8.9 C
Nicosia
Σάββατο 24 Φεβρουάριος 2024 | 5:30

Ενεργή συμμετοχή του Invest Cyprus στο Παγκόσμιο Φόρουμ Επενδύσεων στο Άμπου Ντάμπι

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Επενδύσεων (World Investment Forum) της UNCTAD,  το οποίο αποτελεί πολυμερή συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, υπουργών, διευθύνοντων συμβούλων, υπουργών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών, με σκοπό τη διευκόλυνση του διαλόγου και της δράσης σχετικά με τις τρέχουσες και αναδυόμενες προκλήσεις ανάπτυξης επενδύσεων στον κόσμο, συμμετείχε ο Invest Cyprus. Η συγκεκριμένη εκδήλωση προσέλκυσε πέραν των 8.000 συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων, διεθνών οργανισμών, υπευθύνων χάραξης πολιτικής, 700 CEOs και επενδυτών και κρατικών επενδυτικών ταμείων.

Οι συζητήσεις και ομιλίες είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση βασικών επενδυτικών προκλήσεων, όπως δημιουργούνται από τις σημερινές πολλαπλές παγκόσμιες κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης επενδύσεων στην επισιτιστική ασφάλεια, την ενέργεια, την υγεία, την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού και την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, όλα στο πλαίσιο του καθιερωμένου θέματος του WIF για επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, κ. Μάριος Ταννούσης ήταν ομιλητής σε ένα από τα κύρια πάνελς του συνεδρίου αλλά και σε άλλες κεντρικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Στην ομιλία και στις παρεμβάσεις του, παρουσίασε την επενδυτική στρατηγική της Κύπρου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που θα συνεισφέρουν σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Μιλώντας στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον τομέα του “Invest Tech” και συγκεκριμένα για το πως η τεχνολογία διευκολύνει τους επενδυτές, ο κ. Τανούσης είπε ότι η στρατηγική της Κύπρου στηρίζεται σε τρεις πυλώνες μεταξύ των οποίων και η προσέλκυση εταιρειών και επενδυτών από τον τομέα της τεχνολογίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Deemah Al-Yahya, Γενική Γραμματέας του Digital Cooperation Organization της Σαουδικής Αραβίας και ο Sean Doherty, Επικεφαλής, International Trade and Investment, World Economic Forum.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι, ο Invest Cyprus, παρέχει πληροφορίες κατά τομέα, υποδεικνύει τις επενδυτικές  ευκαιρίες, παρουσιάζει την κυπριακή νομοθεσία, τις πολιτικές και τα κίνητρα της Κύπρου και οργανώνει επισκέψεις επενδυτών στην Κύπρο. Για προσέλκυση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, τόνισε, ο Invest Cyprus έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους ξένους επενδυτές.

Στα πλαίσια της ίδιας εκδήλωσης ο κ. Ταννούσης συμμετείχε και στη συζήτηση με θέμα “Services and Investment Facilitation”, ενώ έλαβε μέρος ως ένας από τους κύριους ομιλητές με θέμα “Investing in time of crisis” μαζί με άλλους αξιόλογους συμμετέχοντες όπως ο κ. Ahmed Khalifa Almehairi, Board Member- Abu Dhabi Chamber of Commerce and Industry, κ. Maher Al Kaabi, Member of the Executive Committee, Emirates Members for Investors Abroad, και η κυρία Anna Chojnowska, FDI Knowledge Team Lead, Boston Consulting Group (BCG). Ο κ. Ταννούσης επισήμανε  ότι οι ξένες και εγχώριες επενδύσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική, χρηματοπιστωτική και κοινωνικοπολιτική κατάσταση μιας χώρας και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Invest Cyprus για υποβοήθηση των επενδυτών σε περιόδους οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο κ. Ταννούσης συμμετείχε και στο Global Council του Παγκόσμιου Συνδέσμου συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (World Association of Public-Private Partnerships), στον οποίο ο Invest Cyprus συμμετέχει και αποτελεί μέλος της επιτροπής. Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του WAPPP, Ziad – Alexandre Hayek.

Ο κ. Ταννούσης παρουσίασε επίσης όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Invest Cyprus για να προσελκύσει ξένους επενδυτές και έδωσε πληροφορίες για τους τομείς που δίνει σημασία η Κύπρος. Επίσης, ανέπτυξε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για υποβοήθηση των επενδύσεων, αναφέροντας την ανάγκη  για παροχή κινήτρων, επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων σε επενδυτές για την ανάπτυξη νέων έργων. Ο κ. Ταννούσης ακόμα αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που δίνει ο Invest Cyprus στον εντοπισμό και προώθηση έργων που έχουν ως προτεραιότητα τα κριτήρια ESG με παραδείγματα από τους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της υγείας και της τεχνολογίας.

Τέλος, ο κ. Ταννούσης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του «Οράματος 2035», η Κύπρος επικεντρώνεται στην εφαρμογή πρακτικών και στην ανάπτυξη έργων που θα οδηγήσουν σε μια πράσινη και ψηφιακή Κύπρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήλθαν φοιτητές και ακαδημαϊκοί του ΤΕΠΑΚ

Σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, στο προαύλιο του Κτιρίου της Πρυτανείας, κατήλθαν σήμερα Παρασκευή, φοιτητές του ΤΕΠΑΚ και η Συντεχνία Ακαδημαϊκών (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ), με αίτημα να...

Πτήση Δένδια πάνω από το Αιγαίο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας πραγματοποήσε πτήση πάνω από το Αιγαίο, με σχηματισμό F-16 Viper της 340 Μοίρας της 115 ΠΜ.

Στουρνάρας: Τον Ιούνιο η πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τον Ιούνιο «βλέπει» την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στο Bloomberg,...

Μικρή υποχώρηση στο ΧΑΚ – Στις 141,61 μονάδες ο γενικός δείκτης

Μικρές πιέσεις δέχθηκε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο μόλις 0,25%. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε στη τελευταία συνεδρία της εβδομάδας πτώση...

Γαλλία: Αγρότες με τρακτέρ καταφθάνουν στο Παρίσι

Στους δρόμους του Παρισιού καταφθάνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους αγρότες με τρακτέρ, μία ημέρα πριν από την έναρξη της Αγροτικής Έκθεσης (Salon de...

Στο κόκκινο η Bundesbank: Zημιές πολλών δισ. ευρώ για τη γερμανική κεντρική τράπεζα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, που μετράει 57 χρόνια, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας είχε αρνητικό καθαρό αποτέλεσμα, συσσωρεύοντας ζημιές 13,9 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!