29.8 C
Nicosia
Σάββατο 18 Μάιος 2024 | 14:53

Στην Κύπρο για πρώτη φορά το παγκόσμιο συνέδριο της AHEPA – Συναντήθηκαν με Υφ. Τουρισμού

Το επικείμενο παγκόσμιο συνέδριο «AHEPA Supreme Convention 2024», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο στα 101 χρόνια δράσης της AHEPA, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του Υφυπουργού Τουρισμού, Κώστα Κουμή και της ηγεσίας της AHEPA (Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση).

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου Τουρισμού, η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, με αντιπροσωπεία της AHEPA, αποτελούμενη από τον νέο Ύπατο Πρόεδρο της AHEPA, Σάββα Τσίβικο και τον Κυβερνήτη της AHEPA Κύπρου, Γιώργο Καλλένο.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την οργάνωση του επικείμενου μεγάλου παγκόσμιου συνεδρίου «AHEPA Supreme Convention 2024», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο στα 101 χρόνια δράσης της AHEPA.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 21-28 Ιουλίου 2024 στη Λάρνακα και αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 3000 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους θα επισκεφθούν την Κύπρο για πρώτη φορά, ερχόμενοι κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Προστίθεται ότι είναι η τρίτη φορά που το Supreme Convention της AHEPA πραγματοποιείται εκτός Βορείου Αμερικής, ενώ εξηγείται ότι είχε γίνει ένα συνέδριο τη δεκαετία του 1980 στην Ελλάδα, ενώ και πάλι στην Ελλάδα έγινε το 2021 επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Επισημαίνεται ότι το συνέδριο του 2024 θα συμπίπτει με την συμπλήρωση 50 ετών από τα τραγικά γεγονότα του 1974, κάτι που «καταδεικνύει και την φιλοπατρία της ηγεσίας» της AHEPA.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, στην τοποθέτηση του, τόνισε ότι η κάθοδος του συνεδρίου της AHEPA στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 2024 είναι τιμή, ευθύνη, και ευκαιρία μαζί. Πρόσθεσε ότι, «όχι μόνο είναι σημαντικό να διοργανωθεί άρτια το συνέδριο, αλλά είναι και πολύ σημαντικό το πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη μέρα του συνεδρίου».

Σημειώνεται ότι ο νέος Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, από την πλευρά του, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Τουρισμού για την προθυμία του να στηρίξει το παγκόσμιο συνέδριο της AHEPA και τόνισε ότι μέσα από την διοργάνωση του συνεδρίου στην Κύπρο, πέραν από την προβολή του Εθνικού προβλήματος, θα υπάρξουν και σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό της χώρας.

Αναφέρεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες που γίνονται για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αποδήμων της Προεδρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!