9.9 C
Nicosia
Τρίτη 19 Μάρτιος 2024 | 5:14

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία και έκδοση εντόκων γραμματίων 52 εβδομάδων στις 9 Δεκεμβρίου

Για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου ορίστηκε η νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 10 Δεκεμβρίου 2021, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.).

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 (Τ+2).

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Διάθεση σε φυσικά πρόσωπα

Στο μεταξύ, επίσης την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων 52 εβδομάδων. Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι Βασικοί Διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η Παρασκευή11 Δεκεμβρίου 2020 (Τ+2).

Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους οι οποίοι θα αποκτηθούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Περίοδος εγγραφών: Από Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 έως και Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ .Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Για επόμενη διακυβερνητική Κύπρου-Αιγύπτου, συζήτησαν ΠτΔ-Σίσι

Για την πραγματοποίηση της επόμενης τριμερούς διάσκεψης με την Ελλάδα και της διακυβερνητικής Κύπρου-Αιγύπτου, συζήτησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με...

Πυρά Μπορέλ κατά Ισραήλ για τον λιμό στη Γάζα

Πυρά εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κατηγορώντας τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τη δημιουργία «τεχνητού λιμού» στη...

Κόμπος: Συνάντηση 40 χωρών στην Κύπρο για το διάδρομο προς τη Γάζα (βίντεο)

Την πραγματοποίηση συνάντησης στην Κύπρο με τη συμμετοχή πάνω από 40 χωρών στις 21 Μαρτίου, για επιχειρησιακό συντονισμό των επόμενων βημάτων στην εφαρμογή του...

Ερντογάν: Αν είχαμε κινηθεί πιο νότια η Κύπρος θα ήταν όλη τουρκική

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον Τούρκων στρατιωτικών σε δείπνο, όχι μόνο υπερασπίστηκε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa που εκτελούσε την πτήση Φρανκφούρτη...

Έντονες βροχές και χαλάζι στη Λευκωσία – Στο Στρόβολο άσπρισε η γη από το χαλάζι – Κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (δείτε φωτό)

Σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, σημειώθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες περιοχές της Κύπρου και ειδικά της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα αριθμό κλήσεων να δεχθούν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!