25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 16:43

Κέρδη στο ΧΑΚ λόγω σημαντικής ανόδου της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου

Με σημαντική άνοδο έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δεχόμενο στήριξη από τα σημαντικά κέρδη σχεδόν 4% της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου. Ο Γενικός του ΧΑΚ έκλεισε στις 111,24 μονάδες σημειώνοντας σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,22%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 67,28 μονάδες με άνοδο επίσης 1,22%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 350.063 ευρώ.

Με κέρδη έκλεισαν όλοι οι επιμέρους δείκτες. Η Κύρια Αγορά ενισχύθηκε κατά 1,32%, η Εναλλακτική Αγορά σημείωσε αύξηση 0,45%, οι Επενδυτικές Εταιρείες αυξήθηκαν κατά 0,93%, ενώ τα Ξενοδοχεία έκλεισαν με άνοδο σε ποσοστό 0,69%.

Τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα είχε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 310.044 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,70 ευρώ – άνοδος 3,85%), ακολουθούμενη από τη μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο 12.159 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,79 ευρώ –  πτώση 0,56%), της Atlantic Insurance με όγκο 5.160 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,72 ευρώ – αμετάβλητη), της Logicom με όγκο 2.981,30 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,22 ευρώ – χωρίς μεταβολή), και της Salamis Tours με όγκο 2.530 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,30 ευρώ – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 3 πτωτικά και 8 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 126.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη μετάταξη των τίτλων της εταιρείας CLR Investment Fund Public Ltd από την Αγορά Επιτήρησης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενόψει του ότι έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο είχαν μεταταχθεί οι τίτλοι της εταιρείας μετά την έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2022.

Προσθέτει ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά από την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023.

Αναφέρει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την Παράγραφο 2.2.5 της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).

Περαιτέρω, το ΧΑΚ αναφέρει ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στο ημερήσιο δελτίο τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης, λόγω μη τήρησης των συνεχών υποχρεώσεων για ελάχιστη χρηματιστηριακή αξία και ελάχιστο αριθμό Διοικητικών Συμβούλων.

Επιπλέον, το ΧΑΚ αναφέρει πως το Συμβούλιο του, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών Elaine Securities Plc και The Meredith Property Group Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 17 Μαΐου 2023.

Προσθέτει ότι η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 19 Ιουλίου 2023) ή νωρίτερα εάν οι εταιρείες συμμορφωθούν με τις εκκρεμείς συνεχείς τους υποχρεώσεις, ως έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Εξάλλου, το ΧΑΚ αναφέρει πως το Συμβούλιο του, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών Elaine Securities Plc και The Meredith Property Group Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 17 Μαΐου 2023.

Αναφέρει ότι η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 19 Ιουλίου 2023) ή νωρίτερα εάν οι εταιρείες συμμορφωθούν με τις εκκρεμείς συνεχείς τους υποχρεώσεις, ως έχουν ήδη ανακοινωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα

Περίπου 250 νοσηλευτές, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι, εκτελούν άλλα καθήκοντα πέραν των νοσηλευτικών καθηκόντων, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια να μείνουν χωρίς νοσηλευτές, όπως αναφέρθηκε...

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896 – Ο άθλος του Σπύρου Λούης

Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ,...

Ερντογάν: Στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας...

Τατζικιστάν: 9 συλλήψεις για εμπλοκή με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Τέσσερις ένοπλοι, που θεωρούνται ύποπτοι για τη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, είναι υπήκοοι Τατζικιστάν. Συνελήφθησαν μαζί με επτά ακόμα ,...

Ν. Αφρική: Τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα με 45 νεκρούς – Ένα κορίτσι 8 ετών επέζησε

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην Ν. Αφρική, με 45 νεκρούς και μόλις μία επιζήσασα, ένα κοριτσάκι 8 ετών. Λεωφορείο με προσκυνητές του Πάσχα, σύμφωνα με...

Τουσκ: Η Ευρώπη απειλείται πραγματικά με πόλεμο – Και είναι ανέτοιμη

Επιμένει ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τασκ, ότι η Ευρώπη έχει εισέλθει σε «προ- πολεμική περίοδο» και προειδοποιεί πως εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!