21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 10:30

Αποχωρεί η Uber από τις Βρυξέλλες

Η Uber έλαβε εντολή να σταματήσει την προσφορά της κύριας υπηρεσίας μεταφοράς στις Βρυξέλλες από το βράδυ της Παρασκευής. Η κυβέρνηση των Βρυξελλών συμφώνησε την Πέμπτη σε μια πρόταση για μεταρρύθμιση της βιομηχανίας ταξί και ιδιωτικών αυτοκινήτων της περιοχής, μόλις μια ημέρα αφότου ένας δικαστής διέταξε την Uber να σταματήσει σχεδόν πλήρως τις δραστηριότητές της στις Βρυξέλλες.

Το Εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε την Τετάρτη ότι η απαγόρευση του 2015 σε ιδιώτες που προσφέρουν υπηρεσίες ταξί ισχύει και για επαγγελματίες οδηγούς.

«Από αυτήν την Παρασκευή, δεν θα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με  Uber στην πρωτεύουσα της ΕΕ», έγραψε η Uber στο Twitter την Τετάρτη. «Είμαστε απογοητευμένοι με τη σημερινή δικαστική απόφαση να κλείσει η εφαρμογή μας στις Βρυξέλλες».

Η Uber είπε ότι η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις ψηφιακές και πράσινες φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εταιρεία δίνει νομικές μάχες σε όλη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο απασχολεί οδηγούς και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για τα ταξί. Λέει ότι στους οδηγούς αρέσει η ευελιξία του να είναι αυτοαπασχολούμενοι, αλλά ορισμένοι οδηγοί λένε ότι δυσκολεύονται να κερδίσουν αρκετά χρήματα μέσω της εφαρμογής, ενώ χάνουν επίσης επιδόματα εργαζομένων, όπως αποδοχές ασθενείας και ετήσια άδεια.

Η Uber προτρέπει τους ανθρώπους να υπογράψουν μια αίτηση για να σωθούν οι 2.000 επαγγελματίες οδηγοί που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες.

Ο Νίκλας Έστμπεργκ, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εφαρμογής παράδοσης τροφίμων Delivery Hero, επέκρινε επίσης την απόφαση.

«Οι αντιτεχνολογικές θέσεις της Ευρώπης βλάπτουν μόνο τη δική μας τεχνολογική πρόοδο», έγραψε στο Twitter.

Οργισμένοι οδηγοί απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στο κέντρο των Βρυξελλών σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Πέμπτη και η αρχή κινητικότητας των Βρυξελλών συμβούλεψε τους οδηγούς να αποφεύγουν να κινούνται μέσα στην πόλη.

Η κυβέρνηση των Βρυξελλών συμφώνησε την Πέμπτη σε μια πρόταση για μεταρρύθμιση της βιομηχανίας ταξί και ιδιωτικών αυτοκινήτων της περιοχής. Οι αρχές δήλωσαν ότι θα «ψάξουν ενεργά για μια προσωρινή λύση» για την Uber, αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

Ο υπουργός-πρόεδρος των Βρυξελλών Ρούντι Βερβόρτ έγραψε στο Twitter ότι η συμφωνία «πρέπει να εγγυάται μια ποιοτική υπηρεσία προσαρμοσμένη στις νέες συνήθειες των πελατών και των χρηστών».

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στην Uber πρόστιμο 300.000 ευρώ (336.000 δολάρια), σύμφωνα με το Bloomberg. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε σε δύο από τις μονάδες της εταιρείας να πληρώσουν 150.000 ευρώ η καθεμία καθώς υποστήριξε μια καταγγελία της Taxis Verts, μιας εταιρείας ταξί στις Βρυξέλλες.

Ενώ το Λονδίνο είναι η μεγαλύτερη αγορά της Uber στην Ευρώπη, οι Βρυξέλλες είναι μια μεγάλη πόλη με πολλούς επιχειρηματίες και πολιτικούς που μετακινούνται στην πόλη σε τακτική βάση.

naftemporiki.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Επαναρχίζει το πρωτάθλημα – Κρίσιμο ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής στο ποδόσφαιρο, επαναρχίζει αυτό το τριήμερο η αγωνιστική δράση στο Πρωτάθλημα Cyta με τη διεξαγωγή της...

Γάζα: 12 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

Την Ράφα έπληξαν οι ισραηλινές δυνάμεις, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters...

Πώς η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης προκάλεσε χείμαρρο από θεωρίες συνωμοσίας

Πριν γίνει μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, η Marjorie Taylor Greene  ενεπλάκη με μια θεωρία συνωμοσίας ότι «εβραϊκά διαστημικά λέιζερ» μπορεί να ήταν η αιτία...

Παρ’ ολίγον τραγωδία στον αέρα – Πτήση της British από Αθήνα πέρασε «ξυστά» από drone

Μια πτήση της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο οριακά απέφυγε τη σύγκρουση με ‘ενα drone καθώς η απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5...

Η ομιλία Μητσοτάκη για πρόταση δυσπιστίας: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο

«Κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να ρίξουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δικαιοσύνη. Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους το πόνου», τόνισε από το βήμα της Βουλής...

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

Ανοδικά κινήθηκε το Euribor 12μήνου και τον Μάρτιο, καθώς αναμένεται να κλείσει στο 3,72%, καθώς καθυστερούν οι μειώσεις των επιτοκίωντης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Φεβρουάριο,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!