15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 10:19

«Ξεκάθαρο» δρόμο προς την ανάκαμψη βλέπει ο CEO των Hyatt Hotels

Αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας η οποία δήλωσε πως είναι ο διευθύνων σύμβουλος των Hyatt Hotels Μαρκ Χοπλάζιαν.

Μιλώντας στο CNBC ο Χοπλάζιαν εξήγησε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος θα ανακάμψει λόγω της αναθέρμανσης των ταξιδιών αναψυχής ενώ απέδωσε την αισιοδοξία του στην καλύτερη διάθεση των εμβολίων κατά του Covid-19.

Ενώ οι κρατήσεις θα συνεχίσουν να είναι αναιμικές τους επόμενους μήνες, περισσότεροι καταναλωτές θα αισθάνονται πιο σίγουροι και έτοιμοι να κάνουν ταξίδια, είπε.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος δρόμος προς την ανάκαμψη», πρόσθεσε. «Είμαι αισιόδοξος ότι ο ταξιδιωτικός κλάδος θα ανακάμψει πλήρως», σημείωσε επίσης.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος σχεδόν καταστράφηκε το 2020 με την παύση τόσο των επαγγελματικών ταξιδιών όσο και των ταξιδιών αναψυχής, ενώ παράλληλα οι διεθνείς προορισμοί τέθηκαν δεν ήταν προσβάσιμοι λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Οι κρατήσεις αυξάνονται σταθερά από τις αρχές του 2021 και τα ποσοστά πληρότητας σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Το ποσοστό πληρότητας της βιομηχανίας την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ήταν λίγο κάτω από το 50%, 22% πάνω δηλαδή από τον περασμένο Απρίλιο, εξήγησε.

Το Hyatt ανακάλυψε ότι πολλές από αυτές τις νέες κρατήσεις αφορούν ταξίδια την άνοιξη σε θέρετρα και προορισμούς όπως η Καραϊβική και το Μεξικό. Τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους και συσκέψεις δείχνουν επίσης σημάδια ανάκαμψης, ενώ ορισμένοι καταναλωτές αρχίζουν να κάνουν κρατήσεις διακοπών για αργότερα φέτος, δήλωσε ο Χοπλάζιαν.

«Νομίζω ότι οι φήμες για το τέλος των μεγάλων συνεδρίων και επαγγελματικών συναντήσεων είναι υπερβολικές και βλέπουμε ήδη μερικές εταιρικές κρατήσεις στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο», είπε. «Ελπίζουμε ότι μπορούμε να το διατηρήσουμε», πρόσθεσε.

Παρόλο όμως που τα εγχώρια ταξίδια δείχνουν έντονη κινητικότητα, τα διεθνή ταξίδια θα εξακολουθήσουν να έχουν μια δύσκολη χρονιά, εκτίμησε.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!