχές το Πάσχα

Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αργά απόψε αναμένεται χαμηλή πίεση. Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός θα...

Ο Πάτερ Ηρακλής είπε και πάλι την πρώτη Ανάσταση με το δικό του τρόπο (βίντεο)

Ο αγαπητός ανά την Κύπρο πάτερ Ηράκλης, της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, τήρησε το έθιμο του μηνύματος της πρώτης Ανάστασης το πρωί του Μεγάλου...

Το Κίεβο επιτίθεται στην Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις,...

Κόμπος: Λύση μόνο στα πλαίσια του ΟΗΕ – Η Τουρκική πλευρά είναι εκτός πλαισίου

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία...

Αστυνομία: Κροτίδες, φωτιές και συλλήψεις

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες και τα ξημερώματα σήμερα, τα ακόλουθα περιστατικά: Στην επαρχία Λεμεσού,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!