19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:57

Η Κύπρος στο δρομολόγιο της Royal Caribbean

Το Υφυπουργείο Τουρισμού με σημερινή του ανακοίνωση χαιρετίζει την απόφαση της εταιρείας Royal Caribbean, της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρων στον κόσμο, να εντάξει την Κύπρο στο πρόγραμμα της για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021, αξιοποιώντας το πιο σύγχρονο και προηγμένο πλοίο της, το οποίο παραδίδεται σύντομα.

Όπως αναφέρει το Υφυπουργείο, το εν λόγω πρόγραμμα κρουαζιέρων, περιλαμβάνει αναχώρηση από το Ισραήλ, ακολούθως σταθμούς στην Κύπρο και την Ελλάδα και τέλος επιστροφή στο Ισραήλ. Το πλοίο αναμένεται να προσεγγίσει την Κύπρο 15 περίπου φορές εντός του τριμήνου Ιούνιος – Αύγουστος 2021, με προοπτική επιπρόσθετων σταθμών τους αμέσως επόμενους μήνες.

«Η συμφωνία αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τον τουρισμό κρουαζιέρας του τόπου μας, η οποία ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη, σε μια περίοδο όπου το πλήγμα που δέχθηκε ο συγκεκριμένος τομέας, λόγω της πανδημίας, ήταν τεράστιο», τονίζει το Υφυπουργείο, προσθέτοντας ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε ύστερα από προσπάθειες έξι περίπου μηνών.

Το Υφυπουργείο υπογραμμίζει ότι μεγάλο ρόλο στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης της εταιρείας για υλοποίηση των κρουαζιέρων, έπαιξε η συμφωνία των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ισραήλ για διακίνηση, από 1η Απριλίου, χωρίς προσκόμιση αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου PCR ή την ανάγκη αυτοπεριορισμού για τους πολίτες του Ισραήλ που έλαβαν το εμβόλιο.

«Οι επιβάτες του πλοίου θα είναι εξ ολοκλήρου Ισραηλινοί, που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Επιπρόσθετα, πριν την επιβίβαση τους, οι ταξιδιώτες θα προσκομίζουν δύο αρνητικά τεστ ενώ, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, θα υπόκεινται σε επιπρόσθετους ελέγχους», αναφέρεται.

Παράλληλα, το Υφυπουργείο Τουρισμού, επισημαίνει ότι «το γεγονός ότι η Κύπρος αποτελεί μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που έχουν ήδη επιτύχει την ένταξή τους σε σημαντικά προγράμματα κρουαζιέρας» και ότι μέσω αυτών, «η χώρα θα τύχει εντατικής προβολής τους επόμενους μήνες».

Τέλος, το Υφυπουργείο ευχαριστεί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για την πολύτιμη στήριξη τους και την παροχή τεχνογνωσίας ούτως ώστε να κλείσει επιτυχώς η συμφωνία αυτή για τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!