25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 15:46

Ο ΟΠΕΚ+ αποφασίζει για την πολιτική παραγωγής πετρελαίου, εν μέσω φόβων για την «Όμικρον»

Οι παραγωγοί πετρελαίου της ομάδας του ΟΠΕΚ και εκτός του ΟΠΕΚ, μια ομάδα με επιρροή γνωστή ως OPEC+, θα συναντηθούν την Πέμπτη για να αποφασίσουν για την επόμενη φάση της πολιτικής παραγωγής.

Η συμμαχία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης για να καθορίσει εάν θα τηρήσει το σχέδιό της να απελευθερώσει περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά ή θα περιορίσει την προσφορά εν μέσω φόβων για την παραλλαγή Omicron Covid-19.

Άλλα θέματα στο τραπέζι περιλαμβάνουν την απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από χώρες που εισάγουν αργό και την πιθανή επανείσοδο του Ιράν στις αγορές πετρελαίου.

Οι αναλυτές ενέργειας σε γενικές γραμμές αναμένουν ότι ο ΟΠΕΚ+ θα προχωρήσει με το τρέχον σχέδιό του για αύξηση της μηνιαίας παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα. Ωστόσο, ορισμένοι αμφισβήτησαν εάν ο όμιλος μπορεί να μπει στον πειρασμό να κάνει μια παύση για να αξιολογήσει την αγορά μετά από μια περίοδο αυξημένης αστάθειας των τιμών.

«Πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ + είναι πιθανό να διατηρήσει αυτή τη δυναμική στην απελευθέρωση επιπλέον πετρελαίου», δήλωσε ο Alex Booth, επικεφαλής έρευνας στην Kpler, στο CNBC.

«Ας μην ξεχνάμε, μιλάμε για επιπλέον πετρέλαιο τον Ιανουάριο, η απόφαση για τον Δεκέμβριο έχει βασικά ήδη ληφθεί».

Οι τιμές του πετρελαίου ήταν ελαφρώς χαμηλότερες ενόψει της συνεδρίασης, εξαλείφοντας τα κέρδη νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent διαπραγματεύονταν στα 68,71 δολάρια  με πτώση περίπου 0,2%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI των ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 65,41 $, πάνω από 0,1% υψηλότερα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 10 δολάρια από την περασμένη Πέμπτη, όταν έγινε ευρέως γνωστή η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να κατανοηθεί πώς η παραλλαγή μπορεί να επηρεάσει τα εμβόλια.

Ο ΟΠΕΚ+ έχει συνάψει συμφωνία για την προσθήκη 400.000 βαρελιών το μήνα στις παγκόσμιες προμήθειες, καθώς αντιστρέφει σταδιακά τις περικοπές ρεκόρ της προσφοράς του περασμένου έτους, περίπου 10 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Η Σαουδική Αραβία «βασίλισσα» του ΟΠΕΚ έχει δηλώσει ότι ο όμιλος είναι πιθανό να διατηρήσει αυτή την πολιτική παραγωγής, ενώ η ηγέτιδα του ΟΠΕΚ η Ρωσία δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα χρειαζόταν επείγουσα δράση στην αγορά πετρελαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Φέτος το Πάσχα είναι “eggύηση” στα Public

Τα Public ξέρουν ότι διανύεις τη φάση «Ό,τι θέλει το βαφτιστήρι», γι’ αυτό διαθέτουν τη μεγαλύτερη ποικιλία δώρων, λαμπάδων, παιχνιδιών και βιβλίων που αναζητά...

Λετυμπιώτης: Υλοποιήθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με πρόοδο στο Κυπριακό

Με τα τελευταία Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υλοποιείται ο στόχος τον οποίο είχε θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων του,...

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, και στη συνάντηση μαζί του, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης. Η συνάντηση...

Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απέκλεισε το ιρανικό προξενείο στο Παρίσι, όπου βρίσκεται ένας άνδρας απειλώντας να ανατινάξει τον εαυτό του, μετέδωσε ο...

Συνελήφθη ο κρατούμενος που απέδρασε από τις Κεντρικές Φυλακές

Χειροπέδες στον Σύρο κρατούμενο που κατάφερε να αποδράσει το μεσημέρι από τις Κεντρικές Φυλακές φόρεσαν ξανά οι Αστυνομικές Αρχές. Οι συνθήκες απόδρασης του διερευνώνται, ενώ...

Εντατική εκστρατεία από ΕΤΑΠ Πάφου για το ΠΑΣΧΑ και συμμετοχή στην έκθεση Ταξίδι

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, επενδύοντας  ακόμη περισσότερο στον εγχώριο τουρισμό, ενισχύει από σήμερα  την παγκύπρια διαφημιστική εκστρατεία  και προωθεί μικρής...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!