16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 3:43

Ενώπιον νέων σοβαρών προκλήσεων η Ασφαλιστική Βιομηχανία

  • Δεν αποκλείονται συγχωνεύσεις εταιρειών

Ενώπιον νέων σοβαρών προκλήσεων βρίσκεται η ασφαλιστική βιομηχανία.

Αυτό τόνισε η Αναπληρωτής Έφορος Ασφαλίσεων κ. Τώνια Τσαγγάρη, μιλώντας στο Online Συνέδριο με θέμα «Το νέο τοπίο στην Ασφαλιστική Αγορά».

Όπως είπε η κ. Τσαγγάρη, οι νομοθετικές αλλαγές, αλλά και άλλες κανονιστικές ρυθμίσεις που εισήχθησαν στην αγορά μας, δημιουργούν νέες αυξημένες υποχρεώσεις για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Μάλιστα, η κα Τσαγγάρη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες να υποχρεωθούν να συγχωνευθούν με άλλες, αφού ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιρειών στην Κύπρο είναι αρκετά μεγάλος και οι δαπάνες λειτουργίας τους αυξάνονται.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΕΚ κ. Ανδρέας Αθανασιάδης είπε ότι όντως το πλαίσιο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκο, αλλά διευκρίνισε ότι οι ενδεχόμενες συγχωνεύσεις εταιρειών δεν εξαρτώνται μόνο από τον αριθμό των εταιρειών, αλλά και από τα δεδομένα της κάθε εταιρείας στην αγορά.

Για το θέμα του ΓεΣΥ, σε συνάρτηση με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ο κ. Αθανασιάδης είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να επικρατούσε ένα μικτό σύστημα που θα έδινε επιλογές στους ασφαλιζόμενους.

Πάντως, διευκρίνισε ότι η εισαγωγή του ΓεΣΥ δεν έχει μειώσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, αλλά αντίθετα έχει παρατηρηθεί αύξηση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Eurolife κ. Αβραάμ Πεκρής εξήγησε ότι ο κλάδος υγείας έχει μεγάλη προοπτική, διότι το κοινό επιδιώκει τη διασφάλιση της υγείας του. Όπως είπε, η Eurolife διερευνά συνεχώς τις όποιες ευκαιρίες παρουσιάζονται στην αγορά και με γνώμονα το συμφέρον των ασφαλισμένων, προωθεί νέα σχέδια.

Επίσης, ο κ. Πεκρής είπε ότι παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον για τα συνταξιοδοτικά σχέδια, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη των Ταμείων Προνοίας να ενταχθούν σε μεγάλα και αποδοτικά επενδυτικά σχέδια των ασφαλιστικών εταιρειών.

Το Online Συνέδριο οργανώθηκε από την FMW Financial Media Way και συντονιστής ήταν ο Διευθυντής της, δημοσιογράφος Ιωσήφ Ιωσήφ.

Χορηγός του Συνεδρίου ήταν η Eurolife και Υποστηρικτής της η CNP Cyprialife. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η οικονομική ιστοσελίδα www.nomisma.com.cy.

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!