19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:13

Ρωσία: Τελευταίο αντίο στα καταστήματα H&M σήμερα με 50% σε όλα τα προϊόντα

Τελευταία ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων H&M σήμερα στη Ρωσία, μετά την απόφαση της εταιρείας να κλείσει οριστικά όλα της τα καταστήματα και να πουλήσει όλο της το στοκ, μια διαδικασία που διήρκησε σχεδόν τέσσερις μήνες.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα ενδυμάτων στον κόσμο, έκλεισε τα καταστήματά της λίγο αφού η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία, πριν ξανανοίξουν τον Αύγουστο για να πωληθούν τα αποθέματα με τους πελάτες να σχηματίζουν ουρές.

Σήμερα, η προσέλευση δεν ήταν τόσο μεγάλη, αλλά αυτοί που έκαναν τον κόπο ανταμείφθηκαν με γεμάτα ράφια και έκπτωση 50% σε όλα τα προϊόντα.

Η Αναστάζια, 29 ετών, δήλωσε λυπημένη που η H&M και πολλές άλλες εταιρίες αποχωρούν, αλλά δήλωσε ότι η ζωή συνεχίζεται. «Είμαι σίγουρη ότι κάτι νέο θα κάνει την εμφάνισή του, κάτι ενδιαφέρον, είμαστε πάντα ανοικτοί σε αυτό», δήλωσε στο Reuters έξω από κατάστημα. «Δεν υπάρχει λόγος να μένει κανείς στα αρνητικά».

Σημειώνεται ότι εταιρίες υφίστανται πιέσεις από την κοινή γνώμη και πολιτικούς να μην δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Ρωσία, με πολλές ξένες επιχειρήσεις να προχωρούν εσπευσμένα σε αναστολή της λειτουργίας τους λίγο μετά την εισβολή των στρατευμάτων χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώνουν την οριστική τους αποχώρηση.

Η H&M υπέστη πλήγμα ύψους 2,1 δισεκ. κορωνών το τρίτο τρίμηνο για την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία. Η σουηδική εταιρία έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρία λιανικού εμπορίου στην Ευρώπη που ξεκινά απολύσεις, ανακοινώνοντας σήμερα την περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας λόγω της μείωσης της ζήτησης καθώς οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με άλμα του πληθωρισμού.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η H&M θέτει τα περιουσιακά της στοιχεία προς πώληση και αναμένει ότι ο δυνητικός αγοραστής θα είναι μια ρωσική εταιρία ή μια οντότητα από «φιλική» χώρα, μια από αυτές που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η H&M νοίκιαζε τα 170 φυσικά της καταστήματα στη χώρα και τα διαχειριζόταν άμεσα η ίδια. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι περίπου το 80% των καταστημάτων της H&M είχε ήδη κλείσει.

Εκπρόσωπος της H&M επιβεβαίωσε ότι όλα τα καταστήματα που ήταν ακόμα ανοικτά στη Ρωσία θα κλείσουν σήμερα, αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!