26.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 16:31

Με μικρά κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο

Κέρδη σε ποσοστό 0,20% παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο, κλείνοντας με θετικό πρόσημο.

Ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 65,92 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 0,18%, κλείνοντας στις 39,38 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €185.261,96.

Ανοδικά κινήθηκαν ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,43% και ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 1,43%.
Αντίθετα, ο δείκτης της Κύριας Αγοράς παρουσίασε ζημιές σε ποσοστό 0,02%, ενώ ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών παρέμεινε αμετάβλητος.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €82.899,80 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,64). Ακολούθησα οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €37.401,70 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,99), της ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΣΦΑΛ. ΕΤ ΔΗΜ ΛΤΔ με €16.500 (άνοδος 1,91% – τιμή κλεισίματος €1,60), της PETROLINA με €15.618,50 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,05) και της ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΔΗΜ ΛΤΔ με €11.103,50 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,53).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και εφτά παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 84.

Συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης της Elaine Securities Plc

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ανακοινώνει τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Elaine Securities Plc (ΝΕΑ Αγορά), για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας, λόγω παραίτησης του Φορέα Εκκαθάρισης και μη υποβολής και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 28/2/2021

Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Αναστολή διαπραγμάτευσης και για τίτλους της The Meredith Property Group Plc

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ανακοινώνει τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας The Meredith Property Group Plc (ΝΕΑ Αγορά), για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλει τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας λόγω παραίτησης του Φορέα Εκκαθάρισης και μη υποβολής και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/03/2021

Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με την πιο πάνω συνεχή υποχρέωση της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Eurivex Plc

Επιπλέον το ΧΑΚ ανακοινώνει τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Eurivex Plc (Ν.Ε.Α. Αγορά), για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας, λόγω του ότι δεν διατηρεί υπηρεσίες Συμβούλου Εισαγωγής, δεν έχει υποβάλει την Ετήσια Οικονομική της Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31/12/2020 και δεν έχει υποβάλει την Εξαμηνιαία Οικονομική της Έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2021.

Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Αναστολής διαπραγμάτευσης τίτλων της εταιρείας Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει ακόμα τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc (Ν.Ε.Α. Αγορά), για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας, λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2020 καθώς και της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2021.

Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αμελητέα κέρδη παρουσιάζει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:35, βρισκόταν στις 65,83 μονάδες, καταγράφοντας αμελητέα άνοδο 0,06%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 39,33 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,05%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στις €140.929.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση σε ποσοστό 0,07% παρουσιάζει ο δείκτης της Κύριας Αγοράς. Αντίθετα, άνοδο σε ποσοστό 0,21% καταγράφει η Εναλλακτική Αγορά. Χωρίς μεταβολή παραμένουν οι Επενδυτικές και τα Ξενοδοχεία.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυαν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €74.993 (χωρίς μεταβολή). Ακολουθούν οι μετοχές της Atlantic Insurance με €16.428 (άνοδος 0,64%), της Πετρολίνα με €15.618 (χωρίς μεταβολή), της Τράπεζας Κύπρου με €12.208 (άνοδος 0,20%) και της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με €11.103 (χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που τύγχαναν διαπραγμάτευσης, 5 κινούνται ανοδικά, 2 καθοδικά και 5 παραμένουν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανέρχεται στις 48.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κάτοικοι: Όχι ακόμα μια ρυπογόνος βιομηχανία στο Δάλι

Οι Πολίτες Ιδαλίου-Λατσιών σε ανακοίνωσή τους καλούν το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, την Επίτροπο Περιβάλλοντος...

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, άνεμοι και ίσως βροχές το Πάσχα

Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αργά απόψε αναμένεται χαμηλή πίεση. Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός θα...

Ο Πάτερ Ηρακλής είπε και πάλι την πρώτη Ανάσταση με το δικό του τρόπο (βίντεο)

Ο αγαπητός ανά την Κύπρο πάτερ Ηράκλης, της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, τήρησε το έθιμο του μηνύματος της πρώτης Ανάστασης το πρωί του Μεγάλου...

Το Κίεβο επιτίθεται στην Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις,...

Κόμπος: Λύση μόνο στα πλαίσια του ΟΗΕ – Η Τουρκική πλευρά είναι εκτός πλαισίου

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία...

Αστυνομία: Κροτίδες, φωτιές και συλλήψεις

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες και τα ξημερώματα σήμερα, τα ακόλουθα περιστατικά: Στην επαρχία Λεμεσού,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!