23.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 21:57

ΕΤΥΚ για διαζύγιο Γκάτζκε-Ελληνικής: Το πείραμα του «ξενόφερτου» απέτυχε

Το πείραμα του «ξενόφερτου» έχει γι’ άλλη μια φορά αποτύχει, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, σε σχέση με την παραίτηση του Oliver Gatzke από την Ελληνική Τράπεζα.

Σημειώνει μάλιστα ότι «ο κ. Gatzke είναι ήδη παρελθόν όπως και ο κ. Berd Pijls, χωρίς να έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους με θετικό έργο». Η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για προκλητικές συμπεριφορές εκ μέρους του κ. Gatzke εις βάρος του προσωπικού.

Την ίδια ώρα εκφράζει την ελπίδα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα πιο πάνω την ώρα που θα αναζητήσει νέο Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας.

Σημειώνει πως, με καλοπιστία θα στηρίξει τον κ. Αντώνη Ρούβα στα νέα καθήκοντα που έχει αναλάβει ως CEO της Τράπεζας -και όπως υποστηρίζει η Ένωση- με όλες της τις δυνάμεις θα στηρίξει τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Χρίστο Θεμιστοκλέους αλλά και την εκτελεστική ομάδα υπό τον κ. Αντ. Ρούβα και θα προσπαθήσει άμεσα να λυθούν όλα τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν στην Τράπεζα εις όφελος τόσο των μετόχων, όσον και των υπαλλήλων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ως ΕΤΥΚ την παραίτηση του κ. Oliver Gatzke από την Ελληνική Τράπεζα και αυτό εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι ο ίδιος ο κ. Gatzke την ίδια μέρα το πρωί έστειλε επιστολή προς τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΤΥΚ με την οποία ζητούσε συνάντηση για διάφορα θέματα συνδικαλιστικού περιεχομένου.

Μάλιστα στην επιστολή του γινόταν προγραμματισμός για τον επόμενο μήνα. Τι συνέβη που επέβαλε την παραίτηση του κ. Oliver είναι μία αναπάντητη ερώτηση. Αυτά είναι ερωτήματα που δεν μπορούμε να απαντήσουμε αλλά και ούτε μας ενδιαφέρουν οι απαντήσεις. Πάνω απ’ όλα αξιολογούμε τα γεγονότα και τα αποτελέσματα.

Ο κ. Gatzke είναι ήδη παρελθόν όπως και ο κ. Berd Pijls, χωρίς να έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους με θετικό έργο.

Το μόνο που θα θυμίζει τον κ. Gatzke είναι ότι επί εποχής του πωλήθηκε η APS και τα καθυστερημένα δάνεια ενώ ήταν διαρκείς οι προκλητικές συμπεριφορές του εις βάρος του προσωπικού.

Το πείραμα του «ξενόφερτου» έχει γι’ άλλη μια φορά αποτύχει και ελπίζουμε να μας γίνει μάθημα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα πιο πάνω την ώρα που θα αναζητήσει νέο Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας.

Γι’ αυτό ο κάθε «ξενόφερτος» για να επιβιώσει φροντίζει να δημιουργήσει την αυλή του από αυλοκόλακες και η Διοίκηση είναι του επιπέδου αυτού.

Ο νέος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής πρέπει να διαθέτει γνώσεις, εμπειρία, και να γνωρίζει τα δεδομένα της Κυπριακής αγοράς, την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου.

Επίσης πρέπει να είναι αξιοπρεπής με σταθερότητα και αξιοπιστία.

Αυτά είναι απαραίτητα συστατικά για τη θετική πορεία της Τράπεζας και δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν με την επιλογή του κ. Oliver Gatzke, ούτε και πρέπει να ευδοκιμήσουν οι μόνιμοι αυλοκόλακες.

Η ΕΤΥΚ νοιώθει την ανάγκη να αναγνωρίσει τον «αναβαθμισμένο» ρόλο του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και ιδιαίτερα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρίστου Θεμιστοκλέους.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι με καλοπιστία θα στηρίξουμε τον κ. Αντώνη Ρούβα στα νέα καθήκοντα που έχει αναλάβει και με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Χρίστο Θεμιστοκλέους αλλά και την εκτελεστική ομάδα υπό τον κ. Αντ. Ρούβα και θα προσπαθήσουμε άμεσα να λυθούν όλα τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν στην Τράπεζα εις όφελος τόσο των μετόχων, όσον και των υπαλλήλων πάντοτε όμως με σεβασμό στην κοινωνία και τον πελάτη.

Αλαζονικές και προκλητικές συμπεριφορές με τάση μηδενισμού του προσωπικού ελπίζουμε να μην ξαναεμφανιστούν στην Τράπεζα αυτή, που η ιστορία της διακρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από σεβασμό στο προσωπικό της.

Εξ’ άλλου και ο ίδιος ο κ. Αντ. Ρούβας στο μήνυμα του προς τους υπαλλήλους καταλήγει με τη φράση «Στο τέλος της ημέρας, η Τράπεζα είναι οι άνθρωποι της».

Αυτό από μόνο του δείχνει τη σωστή πλεύση που πρέπει να έχει η κάθε Διοίκηση μακριά από υπεροπτικές, αλαζονικές και μηδενιστικές συμπεριφορές προς τους υπαλλήλους.

Συγχαίρουμε τον κ. Αντ. Ρούβα για την τοποθέτηση του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει, να επανατοποθετήσει την Τράπεζα αφ’ ενός στη σωστή ανθρωποκεντρική πορεία και αφετέρου στην ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Η Οργάνωσή μας με όλες τις δυνάμεις της θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια της εκτελεστικής ομάδας της Τράπεζας αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Πρωθυπουργέ μείνε»: Ισπανοί διαδηλωτές ζητούν από τον Σάντσεθ να μην παραιτηθεί

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Μαδρίτη, με υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος να ταξιδεύουν από ολόκληρη την Ισπανία για να συμμετάσχουν. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον...

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικάσε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις...

Ζελένσκι: Νέα έκκληση για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας

Νέα έκκληση έκανε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκισχετικά με την ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και επείγουσες παραδόσεις όπλων μετά το τελευταίο ρωσικό...

ΗΠΑ: 100 προσαγωγές φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών στο Northeastern University

Περίπου 100 φιλοπαλαιστινιακοί διαδηλωτές προσήχθησαν στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης Northeastern University. Με αυτό τον τρόπο η αστυνομία απάντησε στη χρήση αντισημιτικών ύβρεων, ανακοίνωσε το...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Μασσαλία με το Belem Share via Facebook Share via Twitter

Το ταξίδι του προς τη Μασσαλία ξεκίνησε το εμβληματικό γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο αναχώρησε σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας...

Παρέλαβε την αίτηση παύσης του και καταχωρεί ένσταση ο Ελεγκτής

Παρέλαβε την αίτηση για παύση του στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, είπε στο ΚΥΠΕ ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι έχει δώσει οδηγίες για...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!