18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 20:26

Περικοπές σχεδιάζει η Renault

Περικοπές σχεδιάζει η Renault σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την εικόνα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε μια κίνηση που αναιρεί την εποχή των επενδύσεων και των τάσεων επέκτασης της αυτοκινητοβιομηχανίας που φέρει την υπογραφή του πρώην επικεφαλής Κάρλος Γκοσν, η γαλλική Renault θα αφήσει τους στόχους των εσόδων και των μεριδίων αγοράς και θα επικεντρωθεί μόνο στα λειτουργικά περιθώρια, τις ταμειακές ροές και στην απόδοση των επενδύσεων.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Renault, Λούκα ντε Μέο, ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία στοχεύει στην αύξηση της εξοικονόμησης κόστους κατά 50 τοις εκατό, από 2 δισ. ευρώ σε 3 δισ. ευρώ έως το 2025, αυξάνοντας παράλληλα τους στόχους κερδοφορίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Renault θα μειώσει την παραγωγή της από 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 3,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα έως το 2025. Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault προσπαθεί να πείσει τους μετόχους ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι για την αυτοκινητοβιομηχανία μετά από χρόνια χαμηλών πωλήσεων και μια δύσκολη σχέση με τον συνεργάτη της συμμαχίας, Nissan.

Αφού κατέγραψε τις πρώτες ζημιές για πρώτη φορά σε μια δεκαετία το 2018, η Renault επλήγη από την πανδημία του Covid-19, αναγκάζοντάς της να πάρει ένα δάνειο με κρατική στήριξη ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και να εκπονήσει ένα σχέδιο μείωσης κόστους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 15.000 περικοπών θέσεων εργασίας, με σχεδόν το ένα τρίτο στη Γαλλία.

Ο Ντε Μέο, ο οποίος προέρχεται από τη Volkswagen , χαρακτήρισε το σχέδιο «βαθιά μεταμόρφωση του επιχειρηματικού μας μοντέλου».

Η εταιρεία θέλει επίσης το ένα πέμπτο των εσόδων της να προέρχεται από υπηρεσίες και δεδομένα έως το 2030.

Η στρατηγική αυτή απομακρύνεται από το «όραμα» του Γκοσν και την εστίαση στην αξία. Ο Γκοσνς είχε στοχεύσει στην πώληση περισσότερων από 5 εκατ. οχημάτων έως το 2022 και ήθελε η συμμαχία με τη Nissan και τη Mitsubishi να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Αντ ‘αυτού, η Renault στοχεύει να επιτύχει 3% λειτουργικό περιθώριο έως το 2023, αυξάνοντάς το στο 5% έως το 2025.

Η Renault θα μειώσει τον αριθμό των «πλατφορμών» , την βάση στην οποία βασίζεται ένα αυτοκίνητο , από έξι σε τρεις, και τον αριθμό των παραλλαγών κινητήρων από οκτώ έως τέσσερις, προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αναθεωρήσεις αποσύροντας τις τέσσερις μάρκες του – συμπεριλαμβανομένων των Dacia-Lada και Alpine – για να αποφύγει την αλληλεπικάλυψη οχημάτων. Η Alpine, η οποία μέχρι τώρα κατασκευάζει μόνο το σπορ αυτοκίνητο A110, θα γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα και θα αναπτύξει ένα σπορ αυτοκίνητο μπαταρίας με το Lotus.

Παρόλο που οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν πιέσεις για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Renault θα μειώσει τον επενδυτικό προϋπολογισμό της από 10% των πωλήσεων σε κάτω από 8% έως το 2023.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!