28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026 | 18:09

Δεν αναμένει μαζικές ακυρώσεις πτήσεων αυτό το καλοκαίρι η Γαλλία

Ο Γάλλος Υπουργός Μεταφορών, Philippe Tabarot, δήλωσε, την Παρασκευή, ότι δεν αναμένει μαζικές ακυρώσεις πτήσεων αυτό το καλοκαίρι από τις αεροπορικές εταιρείες λόγω έλλειψης καυσίμων.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν κανένα συμφέρον να ακυρώσουν πτήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους, ”αν και ορισμένες έχουν μειώσει ελαφρώς την αεροπορική τους κίνηση”.

Η Transavia France ακύρωσε το 2% των πτήσεών της τον Μάιο και τον Ιούνιο, δήλωσε εκπρόσωπός τηςν την Παρασκευή.

Η γαλλική Κυβέρνηση προετοιμάζει μέτρα βοήθειας για την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών, όπως αναβολές εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, εκτεταμένες προθεσμίες πληρωμής φόρων και ευελιξία στα φορτία καυσίμων.

Οι ευρωπαϊκές αρχές αναζητούν λύσεις για να αποτρέψουν εκτεταμένες διαταραχές στις αεροπορικές μεταφορές αυτό το καλοκαίρι, αφού οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει για ελλείψεις καυσίμων εντός εβδομάδων, ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράν.

Η Ευρώπη εξαρτάται περισσότερο από τις εισαγωγές καυσίμων αεροσκαφών, με περίπου το 75% να προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, παρά από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο μεταφορών.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήBUSINESSΔεν αναμένει μαζικές ακυρώσεις πτήσεων αυτό το καλοκαίρι η Γαλλία