17.9 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 10:38

Μειώθηκαν στο 10μηνο 2023 οι άδειες οικοδομής, αυξήθηκαν αξία και εμβαδόν

Μειώθηκαν στους πρώτους δέκα μήνες του 2023 ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, αλλά αυξήθηκε σημαντικά η αξία των αδειών αυτών, το εμβαδόν και ο αριθμός των οικιστικών μονάδων.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023, εκδόθηκαν 5.906 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 6.347 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση 6,9%.

Η μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία, οφείλεται στις μειώσεις που κατέγραψαν οι άδειες για οικιστικά κτίρια, κατά 6,5%, για μη οικιστικά κτίρια κατά 14,2% και για Έργα Πολιτικού Μηχανικού κατά 19%.

Ωστόσο, η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 17,0%, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της αξίας των οικιστικών κτιρίων κατά 23,1%, των έργων Πολιτικού Μηχανικού κατά 35,3% και της διαίρεσης οικοπέδων κατά 1,3%.

Η αύξηση στο συνολικό εμβαδόν κατά 3,6% την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023, οφείλεται στην αύξηση κατά 6,7% στο εμβαδόν των οικιστικών μονάδων.

Τέλος, ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 10,3% που οφείλεται στην αύξηση κατά 26,4% στον αριθμό των οικιστικών πολυκατοικιών.

Μόνο τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Οκτώβριο 2023 ανήλθε στις 632.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €263,2 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 204,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 1.003 οικιστικές μονάδες.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!