25.7 C
Nicosia
Σάββατο 18 Μάιος 2024 | 22:58

Ο Πούτιν θέτει ρυθμιζόμενες τιμές στο μαζούτ – Παραμένει η απαγόρευση εξαγωγών

Τη διάθεση κρατικών κονδυλίων ζήτησε από την Κυβέρνηση του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για να διασφαλίσει μια ομαλή περίοδο θέρμανσης, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης ρυθμιζόμενων τιμών για το μαζούτ το οποίο παρέχεται για τη θέρμανση των νοικοκυριών σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις και υψηλές τιμές καυσίμων τον τελευταίο μήνα. Το μαζούτ έχει μεγάλη ζήτηση στην Αρκτική και άλλες περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν βαρύ Χειμώνα.

Το έγγραφο, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει κονδύλια στο Μουρμάνσκ και σε άλλες περιοχές της Αρκτικής για την προετοιμασία της περιόδου θέρμανσης 2023/2024 και για “την εισαγωγή ρύθμισης των τιμών για το μαζούτ που παρέχεται για την περίοδο θέρμανσης”.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, η Ρωσία έχει πληγεί από τις υψηλές εγχώριες τιμές και ελλείψεις βενζίνης και ντίζελ τους τελευταίους μήνες, καθώς οι υψηλές τιμές εξαγωγής κατέστησαν συμφέρουσα για τα διυλιστήρια την πώληση των προϊόντων τους στο εξωτερικό.

Η Ρωσία, στις 21 Σεπτεμβρίου, έθεσε απαγόρευση στις εξαγωγές καυσίμων για να αντιμετωπίσει τις υψηλές τιμές βενζίνης και ντίζελ καθώς και τις ελλείψεις καυσίμων, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιορισμών.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την άρση της απαγόρευσης και ότι οι περιορισμοί θα ισχύουν για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα εξεταστούν και άλλα μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας της αγοράς καυσίμων μόλις αρθεί η απαγόρευση.

“Η κυβέρνηση έχει ήδη επανειλημμένα σημειώσει… ότι δεν υπάρχει προθεσμία, η απαγόρευση θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται. Μόλις δεν υπάρχει πλέον ανάγκη γι’ αυτό, θα εξεταστούν άλλα μέτρα”, πρόσθεσε.

Η ρωσική Κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των εξαγωγικών δασμών για τους μεταπωλητές και την εισαγωγή ποσοστώσεων στις εξαγωγές, παρόμοιες με τα μέτρα που λήφθηκαν για τις πωλήσεις λιπασμάτων.

Από την εισαγωγή της απαγόρευσης, οι τιμές χονδρικής πώλησης του ντίζελ στο τοπικό χρηματιστήριο έχουν μειωθεί κατά 21%, ενώ οι τιμές της βενζίνης έχουν μειωθεί κατά 10%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Γερμανία: Εκτεταμένες πλημμύρες στα νοτιοδυτικά – Απομακρύνθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και η λειτουργία ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού διεκόπη μετά από πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στη...

Σερβία: Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι – 13 τραυματίες

Εμπορευματική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με επιβατικό τρένο στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, όπψς δήλωσε ο υπουργός...

Red Arrows: Εντυπωσίασαν τα αεροσκάφη της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας στον Φλοίσβο (φωτογραφίες – βίντεο)

Ένα εντυπωσιακό θέαμα πρόσφερε το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, στην επίδειξη που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα στον ουρανό του Φλοίσβου, στο...

Ελληνόκτητο το πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι

Ελληνικής ιδιοκτησίας ήταν το πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι, σήμερα το μεσημέρι, στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με  την U.S. Central Command. Οι Χούθι εκτόξευσαν ...

Ελλάδα: Σκόνη και ψηλή θερμοκρασία δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα

«Μαραθώνια» θα είναι η νέα εισβολή της αφρικανικής σκόνης στη χώρα, που σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα αποπνικτικής...

Μητσοτάκης: Νέα προειδοποίηση προς την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας – «Αλλάξτε γραμμή»

«Εξαιρετικά αρνητικά» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, απευθύνοντας εκ νέου προειδοποίηση προς τα Σκόπια...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!