25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 17:23

Δεύτερη μέρα κερδών στο ΧΑΚ – Στις 69.20 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Κέρδη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 69,20 μονάδες αυξημένος κατά 0,60%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 41,46 μονάδες σημειώνοντας ημερήσια άνοδο σε ποσοστό 0,51%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €103.985.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες κέρδη κατέγραψαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,85%, η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,04% και τα Ξενοδοχεία κατά 0,24%, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Επενδυτικές.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €34.322 (άνοδος 1,42% – τιμή κλεισίματος €1,07). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €17.967 (πτώση 0,72% – τιμή κλεισίματος €2,76), της Ελληνικής Τράπεζας με €17.379 (άνοδος 2,17% – τιμή κλεισίματος €0,848), της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με €14.652 (πτώση 0,98% – τιμή κλεισίματος €0,505) και της Logicom με €6.343 (άνοδος 0,56% – τιμή κλεισίματος €1,80).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 9 κινήθηκαν ανοδικά, 3 πτωτικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 118.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Constantinou Bros Hotels Public Company Ltd, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία λήφθηκε με βάση την εξουσία που της παρέχεται από το Άρθρο 6(5)(ι) του περί της Κατάχρησης της Αγοράς Νόμου του 2016, Ν.102(Ι)/201, από τις 18 Ιανουαρίου 2022 μέχρι τη λήψη απόφασης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επί του Εγγράφου της Δημόσιας Πρότασης το οποίο θα καταρτιστεί από τον Προτείνοντα (κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου) και θα υποβληθεί στην Επιτροπή για εξέταση με βάση τον περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμο.

Προσθέτει ότι η Επιτροπή κατέληξε στην πιο πάνω απόφαση προς αποφυγή του ενδεχόμενου δημιουργίας πλασματικής αγοράς ενόψει της σημαντικής απόκλισης της προτεινόμενης αντιπαροχής, με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας ημερομηνίας 17 Ιανουαρίου 2022, από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της εταιρείας.

Επίσης, το ΧΑΚ αναφέρει ότι το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc, Elaine Securities Plc,The Meredith Property Group Plc και Eurivex Plc ως είχε ανακοινωθεί στις 5 Ιανουαρίου 2022.

Προσθέτει ότι η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 11 Μαρτίου 2022) ή νωρίτερα εάν οι εταιρείες συμμορφωθούν με τις εκκρεμείς συνεχείς τους υποχρεώσεις, ως έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Επιπλέον, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή 100.000.000 μετοχών της εταιρείας FRENCO PLC σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ και την ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της στο Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Προσθέτει ότι η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ότι ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας, είναι η εταιρεία Capital Markets Experts S.A.

Αναφέρει επίσης ότι η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ.

Το Χρηματιστήριο αναφέρει ότι θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων, στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Γιατί σήμερα είναι πιο εύκολο να γίνεις πλούσιος

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Ο Μπερνάρ Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία-αυτή τη στιγμή- 225,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε...

Politico: Μέλη του ευρωκοινοβουλίου φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο ρωσικής προπαγάνδας

Μια ρωσική εκστρατεία πολιτικής προπαγάνδας συγκλονίζει την Ευρώπη, καθώς κορυφαίοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Μόσχα πλήρωσε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρέμβουν στις...

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Βουλή

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν Υπουργεία, οργανισμούς δημοσίου δικαίου και τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας ενέκρινε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων,...

Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα

Περίπου 250 νοσηλευτές, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι, εκτελούν άλλα καθήκοντα πέραν των νοσηλευτικών καθηκόντων, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια να μείνουν χωρίς νοσηλευτές, όπως αναφέρθηκε...

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896 – Ο άθλος του Σπύρου Λούης

Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ,...

Ερντογάν: Στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!