21.9 C
Nicosia
Κυριακή 28 Απρίλιος 2024 | 0:07

Ελληνική Τράπεζα: Ανοίγει δρόμους στην ψηφιακή εξυπηρέτηση πελατών

Με στόχο τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πελατών της, η Ελληνική Τράπεζα εργάζεται διαρκώς για την εφαρμογή νέων καινοτόμων εργαλείων και υπηρεσιών.

Θέτοντας στο επίκεντρο το μοντέλο της “phygital” εμπειρίας, δηλαδή τραπεζικών υπηρεσιών που συναρμόζουν τη φυσική παρουσία (physical) με την ψηφιοποίηση (digital) και διευρύνοντας παράλληλα τα αμιγώς ψηφιακά εργαλεία της, η Τράπεζα προσφέρει αναβαθμιζόμενες λύσεις, που απαλλάσσουν τους πολίτες από αχρείαστη αναμονή και άσκοπες μετακινήσεις.

Η καθημερινή πρακτική των πελατών και η ξεκάθαρη προτίμησή τους σε εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης δικαιώνει την απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να επενδύσει σε μια δυναμική ψηφιακή μετάβαση. Με τα πρόσφατα στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι σήμερα η πλειονότητα των συναλλαγών πραγματοποιείται μέσω Online Banking και ΑΤΜ, καθίσταται σαφές ότι τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής «φαρέτρας» κερδίζουν το κοινό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία Μαΐου του 2023, το 98% των μεταφορών χρημάτων πραγματοποιείται πλέον μέσω Online Banking, το 81% των καταθέσεων και το 96% των αναλήψεων μέσω ATM, ενώ μόλις το 9,8% των συναλλαγών εκτελείται στα καταστήματα. Η εντυπωσιακή αυτή ψηφιακή στροφή αποτυπώνεται και στα στοιχεία της τελευταίας διετίας, καθώς από τις αρχές του 2021 οι χρήστες του Online Banking αυξήθηκαν κατά 93%, οι χρήστες του Hellenic Bank Mobile App κατά 108% και οι συναλλαγές στο Contact Pay κατά 504%.

Ανταποκρινόμενη στις αλλαγές που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις συνήθειες και ανάγκες των πολιτών, η Ελληνική Τράπεζα εμπλουτίζει και εκσυγχρονίζει διαρκώς τις προσφερόμενες επιλογές της, με ένα ευρύ φάσμα δωρεάν υπηρεσιών Online Banking. Παράλληλα, μεριμνά ώστε να διευκολύνει την ψηφιακή μετάβαση των πελατών της, εξασφαλίζοντάς τους υποστήριξη μέσω θεσμών όπως οι Meeters-Greeters.

Online Banking: Μια πλήρης τραπεζική εμπειρία

Προσφέροντας μια εξαιρετικά άνετη και εύχρηστη εμπειρία, το Online Banking της Ελληνικής Τράπεζας δίνει την ευκαιρία στους πελάτες να διεκπεραιώσουν τις βασικές τους τραπεζικές συναλλαγές, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα και μάλιστα δωρεάν, εξοικονομώντας πολλές από τις χρεώσεις που προβλέπονται στα φυσικά καταστήματα.

Με ταχύτητα αλλά και με απόλυτη προστασία της ιδιωτικότητάς τους, οι πελάτες μπορούν να διαχειριστούν ζητήματα που αφορούν τις κάρτες και τους λογαριασμούς τους, καθώς και να δημιουργήσουν εικονικές κάρτες για πιο ασφαλείς συναλλαγές. Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να αποστείλουν έμβασμα μέχρι €1.000 δωρεάν σε χώρες της Ευρώπης (SEPA), να δουν και να λάβουν πιστοποιητικά τόκου και IBAN, να ανακτήσουν το PIN τους ή να παγώσουν προσωρινά την κάρτα τους, όπως επίσης και να παραγγείλουν βιβλιάριο επιταγών. Ιδιαίτερη διευκόλυνση αποτελεί και το γεγονός ότι μπορούν να εκτελέσουν πληρωμές σε 17 κατηγορίες οργανισμών και σε πάνω από 1.200 διαφορετικούς λογαριασμούς, σε συνεργασία με την JCC Smart.

Παίρνοντας στα χέρια τους τον έλεγχο των οικονομικών τους, οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να παρακολουθούν τους λογαριασμούς, τις κάρτες και τα δάνειά τους διαδικτυακά, να ελέγχουν τα υπόλοιπα και να παρακολουθούν το ιστορικό των συναλλαγών τους, να εκτελούν πληρωμές και μεταφορές αλλά και να ρυθμίζουν προθεσμιακές καταθέσεις ανά πάσα στιγμή, με απόλυτη ασφάλεια και με εξαιρετική ταχύτητα.

Ακόμη, μέσω της εφαρμογής «Book a Meeting» στην ιστοσελίδα της Τράπεζας προσφέρεται η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού με λειτουργό της Τράπεζας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ενέργειες, όπως πιστωτικές διευκολύνσεις, άνοιγμα λογαριασμού, επικαιροποίηση στοιχείων, ασφαλιστικά σχέδια, επενδυτικές επιλογές και άλλα.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα και τη λειτουργικότητα της ψηφιακής τραπεζικής εμπειρίας, το Online Banking της Ελληνικής Τράπεζας προσφέρει ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον πλοήγησης και εκτέλεσης ενεργειών, το οποίο πλέον προσφέρει την ίδια εμπειρία χρήστη με το Hellenic Bank Mobile App.

MeetersGreeters: Ένας θεσμός στην υπηρεσία των πελατών

Μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της Ελληνικής Τράπεζας, οι Meeters-Greeters, αποτελούν τον υποστηρικτικό κρίκο που διευκολύνει τους πελάτες σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ενημέρωση και μετάβασή τους στις ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες.

Οι Meeters-Greeters υποδέχονται τους πελάτες, εκπαιδεύοντάς τους στη χρήση των ψηφιακών καναλιών, τα οποία συμβάλλουν στη δική τους ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση ελαχιστοποιώντας την ανάγκη επίσκεψης σε κάποιο κατάστημα.

Ένας πρωτοποριακός θεσμός, τον οποίο η Ελληνική Τράπεζα ενισχύει διαρκώς, διευκολύνοντας πελάτες σε μια σειρά κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η έκδοση χρεωστικών καρτών, η επικαιροποίηση των στοιχείων τους, αλλά και η εκπαίδευσή τους στη χρήση των ΑΤΜ και άλλων ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών.

Η ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών στο επίκεντρο

Με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της, η Ελληνική Τράπεζα δεν σταματά να απλοποιεί και να αυτοματοποιεί τις διαδικασίες της, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία, τα οποία ο τεχνολογικός τομέας προσφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της ψηφιακής υπογραφής, του Customer Credit Assessment Model για μια πιο άμεση, ορθολογική και δίκαιη λήψη αποφάσεων χρηματοδότησης, αλλά και του “Customer 360” για την ολιστική απεικόνιση του πελάτη και την έξυπνη πρόβλεψη των αναγκών του.

Ενημερωθείτε για τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας https://www.hellenicbank.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Πρωθυπουργέ μείνε»: Ισπανοί διαδηλωτές ζητούν από τον Σάντσεθ να μην παραιτηθεί

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Μαδρίτη, με υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος να ταξιδεύουν από ολόκληρη την Ισπανία για να συμμετάσχουν. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον...

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικάσε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις...

Ζελένσκι: Νέα έκκληση για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας

Νέα έκκληση έκανε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκισχετικά με την ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και επείγουσες παραδόσεις όπλων μετά το τελευταίο ρωσικό...

ΗΠΑ: 100 προσαγωγές φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών στο Northeastern University

Περίπου 100 φιλοπαλαιστινιακοί διαδηλωτές προσήχθησαν στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης Northeastern University. Με αυτό τον τρόπο η αστυνομία απάντησε στη χρήση αντισημιτικών ύβρεων, ανακοίνωσε το...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Μασσαλία με το Belem Share via Facebook Share via Twitter

Το ταξίδι του προς τη Μασσαλία ξεκίνησε το εμβληματικό γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο αναχώρησε σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας...

Παρέλαβε την αίτηση παύσης του και καταχωρεί ένσταση ο Ελεγκτής

Παρέλαβε την αίτηση για παύση του στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, είπε στο ΚΥΠΕ ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι έχει δώσει οδηγίες για...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!