21 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 10:01

Τα μάτια όλων στο 10ο Ενεργειακό Συμπόσιο – 30 ομιλητές ανοίγουν τα χαρτιά τους – Ομιλία Αναστασιάδη

Τα μάτια όλων όσων ασχολούνται με την ενέργεια και τις πολλές προεκτάσεις της είναι στραμμένα στο 10ο Ενεργειακό Συμπόσιο που πραγματοποιείται σε επετειακή μορφή, αύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 στο «The Royal Hall» στη Λευκωσία. Και αυτό, γιατί όλοι αναμένουν τις σημαντικές παρεμβάσεις για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο,που θα γίνουν από τους 30 ομιλητές του Συμποσίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φυσικά, συγκεντρώνει η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη καθώς και της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδου και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ελλάδας κ. Κώστας Σκρέκα.

Στο Συμπόσιο, που θα μιλήσουν γύρω στους 30 ειδικούς για την ενέργεια, θα παρουσιαστούν:

  • Οι σχεδιασμοί της Energean για την Κύπρο
  • Το έργο της EuroAsia Interconnector
  • Το έργο του πρώτου ιδιωτικού ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Power Energy Cyprus (PEC).
  • Το SEE Outlook 2021/22 του ΙΕΝΕ

Το Συμπόσιο θα ασχοληθεί και με τους τρεις πυλώνες της ενέργειας, δηλαδή το φυσικό αέριο, τον ηλεκτρισμό και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ειδικό κεφάλαιο υπάρχει κα τις γεωστρατηγικές εξελίξεις, λόγω του ενεργειακού προβλήματος.

Σ’ αυτό συμμετέχουν κρατικοί φορείς ενέργειας, εταιρείες γεωτρήσεων, εταιρείες πετρελαιοειδών, εξειδικευμένοι Σύνδεσμοι για την ενέργεια, ακαδημαϊκοί και τεχνοκράτες.

Παρόντες στο Συμπόσιο θα είναι κρατικοί αξιωματούχοι, ξένοι πρέσβεις, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και άλλοι.

Το Συμπόσιο που είναι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ, οργανώνεται από την εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων, Διαφήμισης και Συνεδρίων FMW Financial Media Way και το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Χρυσός χορηγός είναι η Ελληνική Τράπεζα και Υποστηρικτές η Energean, η ESSO, η Cyfield, η EuroAsia, η ΡΑΕΚ, η ΕΥΚ, η ΔΕΦΑ. Χορηγός γεύματος είναι η VTTV, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι ο «Φιλελεύθερος» και διαδικτυακοί χορηγοί οι ιστοσελίδες nomisma.com.cy και energia.gr.

 

Για πληροφορίες συμμετοχής:

Τ.: 22342005

Web: https://www.cyprusenergysymposium.com/en/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υποβάλλονται την Πέμπτη από τις 8:30 π.μ. - 12.30 μ.μ., σε χώρους που καθορίστηκαν από τους οικείους Εφόρους Εκλογείς, οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους...

Χάος σε πτήση: Κόπηκε το ρεύμα κατά την απογείωση και οι επιβάτες άρχισαν να κλαίνε

Χάος σε πτήση της AirAsia κατά τη διάρκεια απογείωσης από το αεροδρόμιο της Αυστραλίας. Το αεροπλάνο έχασε την ισχύ του πριν προλάβει να πετάξει, με τους...

Ποδόσφαιρο: Κρίσιμες μάχες για την 9η αγωνιστική των playoffs

Κρίσιμες μάχες για την ανάδειξη του πρωταθλητή περιλαμβάνει η 9η αγωνιστική της φάσης των playoffs στην προτελευταία στροφή πριν το τέλος του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!