16 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 8:15

Η Tesla αναστέλλει τις αγορές με bitcoin

Η Tesla ανέστειλε τη χρήση bitcoin για την αγορά οχημάτων λόγω ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ σε ένα tweet.

Η είδηση οδήγησε σε πτώτη την αξία του Bitcoin η οποία έπεσε περισσότερο από 10% μετά το tweet. Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν επίσης πτώση.

Η ανακοίνωση της Tesla τον Μάρτιο ότι θα δεχόταν το κρυπτονόμισμα για τις αγορές οχημάτων ξεσήκωσε κατακραυγή από ορισμένους περιβαλλοντολόγους και επενδυτές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι είχε αγοράσει 1,5 δισ. δολάρια (από το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο.

Όμως την Πέμπτη, ακολούθησε τα προηγούμενα σχόλιά του.

«Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη και τις συναλλαγές Bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος έχει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου», έγραψε ο Μασκ.

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα … αλλά αυτό δεν μπορεί να επιφέρει μεγάλο κόστος στο περιβάλλον», συνέχισε προσθέτοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα πουλούσε κανένα από τα bitcoin της και σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη αλλάξει στραφεί προς πιο βιώσιμη ενέργεια.

Οι αναλυτές της αγοράς βλέπουν την κίνηση ως προσπάθεια της Tesla να μετριάσει τις ανησυχίες των επενδυτών που επικεντρώνονται στην κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα.

«Τα ζητήματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) αποτελούν πλέον σημαντικό κίνητρο για πολλούς επενδυτές. Η Tesla, ως εταιρεία καθαρά ενεργειακής εστίασης, μπορεί να θέλει να εργαστεί καλύτερα στον περιβαλλοντικό τομέα της ESG”, δήλωσε στο BBC η Τζούλια Λι από την Burman Invest.

«Αλλά ένας κυνικός μπορεί να υπονοήσει ότι πρόκειται για μια ακόμη κίνηση του Έλον Μασκ ώστε να επηρεάσει την αγορά κρυπτονομισμάτων, όπως έχει κάνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν 438 εκατ. δολάρια, από 16 εκατ. δολάρια πέρυσι, ενισχυμένα από τις πωλήσεις bitcoin και περιβαλλοντικών πιστώσεων.

Ο Μασκ υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αναρτώντας συχνά tweets για το bitcoin και το κάποτε σκοτεινό ψηφιακό νόμισμα.

Τα tweets του τους τελευταίους μήνες βοήθησαν να μετατραπεί το dogecoin, το οποίο ξεκίνησε ως αστείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!