16.9 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 2:49

Κομισιόν: Πλαφόν στο φυσικό αέριο και ανώτατο όριο στα έσοδα εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε τα πέντε μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Λίγες ώρες μετά τις απειλές του Πούτιν για διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη, η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε τα 5 μέτρα που εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τις επιπτώσεις του ενεργειακού πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού αερίου, μαζί με τα μέτρα που θα περιλαμβάνουν υποχρεωτική μείωση της χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος στην ΕΕ κατά τις ώρες αιχμής, καθώς και ανώτατο όριο στα έσοδα των παραγωγών ενέργειας που δεν χρησιμοποιούν αέριο, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θα προτείνουμε μια ανώτατη τιμή για το ρωσικό αέριο… Πρέπει να κόψουμε τα έσοδα της Ρωσίας, που χρησιμοποιεί ο Πούτιν για να χρηματοδοτήσει αυτόν το φρικτό πόλεμο στην Ουκρανία» δήλωσε η Φον ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους.

Η πρόεδρος της Επιτροπής πρότεινε σήμερα να καταβάλει η ΕΕ οικονομική βοήθεια 5 δισ. ευρώ για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του πολέμου, δεύτερου τμήματος ενός πακέτου 9 δισ. ευρώ για το 2022, που προτάθηκε στις 18 Μαΐου.

«Σήμερα η Επιτροπή προτείνει επιπλέον μακροοικονομική βοήθεια 5 δισ. ευρώ για την Ουκρανία», ανακοίνωσε η Φον ντερ Λάιεν μέσω του Twitter.

Η αρωγή αυτή, με τη μορφή δανείων, θα πρέπει να εγκριθεί από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, οι οποίες θα συζητήσουν το θέμα την Παρασκευή, στη διάρκεια συνόδου των υπουργών Οικονομικών στην Πράγα.

Τα 5 μέτρα που παρουσίασε η Φον ντερ Λάιεν

  • Υποχρεωτικός στόχος για μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής
  • Πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου
  • Πλαφόν για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας εκτός φυσικού αερίου (αιολικά πάρκα, πυρηνικά πάρκα και εργοστάσια λιγνίτη, τα οποία επηρεάζονται από την υψηλή τιμή του φυσικού αερίου)
  • Εισφορά αλληλεγγύης για εταιρείες ορυκτών καυσίμων
  • Υποστήριξη ρευστότητας στις εταιρείες ενέργειας.

Τα tweet της Φον ντερ Λάιεν με τις προτάσεις της Κομισιόν

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!