28.2 C
Nicosia
Πέμπτη 9 Μάιος 2024 | 14:37

Τρ. Κύπρου: Επιτυχής η έκδοση ομολόγου-Στα €950 εκατ. το βιβλίο προσφορών

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση και την τιμολόγηση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους €350 εκατ. μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολογιακών Δανείων (EMTN Programme) της.

Το Ομόλογο εκδόθηκε στην ονομαστική του αξία και φέρει ετήσιο σταθερό επιτόκιο ύψους 7.375% το οποίο θα καταβάλλεται ετησίως αναδρομικά μέχρι την Ημερομηνία Πρόωρης Εξόφλησης στις 25 Ιουλίου 2027.

Το Ομόλογο λήγει στις 25 Ιουλίου 2028, ωστόσο η Τράπεζα έχει το δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης κατά την Ημερομηνία Πρόωρης Εξόφλησης, νοουμένου ότι πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις (περιλαμβανομένης της λήψης των απαραίτητων εποπτικών εγκρίσεων) όπως ορίζονται στους Όρους και Προϋποθέσεις.

Εάν το Ομόλογο δεν εξοφληθεί από την Τράπεζα κατά την Ημερομηνία Πρόωρης Εξόφλησης, το επιτόκιο από την Ημερομηνία Πρόωρης Εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης θα είναι κυμαινόμενο, ίσο με 3 μηνών Euribor + 409.5 μονάδες βάσης, και θα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο αναδρομικά.

Ο διακανονισμός του Ομολόγου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου 2023 και το Ομόλογο θα εισαχθεί στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου. Η έκδοση είχε σημαντική ζήτηση, προσελκύοντας το ενδιαφέρον από περισσότερους από 90 θεσμικούς επενδυτές, με το βιβλίο προσφορών να ανέρχεται μέχρι €950 εκατ. και με την τελική τιμολόγηση να είναι κατά 37.5 μονάδες βάσης χαμηλότερη από την αρχική ένδειξη τιμολόγησης.

Η συναλλαγή ακολουθεί την επιτυχή έκδοση Χρεογράφων Πρόσθετου Κεφαλαίου Κατηγορίας 1 τον Ιούνιο 2023 από την BOC Holdings.

Η επιτυχία της συναλλαγής, σε σχέση με τη συμμετοχή επενδυτών και την τελική τιμολόγηση, αντιπροσωπεύει ένα ακόμα ορόσημο όσον αφορά την αναγνώριση της βελτίωσης του οικονομικού προφίλ του Συγκροτήματος από τις αγορές.

Το Ομόλογο αναμένεται να πληροί τα κριτήρια για την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL) συνεισφέροντας έτσι στις απαιτήσεις MREL της Τράπεζας.

Η συναλλαγή βελτιώνει τον δείκτη Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL ratio) της Τράπεζας σε 24.26%1 των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων και σε 11.24%1 του δείκτη μόχλευσης μέτρου συνολικού ανοίγματος (Leverage Ratio Exposure, LRE), συμβάλλοντας σημαντικά στην επίτευξη της τελικής απαίτησης ύψους 24.35% των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων και 5.91% του δείκτη μόχλευσης μέτρου συνολικού ανοίγματος, με την οποία η Τράπεζα πρέπει να συμμορφωθεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2025.

Οι Barclays, BofA Securities Europe SA, Citi και Goldman Sachs Bank Europe SE ενήργησαν ως από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών της έκδοσης (Joint Lead Managers). H Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (CISCO) ενήργησε ως Co-Managers. Η Sidley Austin LLP ενήργησε ως ο νομικός σύμβουλος της Τράπεζας ως προς το Αγγλικό Δίκαιο και οι Χρυσαφίνης και Πολυβίου ΔΕΠΕ ως οι νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας ως προς το Κυπριακό Δίκαιο σε αυτή τη συναλλαγή. Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Σχέσεις Επενδυτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πυρκαγιά στην Βιομηχανική Αγίου Σύλα: Εντολές για εκκένωση των εργοστασίων

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική στη Λεμεσό μετά από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Βιομηχανικής Αγίου Συλά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της δύναμης, κ....

Υπ. Υγείας: Αυξητική η τάση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες ανέρχεται περίπου στους 1.400, συμπεριλαμβανομένων 697 με μείζονα β-θαλασσαιμία, 104 με ενδιάμεση β-θαλασσαιμία, ενώ η...

Α.Δημητρίου: Επιμένουμε στην Ευρώπη

Επιμένουμε στην Ευρώπη και τα οφέλη της, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία παρέστη στη συμβολική εκδήλωση...

Συμφώνησαν οι «27» για τα κέρδη από τα «παγωμένα» ρωσικά assets

Μετά από ισχυρές διαπραγματεύσεις και έντονο παρασκήνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να χρησιμοποιήσει εκτιμώμενα κέρδη 3 δισ. ευρώ από τα παγωμένα κρατικά περιουσιακά στοιχεία...

Τράπεζα της Αγγλίας: Προβλέψεις για σταθερά επιτόκια στη σημερινή συνεδρίαση

Σταθερά πρόκειται να διατηρήσει τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναμένεται να εξετάσουν τις λεπτομέρειες της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!