19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:28

Κίνα: Ισχυρή άνοδος 6,9% της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο

Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας επιταχύνθηκε με ταχύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις συνέχισαν να ανακάμπτουν αν και με βραδύτερο ρυθμό των εκτιμήσεων κι ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συνεχίζει να ανακάμπτει από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 6,9%% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, με τους αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters να αναμένουν μία αύξηση κατά 6,5%.

Μετά την πανδημία και την παράλυση μεγάλων τμημάτων της οικονομίας φέτος, ο βιομηχανικός κλάδος έχει πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή ανάκαμψη, βοηθούμενος από τις ισχυρές εξαγωγές. Με τον κορωνοϊό να βρίσκεται υπό έλεγχο σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα, οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να ξοδεύουν ξανά, προσφέροντας περαιτέρω ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,3% ετησίως, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για ανάπτυξη 4,9%, ωστόσο ταχύτερα από την αύξηση 3,3% τον Σεπτέμβριο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας κατέγραψε ισχυρή άνοδο12,5% στις πωλήσεις οχημάτων τον Οκτώβριο, χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά.

Ο εγχώριος τουρισμός σημείωσε επίσης ισχυρή ανάκαμψη στις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας τον περασμένο μήνα, αν και τα επίπεδα ήταν πολύ χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Η επένδυση σταθερού ενεργητικού αυξήθηκε 1,8% στο 10μηνο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σε σύγκριση με την πρόβλεψη ανάπτυξης 1,6% και αύξηση 0,8% τους πρώτους 9 μήνες του έτους.

Οι επενδύσεις σταθερού ενεργητικού στον ιδιωτικό τομέα, που αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών επενδύσεων, μειώθηκαν 0,7% στο 10μηνο, σε σύγκριση με τη μείωση 1,5% τους πρώτους 9 μήνες του έτους.

Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας φαίνεται να επιταχύνεται το δ΄ τρίμηνο, με την ανάκαμψη της ζήτησης, την ισχυρή πιστωτική ανάπτυξη και τα μέτρα στήριξης, να προβλέπεται να εξασφαλίσουν μια ισχυρή ανοδική πορεία έως το 2021.

Πηγή: Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!