25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 14:03

Νέο τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να ποντάρουν σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μετά την πτώση, τόσο στις τιμές παραγωγού όσο και στις λιανικές πωλήσεις, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Κεντρικός Τραπεζίτης, Christopher Waller δήλωσε υπέρ μιας αύξησης μόλις 25 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Fed, προειδοποιώντας ότι τα επιτόκια είναι ήδη αρκετά υψηλά ώστε να επιβραδυνθεί η οικονομία.

«Με τους επενδυτές να είναι λιγότερο ανήσυχοι για τον πληθωρισμό, είναι ξεκάθαρο ότι πλέον κοιτάνε πέρα από τον τρέχοντα κύκλο αύξησης, σε μια οριστική παύση και ενδεχομένως και σε μειώσεις επιτοκίων στην πορεία», έγραψε ο αναλυτής της Deutsche Bank Xένρι Άλεν, σε σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα. «Αλλά με τους επενδυτές να προεξοφλούν πλέον θετικά νέα για τον πληθωρισμό, ο κίνδυνος είναι ότι αν ο πληθωρισμός αποδειχθεί πιο επίμονος, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα ακόμα bear market ράλι σαν εκείνο που είδαμε το προηγούμενο καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,76% ή 253 μονάδες στις 33.628, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,18% στις 4.019 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,01% στις 11.364 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+3,2%) και Salesforce (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Procter & Gamble (-1,4%) και Amgen(-1%).

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Μεταξύ των εισηγμένων περιλαμβάνονται οι Microsoft, Tesla, IBM, Visa και Mastercard.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο πρόδρομος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας (Leading Economic Index) του Conference Board υποχώρησε 1,0% τον Δεκέμβριο, στις ΗΠΑ, μετά την καθοδικά αναθεωρημένη πτώση του Νοεμβρίου κατά 1,1%. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για υποχώρηση του δείκτη κατά 0,7% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,52% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,22%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε οριακή πτώση στα 81,62 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε για τρίτη μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,1% στα 1.928 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0866 δολ.

Πηγή: Euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό γυναίκας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε άνδρα ηλικίας 67 ετών, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης με την υψηλότερη να είναι αυτή...

Μέχρι 31 Μαϊου οι αιτήσεις για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2024

Ως την 31η Μαΐου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2024. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αίτηση μπορούν...

ΕΤΑΠ: Στην Πάφο υπάρχουν 20.000 κλίνες σε 6000 αυτοεξυπηρετούμενά καταλύματα

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Πάφου έχει πρόσφατα ολοκληρώσει καταγραφή με βάση την οποία σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου υπάρχουν περίπου 20.000 κλίνες...

Ιωάννου: Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης με 50 ενέργειες για μετανάστες

Αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση πολιτικών και δράσεων, που στοχεύουν στην κατά το δυνατό ομαλότερη συμπερίληψη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην...

Που θα παρευρεθούν Πρόεδρος και Υπουργοί στις εκδηλώσεις για την 1η Απριλίου

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί...

Επαναδιεκδικεί τη Δημαρχία Λάρνακας ο Α. Βύρας

Με σύνθημα «Λάρνακα, Συνεχίζουμε», εξήγγειλε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητα του για επανεκλογή στη δημαρχία Λάρνακας ο Ανδρέας Βύρας. Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «σε μήνυμα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!