18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 19:37

Νοέμβριο το νέο διαγωνιστικό έγγραφό για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά, είπε ο Υφυπουργός

Το εγχείρημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με τον Πειραιά αποτελεί προτεραιότητα για το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο εκτιμά πως αρχές Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο το νέο διαγωνιστικό έγγραφο, ανέφερε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

Σε δήλωση του στη Λεμεσό και κληθείς να αναφέρει σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα, ο κ.Δημητριάδης είπε πως «αρχές Νοεμβρίου νομίζω θα είμαστε με ένα νέο διαγωνιστικό έγγραφο, στα πλαίσια που μας επιτρέπει η ΕΕ και οι ενωσιακοί κανόνες».

Έχουμε, συνέχισε,  προσπαθήσει να γίνει (το διαγωνιστικό έγγραφο) πιο ευέλικτο και ελκυστικό και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα επιδείξουν ενδιαφέρον οι μεταφορείς.

«Δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια. Από τις αρχές Νοεμβρίου θα δείτε με τη νέα προκήρυξη ότι θα κάνουμε αρκετές και ανοικτές συγκεντρώσεις για να ενημερώσουμε όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση, αρχές του επόμενου χρόνου, να έχουμε καλά νέα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημητριάδης υπέδειξε ότι, μετά την μη εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πρώτο διαγωνιστικό έγγραφο, το Υφυπουργείο είχε συναντήσεις με περισσότερους από 15 μεταφορείς, «όπου μας ανέφεραν διάφορους λόγους γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν να καταθέσουν τη δική τους πρόταση».

Για το λόγο αυτό, σημείωσε, «πήγαμε στις Βρυξέλλες 2-3 φορές για να τους βελτιώσουμε τους όρους και κάποιοι έχουν βελτιωθεί, αλλά κάποιοι δεν έχουν βελτιωθεί, γιατί προσκρούουν στους ενωσιακούς κανόνες».

Ως Υφυπουργείο, είπε ο Βασίλης Δημητριάδης, «θεωρούμε ότι, εν μέρει, το διαγωνιστικό έγγραφο θα είναι πιο βελτιωμένο και θα πρέπει να το δουν με πιο θετικό μάτι οι μεταφορείς».

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η επιδότηση που δίνει το κράτος αφορά στην κάλυψη των εξόδων του μεταφορέα και πως «δεν δίνει απλά το κράτος πέντε εκατομμύρια για να τα αξιοποιήσει όπως θέλει ο μεταφορέας». «Πρέπει να αποδείξει τα πραγματικά του έξοδα. Και από εκεί και πέρα θα πρέπει ο ίδιος να προσπαθήσει να προσελκύσει επιβατικό κοινό», πρόσθεσε.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι, εδώ και 21 χρόνια δεν λειτουργεί αυτή η γραμμή, οπόταν πολλοί μεταφορείς δεν ενθαρρύνονται μόνο και μόνο με την κάλυψη των εξόδων, ιδιαίτερα αν λειτουργούν σε άλλα κερδοφόρα δρομολόγια.

Ωστόσο, κατέληξε, «εμείς θα κάνουμε το άπαν των δυνάμεων μας να εξηγήσουμε σωστά τι καλύπτει το κράτος και ελπίζουμε αυτή τη φορά να βρεθούν υποψήφιοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφιάδες για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Διαφορετική ανάγνωση κάνουν τα κόμματα για τα νέα μέτρα – Μπηκτές και επικρίσεις μεταξύ τους – Κριτική κατά κυβέρνησης

Διαφορετική ανάγνωση κάνουν τα κόμματα για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μάλιστα, δεν παραλείπουν να επικρίνουν το...

Τέσσερεις νόμους που αναθεωρούν εκλογικές διατάξεις για ΤΑ ψήφισε η Βουλή

Τέσσερεις νόμους που αναθεωρούν εκλογικές διατάξεις τον νομοθετικού πλαισίου της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ψήφισε η Ολομέλειας της Βουλής. Ο πρώτος νόμος αναθεωρεί τον περί...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!