27.8 C
Nicosia
Τετάρτη 1 Μάιος 2024 | 13:57

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε τους νικητές των Δικοινοτικών Βραβείων

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της easy family of Βrands (www.easyHistory.info ) και ιδρυτής και πρόεδρος του Stelios Philanthropic Foundation (https://steliosfoundation.com.cy/), βράβευσε τις 10 δικοινοτικές ομάδες (10 Ελληνοκύπριοι και 10 Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες) που ξεχώρισαν στα “Stelios Bi – Communal Awards for Business Co-operation 2024”. Αξίζει να τονιστεί ότι φέτος το 50% των βραβευθέντων, δηλαδή πέντε από τις δέκα νικήτριες ομάδες, κερδίζουν για πρώτη φορά το χρηματικό βραβείο, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για τη δικοινοτική συνεργασία.

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν 34 ομάδες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (συνολικά 68 επιχειρηματίες από τις δύο κοινότητες), οι οποίοι υπέβαλαν την κοινή τους αίτηση συμμετοχής στα Δικοινοτικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2024. Στις 10 καλύτερες επιχειρηματικές συνεργασίες ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου πρόσφερε το συνολικό ποσό των 200,000 ευρώ (10.000 ευρώ για κάθε επιχειρηματία – μέλος της διμελούς ομάδας).

Στην Τελετή Βράβευσης των δέκα νικητριών ομάδων που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Stelios Philanthropic Foundation στη Μάρκου Δράκου στη Λευκωσία, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου έδωσε συγχαρητήρια στους νικητές μέσω zoom. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι επιχειρηματίες που διεκδίκησαν το βραβείο, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Στέλιος», ενώ εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης και τηλεοπτικά κανάλια κάλυψαν τις βραβεύσεις.

Επιβραβεύοντας τους νικητές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή και η βράβευση καινούριων επιχειρηματικών συνεργασιών στα φετινά Δικοινοτικά Βραβεία, με ποσοστό που φτάνει το 50%, επιβεβαιώνει ότι ο θεσμός αγκαλιάζεται κάθε χρόνο και περισσότερο από μεγαλύτερο αριθμό Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Οι νέες συμμετοχές, μας δημιουργούν αισιοδοξία και αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα, καθώς ενδυναμώνουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δυο κοινότητες, συμβάλλουν στην οικονομική ευημερία και στην εδραίωση της διαρκούς ειρήνης στο νησί».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από την έναρξη του θεσμού το 2009 μέχρι σήμερα, η συνολική αξία των Βραβείων Δικοινοτικής Συνεργασίας, περιλαμβανομένου και του φετινού ποσού, ανέρχεται στα €4,390,000.

Οι νικητές των Stelios Bi – Communal Awards for Business Co-operation 2024:

-Αντρέας Αντρέου – Emre Serdarwww.slimlineframe.com

H εταιρεία τους δραστηριοποιείται στην κατασκευή προσόψεων, πορτών και παραθύρων από αλουμίνιο, και τα προϊόντα τους εξάγονται και στο εξωτερικό.

-Χριστόφορος Ψυλλίδης – Burcu Mahmutoglu – www.divecypria.cy

Δημιούργησαν τη σχολή καταδύσεων Dive Cypria, η οποία παρέχει προγράμματα εκμάθησης καταδύσεων και οργανώνει καταδυτικές εκδρομές σε όλη την Κύπρο και την Ερυθρά Θάλασσα.

-Στίβεν Σταύρου –  Burak Doluayhttps://socialtechlab.org/

Ίδρυσαν την SocialTech Lab, για την αξιοποίηση εργαλείων που συμβάλλουν στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καλλιεργώντας μια διαφορετική κουλτούρα συνεργασίας και επικοινωνίας.

-Ελένη Χατζηγιάννη – Cile Siambis www.instagram.com/karpasiaproducts

Ανέπτυξαν συνεργασία για την παραγωγή κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων από την Καρπασία, όπως χαλούμι, μέλι και maccun.

-Θεόδωρος Χριστοφόρου – Arsen Angı – https://izmer.com/en/

Η εταιρεία που δημιούργησαν δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής και της εμπορίας μαρμάρων, με πρώτες ύλες από την Κύπρο, την Τουρκία, την Ελλάδα, Ινδία και την Ιταλία.

-Αγαθοκλής Αγαθοκλέους – Hasan Siber – https://coliveoil.com/

Η εταιρεία που δημιούργησαν επικεντρώνεται στη μαζική παραγωγή ελαιόλαδου, από την συγκομιδή ελιών από την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

-Κωστάκης Κατσιαρής – Osman Altunoglu www.facebook.com/cyprustraditionalchair

Η συνεργασία που ανέπτυξαν έχει ως αντικείμενο την κατασκευή παραδοσιακών κυπριακών (τόνενων) καρεκλών, τις οποίες εξάγουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

-Μιχάλης Παντελίδης – Arif Cebeci – http://www.mpviolins.com/

Ένωσαν την αγάπη τους για τη μουσική, την έμπνευση και τη δημιουργία προχωρώντας στην κατασκευή χειροποίητων βιολιών αλλά και την επιδιόρθωση βιολιών αντικών.

-Νικόλας Παπαγεωργίου – Zerin Sarp – https://musicforcyprus.com

Δημιούργησαν μια ξεχωριστή διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου κάποιος μπορεί να αναζητήσει και να κλείσει συμφωνίες με μουσικούς και μπάντες για εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο.

-Μιχάλης Κωνσταντίνου – Fezile Ozatach – https://mcoenterprises.net/

Ένωσαν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και ασχολούνται με αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς και εστιάζουν στη διακόσμηση και την αισθητική της κουζίνας.

INFO: Stelios Philanthropic Foundation

Στόχος του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation είναι η προσφορά στην κοινωνία, η στήριξη φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μονακό, χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου.

Σημαντικές δράσεις του Stelios Philanthropic Foundation, είναι τα Δικοινοτικά Βραβεία Επιχειρηματικής Συνεργασίας και τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας με απονομή χρηματικών επάθλων στους νικητές, η πρωτοβουλία «Φαγητό από Καρδιάς» σε χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η οικονομική ενίσχυση ευάλωτων ομάδων και πληγέντων από σοβαρές καταστροφές, η οικονομική αρωγή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και η χρηματοδότηση υποτροφιών σε νέους για τη φοίτησή τους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Εργατική Πρωτομαγιά – Η Ιστορία και ο διεθνής αντίκτυπος της

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά...

Καιρός: Συννεφιές και ίσως μεμονωμένες βροχές – Δείτε πρόγνωση μέχρι Κυριακή του Πάσχα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες. Το απόγευμα, θα παρατηρούνται...

Τα έθιμα του Πάσχα αναβιώνουν στην Πάφο

Θρησκευτική κατάνυξη αλλά και έθιμα σημαδεύουν την περίοδο του Πάσχα και πολλές κοινότητες στην Πάφο κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν την παράδοση και...

Μαχητικό συνετρίβη σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ – Σώθηκε ο πιλότος

Υπερηχητικό καταδιωκτικό συνετρίβη την Τρίτη σε εθνικό πάρκο στο Νέο Μεξικό, νοτιοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Ο χειριστής του F-16 έκανε χρήση...

Ήττα Παναθηναϊκού με 85-83 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατέθεσε ένσταση

Η αργοπορημένη αφύπνιση του Παναθηναϊκού, δεν του επέτρεψε την ολική επαναφορά από το -18 (57-39 στο 24΄) και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον...

Ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε αντι-καρκινικό νοσοκομείο στο Λονδίνο

Αντι-καρκινικό νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, πριν τρεις μήνες. Συνοδευόμενος από τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!