19.8 C
Nicosia
Κυριακή 26 Νοέμβριος 2023 | 2:03

Σε λειτουργία από τη Δευτέρα το One-Stop Shop στο Υφ. Ναυτιλίας

Σε λειτουργία τίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα το μονοθυριδικό ναυτιλιακό κέντρο εξυπηρέτησης (One-stop-shop shipping centre) στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, αρχής γενομένης με υπηρεσίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, ανακοίνωσε η αρμόδια Υφυπουργός Μαρίνα Χατζημανώλη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου, η κ. Χατζημανώλη ανέφερε ότι σκοπός του Υφυπουργείου είναι η σταδιακή διεύρυνση των υπηρεσιών του Κέντρου, ώστε όλες οι συναλλαγές με κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες, που σχετίζονται, με την ναυτιλία να διεκπεραιώνονται από το Κέντρο.

Όπως ανέφερε, κάθε Δευτέρα το Κέντρο, που θα λειτουργεί στα γραφεία του Υφυπουργείου στη Λεμεσό, θα παραλαμβάνει αιτήσεις για τις οποίες απαιτεί φυσική παρουσία για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων για έκδοση  βεβαιώσεων εγγραφής πολιτών χωρών της ΕΕ που θα εργοδοτούνται στην Κύπρο, από ναυτιλιακές εταιρείες και θα λαμβάνονται οι αιτήσεις για έκδοση δελτίων διαμονής για τα μέλη των οικογενειών των πολιτών της ΕΕ, που δεν είναι οι ίδιοι πολίτες της Ένωσης.

Επίσης θα παραλαμβάνει αιτήσεις για εκδόσεις ανανεώσεις αδειών προσωρινής διανομής και απασχόλησης στην Κύπρο πολιτών τρίτων χωρών που θα εργοδοτούνται από ναυτιλιακές εταιρείες και για τη διευθέτηση της διαμονής των μελών οικογένειας των πολιτών τρίτων χωρών που εργοδοτούνται από ναυτιλιακές εταιρείες.

Η κ. Χατζημανώλη είπε επίσης ότι η εξυπηρέτηση θα αφορά όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες όσο και εταιρείες, οι δραστηριότητες των οποίων είναι συναφείς με τη ναυτιλία και εδρεύουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την κ. Χατζημανώλη, το έργο υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει παράσχει μεταξύ άλλων και την απαραίτητη τεχνογνωσία, εξοπλισμό πληροφορικής και προσωπικό.

Ουσιαστικά όπως εξήγησε με την υπηρεσία αυτή, το Υφυπουργείο διευκολύνει τις ενδιαφερόμενες εταιρείες αφού με την υφιστάμενη κατάσταση, θα έπρεπε να κλείνουν ραντεβού στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού, να μετέβαιναν στη Λευκωσία για να εκτελέσουν τις συναλλαγές αυτές, οι οποίες μπορεί να μην ολοκληρώνονταν σε μια μόνο μέρα.

Απώτερος στόχος του Κέντρου, τόνισε, είναι η διεύρυνση των θεμάτων που αφορούν την ναυτιλιακή βιομηχανία, ώστε όλες οι σχετικές με την ναυτιλία συναλλαγές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων κυβερνητικών Τμημάτων, Υπουργείων να πραγματοποιούνται από το ίδιο σημείο, δηλαδή από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως ανέφερε η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υφυπουργείου αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες του υφυπουργείου αλλά του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

«Στηρίζουμε την ναυτιλιακή βιομηχανία η οποία αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας. Και δρομολογούμε πολιτικές  και δράσεις που υπηρετούν τη στρατηγική μας για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτή είναι η νέα στολή παραλλαγής στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας – Τα χαρακτηριστικά της

Την υιοθέτηση νέας στολής παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η μετάβαση στον νέο τύπο στολής...

ΣΥΡΙΖΑ: Με βολές κατά Κασσελάκη 50 αποχωρήσεις πανεπιστημιακών

Με βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη 50 πανεπιστημιακοί από την Οργάνωση Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους. «Ο Στέφανος Κασσελάκης,...

Ο γιος της Λαγκάρντ έχασε “σχεδόν όλες” τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα – Εγώ του τα έλεγα λέει η μητέρα του

Ουδείς προφήτης στον τόπο του, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι ο γιος της έχασε...

Θεσσαλονίκη: Ήχησε το 112 για θυελλώδεις ανέμους

Για θυελλώδεις ανέμους που θα επικρατήσουν στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο το προειδοποιητικό μήνυμα του 112 που ήχησε στα κινητά όσων βρίσκονται στην πόλη, καθώς...

Αμερικανός αξιωματούχος: Επίθεση με ιρανικό drone σε ισραηλινό πλοίο

Πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωεκανό, ανακοίνωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος του στρατού. “Έχουμε ενημερωθεί για...

Αβέρωφ: Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι για το Εθνικό θέμα

Του Αβέρωφ Νεοφύτου, πρώην Προέδρου ΔΗΣΥ Ο πόλεμος στην Ουκρανία πέρασε, ήδη, σε δεύτερη μοίρα, καθώς στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος είναι, πλέον, ο πόλεμος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW