28.2 C
Nicosia
Κυριακή 16 Ιούνιος 2024 | 20:28

ΗΠΑ: Γιατί η μαριχουάνα απειλεί τη βιομηχανία του αλκοόλ

Οι Αμερικάνοι αναζητούν καταναλώνουν πλέον περισσότερη μαριχουάνα από ποτό…

Η καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση μαριχουάνας είναι πλέον πιο συνηθισμένη από παρόμοια επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δεδομένα 40 ετών που αναλύθηκαν από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon .

Η έκθεση εξετάζει τα δεδομένα των ΗΠΑ από περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια συμμετέχοντες που συλλέχθηκαν σε 27 έρευνες μεταξύ 1979 και 2022.

Αν και γενικά το αλκοόλ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα, το 2022, για πρώτη φορά η καθημερινή χρήση μαριχουάνας ξεπέρασε την κατανάλωση ποτών, με περίπου 17,7 εκατομμύρια χρήστες κάνναβης και 14,7 εκατομμύρια χρήστες.

Αυτή είναι μια 15πλάσια αύξηση για την κάνναβη από το 1992, όταν 900.000 Αμερικανοί αποκάλυψαν ότι χρησιμοποιούν το ναρκωτικό καθημερινά σε σύγκριση με 8,9 εκατομμύρια που πίνουν καθημερινά.

«Πιστεύουμε – και τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα – η νεότερη δημογραφική ομάδα αποδέχεται όλο και περισσότερο την κάνναβη σε καθημερινή και μηνιαία χρήση με υψηλότερο ρυθμό από άλλες γενιές», σχολιάζει στο CNBC, ο αναλυτής της Roth MKM, Scott Fortune.

«Καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι καταναλωτές απομακρύνονται από άλλες χρήσεις ευχαρίστησης (αλκοόλ, καπνός), πιστεύουμε ότι καθώς οι νεότερες γενιές μεγαλώνουν με νόμιμες επιλογές κάνναβης, η αποδοχή της κάνναβης θα γίνει πιο διαδεδομένη και θα υποκαταστήσει τις παραδοσιακές επιλογές», πρόσθεσε.

Επενδυτικές ευκαιρίες

Αυτή η έκθεση έρχεται καθώς η βιομηχανία κάνναβης αναμένει από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών να χαλαρώσει τους ομοσπονδιακούς περιορισμούς και να επαναταξινομήσει τη μαριχουάνα, κάτι που θα αυξήσει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, έρευνα και ευκαιρίες επενδύσεων για εταιρείες που σχετίζονται με την κάνναβη όπως η  Tilray, η Canopy Growth και η
Curaleaf.

Όπως επισημαίνει το CNBC, η  βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών, ωστόσο, προσπαθεί να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς της παρά τις μεταβαλλόμενες τάσεις μεταξύ των νεότερων καταναλωτών.

«Από την πλευρά του οινοπνεύματος στις ΗΠΑ, οι νεότεροι νόμιμοι σε ηλικία καταναλωτές στρέφονται στο αλκοόλ λιγότερο συχνά, και όταν το καταναλώνουν, πίνουν λιγότερα ποτά», δήλωσε ο αναλυτής της Roth MKM, Bill Kirk.

Ο Kirk είπε ότι υπάρχουν αυξανόμενες τάσεις που συμβάλλουν σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αποχής από το ποτό, της καλύτερης διαθεσιμότητας ποιοτικών μη αλκοολούχων επιλογών και της αυξημένης χρήσης κάνναβης.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές στη Wall Street αναμένουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη βιομηχανία του αλκοόλ από την υιοθέτηση της κάνναβης.

«Εκτιμούμε ότι η νόμιμη κάνναβη θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τον όγκο της μπύρας [σύνθετος ετήσιος ρυθμός αύξησης] έως και 230 bps στον Καναδά και 75 bps στις ΗΠΑ όπου είναι νόμιμη», δήλωσε η αναλύτρια Bernstein, Nadine Sarwat, αναφερόμενη στις μονάδες βάσης (bps).

Πρόσθεσε ότι οι αντικρουόμενες πολιτικές για την κάνναβη από κράτος σε κράτος αμβλύνουν το πλήγμα για τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες και οινοπνευματοποιούς όπως η Constellation Brands, η  Diageo, η AB InBev και η Molson Coors. «Η ομοσπονδιακή νομιμοποίηση έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τον κίνδυνο για το αλκοόλ, αλλά αυτό φαίνεται πολύ μακριά στο τρέχον πολιτικό κλίμα», είπε η Sarwat.

Πηγή: OT

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Η ειρήνη δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συνθηκολόγησης της Ουκρανίας

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, προκειμένου «να υπάρξει...

EURO 2024: Σε δημοφιλή περιοχή του Αμβούργου, οι πυροβολισμοί εναντίον του άνδρα με το τσεκούρι

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ένας άνδρας απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι κοντά σε ένα πάρκο φιλάθλων (fan zone) του Euro 2024,...

Ουκρανία: Ποιες χώρες δεν έχουν υπογράψει ακόμη το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου της Ελβετίας

Επανέλαβαν την υποστήριξή τους στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η τεράστια πλειονότητα των χωρών που συμμετείχαν στην πρώτη σύνοδο κορυφής για...

Αγνοούμενοι Κύπρου: «Ένα παλικάρι δύο μέτρα που γύρισε, πίσω μέσα σε ένα κασελάκι»

«Είμαι σίγουρη ότι σήμερα γιορτάζεις αδελφέ μου, γιατί το όνομά σου σβήστηκε από τον κατάλογο των αγνοουμένων και πέρασε στον κατάλογο των ηρώων και...

Ο Ηλιοφώτου ζητά παραίτηση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ

Την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ και της προκήρυξης συνεδρίου αξιώνει με τη δημόσια παρέμβαση του το στέλεχος του κόμματος και πρώην Δήμαρχος Στροβόλου...

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά γνωστού δικηγόρου της Αθήνας για κακοποίηση της συζύγου του

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά γνωστού δικηγόρου της Αθήνας για κακοποίηση της συζύγου του, άσκησε η εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ομονοίας πέρασαν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!