27.8 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 20:36

Η TOYOTA διακόπτει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στην Ιαπωνία μετά από σεισμό

Η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως Τογιότα δήλωσε την Παρασκευή ότι θα σταματήσει τη λειτουργία της πλειοψηφίας των γραμμών παραγωγής της στην Ιαπωνία για τρεις ημέρες, καθώς ο πρόσφατος ισχυρός σεισμός έπληξε την προμήθεια ανταλλακτικών.

Ο σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών ταρακούνησε την ανατολική Ιαπωνία το βράδυ της Τετάρτης, εκτροχιάζοντας ένα τρένο τύπου bullet train και διακόπτοντας αρχικά την παροχή ρεύματος σε πάνω από δύο εκατομμύρια σπίτια.

Τρεις θάνατοι έχουν συνδεθεί με τον σεισμό στα ανοικτά των ακτών της Φουκουσίμα, του οποίου είχε προηγηθεί μια δόνηση 6,1 βαθμών στην ίδια περιοχή.

«Λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών από τους προμηθευτές που επηρεάστηκαν από τους σεισμούς, θα γίνουν πρόσθετες προσαρμογές στις λειτουργίες παραγωγής σε ορισμένα εργοστάσια στην Ιαπωνία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Τογιότα θα αναστείλει τις εργασίες σε 17 από τις 28 εγχώριες γραμμές παραγωγής της από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη και σε μία ακόμη γραμμή μόνο τη Δευτέρα.

Η απόφαση θα επηρεάσει συνολικά 11 εργοστάσια και περιλαμβάνει ορισμένες γραμμές που διαχειρίζονται οι θυγατρικές της Τογιότα, Χίνο και Νταϊχάτσου.

Εκπρόσωπος της Τογιότα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η διακοπή θα επηρεάσει την παραγωγή περίπου 20.000 οχημάτων.

Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ήδη αναγκαστεί να μειώσει τους στόχους της παραγωγής του λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με την πανδημία και την παγκόσμια έλλειψη μικροεπεξεργαστών.

Η εταιρεία διέκοψε επίσης τη λειτουργία και των 14 ιαπωνικών εργοστασίων της για μία ημέρα τον περασμένο μήνα, αφού ένας από τους προμηθευτές της υπέστη κυβερνοεπίθεση.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, η Τογιότα κατάφερε να διατηρήσει το τίτλο της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο το 2021 και ανακοίνωσε τριμηνιαίο καθαρό κέρδος που ξεπέρασε τις προβλέψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!