19.5 C
Nicosia
Δευτέρα 20 Μάιος 2024 | 10:10

Το Rapsody of the Sea για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Μαρίνα Αγίας Νάπας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το κρουαζιερόπλοιο «Rapsody of the Seas» του Ομίλου Caribbean Royal International, το οποίο πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Μεσόγειο έφθασε την Πέμπτη 03 Αυγούστου στις 7.30π.μ στην Μαρίνα Αγίας Νάπας.  To επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο είναι μήκους 297 μέτρων, διαθέτει 12 καταστρώματα και είναι χωρητικότητας 2200 επιβατών και 800 άτομα πλήρωμα.

Τους επιβάτες και το πλήρωμα υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο  Διευθυντής της Μαρίνας Αγίας Νάπας κ. Κώστας Φυτιρής και Λειτουργοί των Υφυπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου, αφού καλωσόρισε το κρουαζιερόπλοιο, το πλήρωμα και τους επιβάτες χαρακτήρισε  πάρα πολύ σημαντική για το Δήμο την άφιξη 3000 ατόμων τα οποία θα περιηγηθούν τόσο στην Αγία Νάπα όσο και στην γύρω περιοχή.  «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι πρόσθεσε γιατί η εταιρεία αυτή είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Αγία Νάπα» και ευχαρίστησε τον ΄Ομιλο Caribbean Royal International και τους εκπροσώπους του στην Κύπρο, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα. Εξέφρασε επίσης, τη σιγουριά του ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα κρουαζιερόπλοια και πιθανότατα όπως είπε να υπάρξει κι άλλη επίσκεψη από  δεύτερο κρουαζιερόπλοιο τον προσεχή Οκτώβριο.

Πιστεύω είπε ο κ. Ζαννέττου ότι αυτές τις συλλογικές προσπάθειες πρέπει το κράτος να τις δει, να τις στηρίξει και να τις διευκολύνει διότι είναι ένας τομέας, ο οποίος πρέπει μέσα από διευκολύνσεις  να αναπτυχθεί.  «Να σταματήσουμε» πρόσθεσε, «να έχουμε οποιαδήποτε τροχοπαίδια, οποιεσδήποτε απαιτήσεις, οι οποίες είναι ασήμαντες και να στηρίξουμε αυτόν τον νέο τομέα, ο οποίος στηρίζει την τουριστική βιομηχανία και αφορά ένα διαφορετικό κλάδο και νέες αγορές από τις οποίες πιθανώς όπως διαφαίνεται δεν έχουμε στην Κύπρο γενικότερα».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ευχαρίστησε ξανά όλους όσους συνέτειναν και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να «έχουμε αυτά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τόσο για την Αγία Νάπα, τις οποίες προσπάθειες ως Δήμος πάντα θα στηρίζουμε,  όσο και για την Κύπρο γενικότερα».

Ο Γενικός Διευθυντής των Ξενοδοχειακών Μονάδων του πλοίου κ. Gary Waugh στις δικές του δηλώσεις εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή φιλοξενία που τους παρείχαν ο Δήμος Αγίας Νάπας και η Μαρίνα Αγίας Νάπας και χαρακτήρισε την άφιξη του πλοίου στην Αγία Νάπα ως μια εξαιρετική εμπειρία. Ανέφερε επίσης, ότι η  Μαρίνα είναι ένα εξαιρετικό έργο, ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία, εκφράζοντας παράλληλα, την ανυπομονησία του να επιστρέψουν ξανά τον Οκτώβριο στην Αγία Νάπα.

«Είναι με πολύ μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε ξανά «Rapsody of the Seas» ανέφερε στις δικές του δηλώσεις ο Διευθυντής της Μαρίνας Αγίας Νάπας κ. Κώστας Φυτιρής προσθέτοντας ότι είναι μία επιβράβευση των προσπαθειών που έχουν γίνει συλλογικά από την Μαρίνα, τον Δήμο Αγίας Νάπας και από τις κρατικές υπηρεσίες για να έρχονται κρουαζιερόπλοια στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στην Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Ελπίζουμε είπε  το πρόγραμμα να συνεχιστεί με αυξημένο τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων και για φέτος αλλά και για του χρόνου.  Είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα σημείωσε ο κ. Φυτιρής που θα βοηθήσει την περιοχή όσον αφορά να άρει την εποχικότητα που ταλανίζει ολόκληρη την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Σε ερώτηση που του υποβλήθηκε αν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από πλευράς της Μαρίνας μαζί με το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που φθάνουν στην Μαρίνα ο κ. Φυτιρής απάντησε ότι η διοίκηση της Μαρίνας συνεργάζεται με τα δύο Υφυπουργεία και θα συμμετάσχουν σε εκθέσεις  ώστε να πείσουν τις εταιρείες των κρουαζιερόπλοιων να έρχονται στην Μαρίνα Αγίας Νάπας και φυσικά να επισκέπτονται όλη την Επαρχία έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εποχικότητα που ταλανίζει την περιοχή.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου επέδωσε στον καπετάνιο του πλοίου πήλινη κατασκευή αντίγραφο του σιντριβανιού του Μεσαιωνικού Μοναστηριού της Αγίας Νάπας όπως επίσης μία ξύλινη γκραβούρα μεσαιωνικού χάρτη της Κύπρου και στους υπόλοιπους αξιωματούχους αντίγραφο  γλυπτού που είναι στο πάρκο γλυπτικής.

Το κρουαζιερόπλοιο αναχωρεί από την Αγία Νάπα σήμερα Πέμπτη 03 Αυγούστου το απόγευμα.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες απειλητικά emails – Σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας

Ηλεκτρονικά μηνύματα με περιεχόμενο παρόμοιο με αυτό που στάλθηκε την Παρασκευή σε σχολεία της Κύπρου, έχουν σταλεί και σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα...

Η Medochemie πρωτοστατεί στην πράσινη μετάβαση με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων συνεχίζει να πρωτοστατεί η μεγαλύτερη Φαρμακοβιομηχανία της Κύπρου Medochemie, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με σταθερό...

ΕΒΕ Λευκωσίας: Νέος Γραμματέας – Διευθυντής αναλαμβάνει ο Ανδρέας Α. Αντωνιάδης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας ενημερώνει ότι ο κ. Ανδρέας Α. Αντωνιάδης αναλαμβάνει  ως νέος Γραμματέας - Διευθυντής  του ΕΒΕ...

Η Purpose Communications ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου της Purpose Academy

Η Purpose Communications, ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου του προγράμματος της Purpose Academy. Μετά την επιτυχία του περσινού πρώτου κύκλου εκπαίδευσης, η Purpose...

Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola

Η Coca-Cola HBC Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη των δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του προγράμματος #YouthEmpowered, στις 27 Μαΐου. Το συναρπαστικό πρόγραμμα της Coca-Cola HBC Κύπρου,...

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι «ισχυρισμοί» για τον Πόντο

Αβάσιμοι είναι οι «ισχυρισμοί» για τον Πόντο υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στην επέτειο της ποντιακής γενοκτονίας, ισχυριζόμενο ότι έχουν ως στόχο να πλήξουν τις...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!