25.7 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 18:30

Βουλή: Αναβλήθηκε η ψήφιση για αναστολή των εκποιήσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής συμφώνησε στην αναβολή της ψήφισης μιας σειράς προτάσεων νόμου που κατατέθηκαν από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το ΕΛΑΜ σχετικά με την αναστολή των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων σε μια περίοδο όπου επιχειρήσεις και νοικοκυριά πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τις προτάσεις γίνονταν εισήγηση η αναστολή των εκποιήσεων να συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο ή και τον Ιούνιο του 2021.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου πρότεινε στην Ολομέλεια να αναβληθεί το θέμα για μερικές μέρες, αφού όπως είπε υπάρχει συμφωνία από όλους ότι πρέπει να δοθούν ακόμα μερικοί μήνες μέσα από τις πολύ δύσκολες συνθήκες στους πολίτες όσον αφορά τις εκκρεμότητες και τα δάνειά τους.

Όπως είπε «όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε», ωστόσο σημείωσε ότι πιθανώς μια νομοθετική ρύθμιση να αντιβαίνει σε συνταγματικές πρόνοιες και θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις ώστε να υπάρξει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουν χωρίς συνταγματικά προβλήματα.

Οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων αποδέχτηκαν την πρόταση του κ. Νεοφύτου.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να έρθουν να συναντήσουν τα δικαιολογημένα ζητήματα για προστασία από τις εκποιήσεις και ότι αν δεν το πράξουν οι προτάσεις μπορούν να μπουν σε ψήφιση και την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με τους προϋπολογισμούς. Αν δεν το πράξουν, όπως είπε, η προτάσεις θα μπουν σε ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με τον προϋπολογισμό.

Και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι και οι τραπεζίτες θα πρέπει να αποδείξουν καλή τη πίστη ότι δεν θα αξιοποιούν παράθυρα στη νομοθεσία με αποτέλεσμα να δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί με τον α’ ή τον β’ τρόπο πριν από το τέλος του έτους.
Ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι θα πρέπει γίνει τροποποίηση των σχετικών νομοθεσιών για να αποκατασταθούν οι δανειολήπτες.

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας ζήτησε να υπάρξει καλή διάθεση για αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τον Μάρτιο και να υπάρξει συμπαράταξη από τον ΥΠΟΙΚ απέναντι στις τράπεζες.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ζήτησε να δοθεί μια οριστική λύση με τη διαγραφή του νόμου του 2018 που δεν επιτρέπει σε δανειολήπτες να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Άγγελος Βότσης είπε ότι η όποια αναβολή στις εκποιήσεις θα πρέπει να αφορά όχι μόνο τις τράπεζες αλλά και τα ταμεία.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είπε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί ευρεία πίεση προς τις τράπεζες για να αλλάξουν τη γνώμη τους.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Άννα Θεολόγου ζήτησε να υπάρξει αναστολή των εκποιήσεων και διερωτήθηκε πώς οι τράπεζες έκαναν κέρδη μέσα στην πανδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πράσινο φως για την εξαγορά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding

Το πράσινο φως άναψε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας, για την εξαγορά του πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding 3 (Cyprus) Limited. Σύμφωνα...

Ανατροπή προς τα κάτω με τις τιμές του πετρελαίου – Πώς έκλεισε την εβδομάδα (γράφημα)

Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς οι traders βλέπουν περιορισμένο κίνδυνο να κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή σ’ έναν ευρύτερο πόλεμο...

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα (βίντεο, φωτό)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας  μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από εχθές νωρίς το απόγευμα. Δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν...

Σκηνοθετημένη η απάντηση του Ισραήλ ; -Τα σενάρια που κυκλοφορούν – Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση

Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν για την "απάντηση" του Ισραήλ στο Ιράν την Παρασκευή. Τα περισσότερα μιλούν για σκηνοθετημένη επίθεση, ώστε να ικανοποιηθεί το ακροατήριο του...

Δημοσκόπηση Metron: Άνοδος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση ΠΑΣΟΚ

Κέρδη για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το Mega. ...

Τουρίστες βρήκαν σε σκουπίδια 643 κροτίδες !

Ένα σακούλι σκουπιδιών με 643 κροτίδες εντόπισε σήμερα ζεύγος τουριστών, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Δοράς και Ανώγυρας, της επαρχίας Λεμεσού. Οι κροτίδες, που...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!