13.9 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 7:38

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Τράπεζας Κύπρου

Με τη δέσμευση ότι θα συνεργαστούν στενά, με βασικούς πυρήνες ώθησης την έρευνα, την εκπαίδευση, την επιστημονική αριστεία και τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου υπέγραψαν τη Δευτέρα, Γενικό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου ο Διευθύνων Σύμβουλος, Πανίκος Νικολάου.

Όπως αναφέρεται, το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί, μεταξύ άλλων, τη συνδιοργάνωση κοινών επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, τη συνεργασία για την παροχή  συμβουλευτικών υπηρεσιών και εμπειρογνωμοσύνης καθώς και τη διεξαγωγή μελετών, το ενδεχόμενο παροχής υποτροφιών σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου από την Τράπεζα Κύπρου και τη δυνατότητα σε φοιτητές/φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου να τοποθετηθούν σε τμήματα και υπηρεσίες της Τράπεζας για απόκτηση εμπειρίας.

Σημειώνεται ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της Τράπεζας Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή, αναφέροντας ότι είναι η πρώτη εμπορική τράπεζα με την οποία το Πανεπιστήμιο υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας.

Με την υλοποίηση των προνοιών του Μνημονίου, συνέχισε ο κ. Χριστοφίδης, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ την ίδια στιγμή η Τράπεζα μπορεί να αξιοποιήσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε τομείς στους οποίους υπάρχει μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού. Επιπρόσθετα, μέσα από αυτήν τη συνεργασία προκύπτει η ευκαιρία για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τους ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου προς την Τράπεζα Κύπρου.

Προστίθεται ότι με τη σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι οι συνέργειες μεταξύ του τραπεζικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας αποτελεί συνήθη πρακτική σε χώρες του εξωτερικού και είναι κάτι το οποίο η Τράπεζα Κύπρου επιθυμεί να θεσμοθετήσει προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο κ. Νικολάου στάθηκε ιδιαίτερα στη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Τράπεζα στην εξεύρεση καταρτισμένου προσωπικού σε θέματα Τεχνολογίας Πληροφοριών, ευελπιστώντας ότι μέσω αυτής της συνεργασίας θα αποκτήσει πρόσβαση σε απόφοιτους και απόφοιτες που θα επιθυμούν να εργοδοτηθούν στον συγκεκριμένο τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγήτρια Ελένη-Τατιανή Συνοδινού, χαιρέτισε με τη σειρά της την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ο στόχος για ενδυνάμωση της συνεργασίας με την αγορά εργασίας προς όφελος και των δυο μερών.

Αναφέρεται επίσης ότι η Διευθύντρια του Κέντρου Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Έλενα Ζωμενή-Ασσιώτη, ανέφερε ότι το Κέντρο είναι στη διάθεση της Τράπεζας για υλοποίηση δράσεων τόσο για τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, όσο και για τα μέλη της κοινότητας των αποφοίτων με στόχο την εργοδότησή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!