23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:57

Το 75% του συνόλου των νέων πωλήσεων πλησιάζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Προσεχώς τα τρία τέταρτα των νέων ταξινομήσεων στη Νορβηγία θα αφορούν αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκτίμησε χθες Τετάρτη εξειδικευμένος οργανισμός, μετά το ρεκόρ πωλήσεων τον Αύγουστο στη χώρα, που μπορεί να καυχιέται πως βρίσκεται στην πρωτοπορία διεθνώς ως προς τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Πληροφόρησης για την Οδική Κυκλοφορία (OFV), το 71,9% των πωλήσεων καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα στη σκανδιναβική χώρα – η οποία, παραδόξως, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογονανθράκων στη δυτική Ευρώπη – αφορούσε αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με μπαταρίες.

Τα εννιά στα δέκα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν ηλεκτρικά, με το odel Y, το νέο μικρό SUV της Tesla, το Mustang Mach-E της Ford και το ID.4 της Volkswagen να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Το μοναδικό μη ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην κορυφή της κατάταξης ήταν υβριδικό: το RAV4 της Toyota. «Αν η τάση που παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες συνεχιστεί, τα τρία νέα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης στα τέσσερα θα είναι προσεχώς ηλεκτρικά», σημείωσε το OFV σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η Νορβηγία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει πραγματικότητα η φιλοδοξία της όλα τα νέα οχήματα που πωλούνται στη χώρα να είναι «μηδενικών εκπομπών» – να κινούνται χάρη σε μπαταρίες ή σε υδρογόνο – από το 2025 και πέρα. «Ακόμη κι αν δεν φθάσουμε εκεί, διότι υπάρχουν πάντα τοποθεσίες της χώρας που θα χρειάζονται άλλες μορφές καυσίμου, δεν θα απέχουμε πολύ», προεξόφλησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του OFV, ο Έιβιντ Σόλμπεργκ Τόρσεν.

«Η εξέλιξη είναι πολύ πιο γρήγορη απ’ ό,τι προβλεπόταν κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ολοένα περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν καλά και ενδιαφέροντα ηλεκτρικά μοντέλα», εξήγησε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πέντε στοχευμένα αλλά και οριζόντια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μετά από έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε την Πέμπτη το πρωί ο...

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!