33.7 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 17:52

Με ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ

Στις ζημιές επέστρεψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο, έπειτα από τα σημαντικά κέρδη στην πρώτη συνεδρία του Μαρτίου.

Με τους τραπεζικούς τίτλους να αντιμετωπίζουν πιέσεις, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,34% υποχωρώντας στις 58,42 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε πανομοιότυπες ζημιές, κλείνοντας στις 34,68 μονάδες. Στα χαμηλά επίπεδα της εποχής επέστρεψε ο τζίρος, με την αξία των συναλλαγών να υποχωρεί στις €28.753.

Η σημερινή συνεδρία ξεκίνησε σε ανοδικό κλίμα, με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει στις 59 μονάδες στο ψηλό της ημέρας. Ωστόσο στη συνέχεια το Χρηματιστήριο ακολούθησε προοδευτικά πτωτική πορεία με τον Γενικό Δείκτη να εισέρχεται σε αρνητική τροχιά στο τελευταίο ημίωρο και να υποχωρεί στο κλείσιμο στις 58,42 μονάδες.

Με ζημιές έκλεισαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών με 2,21% και ακολούθησαν τα Ξενοδοχεία με 1,12%, η Κύρια Αγορά με 0,45% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,20%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €8.866 (πτώση 0,90% – τιμή κλεισίματος €2,20). Ακολούθησαν οι τίτλοι της Petrolina (Holdings) Public με €6.030 (πτώση 0,99% – τιμή κλεισίματος €1,00), της Logicom Public με €4.387 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,36), της Τράπεζας Κύπρου με €3.381 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,85) και της The Cyprus Cement Public Company με €1.970 (άνοδος 0,50% – τιμή κλεισίματος €0.40).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και πέντε παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 45.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κέρδη σημειώνει στη σημερινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στις 12:42, παρουσίαζε αύξηση σε ποσοστό 0,26%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 58,77 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 34,89 μονάδες, καταγράφοντας επίσης άνοδο σε ποσοστό 0,26%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €13.388,92.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδος παρουσιάζει μόνο ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,29%.
Αντίθετα, ο δείκτης των Ξενοδοχείων καταγράφει πτώση σε ποσοστό 0,22%, όπως επίσης και ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,03%.

Εξάλλου, χωρίς μεταβολή τυγχάνει διαπραγμάτευσης ο δείκτης των  Επενδυτικών Εταιρειών.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της Logicom με όγκο συναλλαγών €4.050 (πτώση 0,74%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €3.798,42 (χωρίς μεταβολή), της Petrolina με €2.323 (χωρίς μεταβολή), της Τράπεζας Κύπρου με €1.851,50 (άνοδος 1,18%) και της C.C.C. TOURIST ENTERPRISES €1.080 (πτώση 1,82%).

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, μία κινείται ανοδικά, δύο καθοδικά και τρεις παραμένουν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανέρχεται στις 14.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Ισπανία: Έρευνα για διαφθορά κατά της συζύγου του Σάντσεθ

Ισπανικό δικαστήριο  ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για διαφθορά, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε η οργάνωση κατά...

Ρωσία: Ο Πατριάρχης Κύριλλος «τιμωρεί» ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο Ναβάλνι

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, επέβαλε κυρώσεις σε ιερέα που τέλεσε μνημόσυνο για τον Αλεξέι Ναβάλνι, τον εκλιπόντα ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και...

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας πραγματοποίησε αεροσκάφος της εταιρείας Transavia. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Αθήνα με προορισμό το Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναγκαστική...

Ευρωεκλογές: Μπλόκο του Αρείου Πάγου στους Σπαρτιάτες

Δεν άναψε τελικά το «πράσινο φως» ο Άρειος Πάγος στους «Σπαρτιάτες» προκειμένου να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Οι Αρεοπαγίτες οι οποίοι βρίσκονταν σε διάσκεψη από την περασμένη Κυριακή, αποφάσισαν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!