27.6 C
Nicosia
Παρασκευή 24 Μάιος 2024 | 11:44

Ελληνική: Αυξάνει τις χρεώσεις της – Δείτε τις νέες τιμολογήσεις για υπηρεσίες

Την αύξηση των χρεώσεων της για υπηρεσίες στα καταστήματα από τις 2 Ιανουαρίου του 2023, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα σε μήνυμα προς τους πελάτες, οι νέες χρεώσεις στοχεύουν στο να φέρουν τους πελάτες πιο κοντά στα εναλλακτικά κανάλια και να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του δικτύου καταστημάτων μέσω της αποσυμφόρησης των ταμείων.

Για κατάθεση μετρητών στο ταμείο, φυσικά πρόσωπα θα χρεώνονται με €3 έναντι καμίας χρέωσης σήμερα, ενώ για εταιρείες η τράπεζα θα χρεώνει €3 ανά κατάθεση έναντι €2 ανά κατάθεση που είναι η υφιστάμενη χρέωση. Η τράπεζα αντί 20 ανά μήνα δωρεάν καταθέσεων για εταιρείες, θα παρέχει πλέον 3 δωρεάν καταθέσεις ανά μήνα.

Για κατάθεση επιταγών φυσικών προσώπων, η τράπεζα θα χρεώνει €3 ανά κατάθεση έναντι καμίας χρέωσης σήμερα, ενώ για εταιρείες η τράπεζα θα χρεώνει €3 ανά κατάθεση επιταγής έναντι €2 ανά κατάθεση που είναι η υφιστάμενη χρέωση. Η τράπεζα αντί 20 ανά μήνα δωρεάν καταθέσεων επιταγών για εταιρείες, θα παρέχει πλέον 3 δωρεάν καταθέσεις ανά μήνα.

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις στις ΑΤΜ, είναι δωρεάν.

Αναλήψεις μετρητών

Όσον αφορά τις αναλήψεις μετρητών μέχρι €10 χιλ. η χρέωση από €2 (€1 για συνταξιούχους), θα αυξηθεί σε €3 (€2 για συνταξιούχους). Για αναλήψεις μετρητών πέραν των €10 χιλ., η χρέωση αυξάνεται στα €6 από €5.

Σημειώνεται ότι οι αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ είναι δωρεάν.

Για μεταφορές λογαριασμών εντός της Ελληνικής Τράπεζας, η χρέωση στο ταμείο θα είναι €5 ανά συναλλαγή από €2 που είναι σήμερα, ενώ το online banking διατηρείται δωρεάν.

Για παραγγελία βιβλιαρίου επιταγών στο ταμείο, η χρέωση αυξάνεται στα €40 από €30, ενώ από το Web Banking/ATM η χρέωση αυξάνεται στα €25 από €20.

Για επικαιροποίηση στοιχείων πελατών φυσικών προσώπων, η χρέωση αυξάνεται στα €150 από €100, ενώ για τις εταιρείες στα €350 από €300.

Εκπρόσωπος της τράπεζας, ανέφερε στη StockWatch ότι «η τιμολογιακή πολιτική αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο, κάποιες χρεώσεις πάνε πάνω, κάποιες κάτω, κάποιες μένουν οι ίδιες και ο σκοπός είναι η αποσυμφόρηση των ταμείων, κάνοντας τις συναλλαγές από εναλλακτικά κανάλια ΑΤΜ, Mobile App πιο ελκυστικές».

Αντίδραση καταναλωτών

Οι νέες χρεώσεις της Ελληνικής προκάλεσαν ήδη την αντίδραση του Συνδέσμου Καταναλωτών εκτιμώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες με ανάλογες αναπροσαρμογές στις χρεώσεις τους.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι «αρχές Νοεμβρίου 2019, όταν παρατηρήθηκε και πάλι το ίδιο σκηνικό, υπήρξαν από όλα τα πολιτικά κόμματα δημόσιες δηλώσεις που εξέφραζαν έντονα την αντίθεσή τους. Μάλιστα, κάποιες δηλώσεις ήταν τόσο έντονες, που χαρακτήρισαν την απόφαση των τραπεζών για αύξηση των χρεώσεων κάποιων υπηρεσιών που αφορούσαν τα φυσικά πρόσωπα, ως «κοινωνική αναλγησία».

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι το Κράτος και η Πολιτεία θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν τις τράπεζες ως «ιερές αγελάδες» και να τις προστατεύουν. «Χρειάζονται και οι πολίτες προστασία. Δεν αντέχουν πλέον άλλο».

Εκπρόσωπος της Τρ. Κύπρου, ανέφερε στη StockWatch ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλάνο για αύξηση των χρεώσεων αρχές του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Παπούα Νέα Γουινέα: Φόβοι για εκατόμβη νεκρών από μεγάλη κατολίσθηση

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς –ενδεχομένως και περισσότερους από 100- εκφράζονται έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση σε απομακρυσμένο χωριό στην Παπούα Νέα Γουινέα. Η κατολίσθηση, σύμφωνα με το Reuters, σημειώθηκε στο...

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα η αναμέτρηση με το πρόβλημα της ακρίβειας

«Το ζήτημα της ακρίβειας είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά, είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Στις μετρήσεις της κοινής γνώμης κυριαρχεί...

Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Απεικονιστικών Κέντρων Ιατρικής

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Μάϊου 2024 ιδρυτική Συνέλευση του Συνδέσμου Απεικονιστικών Κέντρων Ιατρικής Κύπρου (ΣΑΚΙΚ) ο οποίος εντάχθηκε στη δύναμη Μελών της Ομοσπονδίας Εργοδοτών &...

BPW Cyprus: “Γιατί απουσιάζουν οι γυναίκες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων;”

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, η BPW Cyprus διοργάνωσε μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση στην αίθουσα της Ελληνικής Τράπεζας, με θέμα "Γιατί απουσιάζουν οι γυναίκες...

Ημέρα Μνήμης Χάρη Κυριακίδη: Απόδοση Φόρου Τιμής και Ευγνωμοσύνης

Η Harris Kyriakides διοργάνωσε ημέρα μνήμης στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον ιδρυτή της. Ο Χάρης...

Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στο Χαϊδάρι

Συναγερμός έχει σημάνει σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, καθώς έχει εκδηλωθεί φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στο Χαϊδάρι. Λόγω της φωτιάς η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Καραϊσκάκη από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών. Σύμφωνα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!